Які вітаміни накопичуються у печінці

Авторadmin

Які вітаміни накопичуються у печінці

Крім того, в печінці накопичуються залізо, вітаміни A, D, E, невелика кількість вітамінів B12 і C, які завдяки фільтрації крові очищують організм від токсинів і шкідливих продуктів метаболізму. Не менш важливий для нормальної роботи печінки – холін (вітамін В4), що виконує функцію гепатопротекра.4 трав. 2020 р.

Безпосередньо для печінки найбільш корисні комплекси таких компонентів як вітаміни В1, В2, В3, В6, В9, В12, С, D, Е, К, цинк та ін.

5

  1. Алохол таблетки №50.
  2. Гептрал 500 мг таблетки №20.
  3. Креон 10000 150 мг капсули №20.
  4. Антраль 0,2 г таблетки №30.
  5. Панкреатин 8000 таблетки №50.
  6. Глутаргін 0,75 г таблетки №30.
  7. Бетаргін розчин 10 мл саше №20.
  8. Карсил 22,5 мг таблетки №80.

Для здоров'я печінки корисні салати з моркви, капусти, броколі, петрушки, шпинату. Також дієта має включати горіхи, насіння, авокадо, грейпфрут. Не менш важливим є дотримання питного режиму. 8–10 склянок чистої води на день допомагають печінці очищати кров.

Печінка категорично не любить жирні харчові продукти, зокрема – фаст-фуд, копченості, картоплю фрі та смажене м'ясо. Особливо шкідливі снеки – чипси, сухарики, напівфабрикати. В цей перелік варто включити всі продукти з великим вмістом крохмалю – хліб, макарони, печиво, тістечка або випічка.

Сухарики і крекери Згідно з численними дослідженнями, продукти з рафінованими вуглеводами (наприклад обробленими зернами), цукром, кукурудзяним сиропом, з високим вмістом фруктози також надають сильне навантаження на печінку.





Кожен з компонентів групи має власну функцію: 1. Вітамін В1 (тіамін). Вивільняє енергію з жирів, вуглеводів, білків. У великих кількостях є в хлібних виробах грубого помелу, вівсянці, гречці, зернових оболонках злаків, зеленому горошку. 2. Вітамін В2 (рибофлавін). Компонент необхідний для …

Про автора

admin administrator