Яка має бути глибина свердловини для питної води

Авторadmin

Яка має бути глибина свердловини для питної води

Оптимальна глибина свердловини для питної води Зазвичай, оптимальна глибина для отримання питної води розташована на глибині від 50 до 300 метрів. У цьому діапазоні водонапірні шари зазвичай знаходяться у стабільному стані та мають високу якість води.29 груд. 2023 р.

З досвіду буріння хороші водні горизонти відкриваються нижче 50 метрів, але в окремих випадках може знадобитися створення свердловинного колодязя глибиною 60 і 70 метрів. Це залежить від кута залягання підземних річок і їх обсягу.

У законі згадується, що глибина свердловини без дозволу повинна бути глибиною до 20 метрів. Пізніше були внесені деякі поправки. Допустима кількість води на добу для фізосіб і юросіб з 20 метрів була змінена на 300 кубів.

У побуті будь-яку промислову свердловину глибиною 30-200 метрів прийнято називати артезіанської.

Для бурильної установки необхідно виділити місце. Це має бути ділянка без дерев, стовпів та інших перешкод розміром 4х9 метрів. Якщо ділянка знаходиться на схилі, встановлювати бурильний апарат потрібно в середній частині. Так не треба буде бурити на більшу глибину, щоб підійти до джерела.

Справа в тому, що сучасні технології дають змогу за допомогою буріння робити глибокі свердловини в Землі для того, щоб добувати корисні копалини з надр планети. Глибина найбільшої свердловини, яку вдалося пробурити людям, становить 12 кілометрів.





Щоб визначити глибину свердловини на воду буде потрібно встановити структуру залягання водоносних шарів. Їх рівень різниться навіть у межах невеликої площі, не завжди можна орієнтуватися на показники свердловини, виритій на сусідній ділянці. Але спеціальних приладів для …

Про автора

admin administrator