Як швидко виростити огірки вдома

Авторadmin

Як швидко виростити огірки вдома

Найкраще сіяти огірки на розсаду у приміщенні за кімнатної температури, тоді перші паростки з'являться вже через тиждень. Час посадки насіння огірків на розсаду слід розраховувати з урахуванням кліматичних умов вашої місцевості. Розсада буде готова до висадки у ґрунт через 4-5 тижнів після посіву насіння.

Насіння потрібно пробудити

  1. Прогріти декілька годин у духовці при температурі 60 градусів.
  2. Як варіант, якщо є можливість, насіння можна прогріти на сонці протягом двох тижнів.
  3. Якщо не має сонця, прогріти на батареї протягом 10-15 днів.
  4. Або помістити на дві години в термос із гарячою водою, розігрітою до 50ºС.

У кожен із стаканчиків слід висівати за 2 штучки насіння, не більше, і покрити стаканчик плівкою на 3-4 дні. Стаканчик чи іншу тару з насінням поміщають у тепле місце з температурою в межах +20… +25 градусів. При появі перших пагінців, плівку знімають.

Щоб насіння швидше зійшло, його можна покласти в марлевий мішечок, зав'язати його і підвісити до батареї в будинку. Таку процедуру потрібно проводити за місяць до передбачуваної дати посіву, але можна і за 2 тижні.

«Це робиться для того, щоб запобігти розповсюдженню шкідників, хвороб, які притаманні цій культурі», – пояснює Оксана Сергієнко. Огірок любить чорноземи та багаті поживними речовинами ґрунти. Крім того, він дуже добре реагує на внесення гною. Починати підготовлювати ґрунт під посадку огірка ще треба восени.





Стебло в огірка шорстке, сланке, в довжину досягає двох метрів і закінчується вусами, якими рослина чіпляється за опору. Листя п’ятилопатеве, …

Про автора

admin administrator