Як розділити квартиру в частковій власності при розлученні: кроки та рекомендації

Авторadmin

Як розділити квартиру в частковій власності при розлученні: кроки та рекомендації

Розлучення — це важка та емоційно складна подія у житті кожного чоловіка. Коли час розставання, регулювання майнових відносин стає невід'ємною частиною процесу розлучення. Особливо важливим питанням є поділ квартири, яка є спільним майном подружжя.

Розділ квартири в частковій власності при розлученні може бути досить складним і спірним. Щоб гарантувати справедливий поділ, необхідно ознайомитися з чинним законодавством, а також звернутися до правових спеціалістів для отримання професійної допомоги.

Відповідно до чинного законодавства, суд може ухвалити рішення про поділ квартири подружжя з урахуванням різних факторів, таких як площа квартири, проживання з неповнолітніми дітьми, дохід та фінансове становище кожного з подружжя. У разі, якщо подружжя не може досягти домовленості про поділ майна, суд може визначити частки кожного з подружжя у квартирі.

У процесі поділу квартири в пайовій власності при розлученні рекомендується вести конструктивний діалог, при якому обидві сторони висловлюють свої інтереси і готові шукати компромісне рішення. У разі суперечок та недовіри рекомендується звернутися до юристів, які допоможуть захистити ваші права та інтереси.

Як розділити квартиру в частковій власності при розлученні
Крок 1Визначте частки кожного з подружжя у квартирі. Зазвичай частки подружжя рівні, але в процесі шлюбного життя можуть виникати різні ситуації, і частки можуть бути встановлені за згодою або рішенням суду.
Крок 2Складіть договір про розподіл майна. Договір повинен містити інформацію про квартиру, її вартість, частки кожного з подружжя, а також спосіб поділу. У договорі можна зазначити, що один із подружжя залишається у квартирі, а інший отримує компенсацію у вигляді іншого майна або грошових коштів.
Крок 3Зареєструйте договір про розподіл майна в органі реєстрації нерухомості. Для цього необхідно надати договір, оригінали документів на квартиру та сплатити державне мито.
Крок 4Після реєстрації договору про поділ майна здійсніть перерозподіл прав власності в органі реєстрації нерухомості. Для цього необхідно надати договір, оригінали документів на квартиру, копії посвідчень особи подружжя, а також сплатити державне мито.
Крок 5Виконайте умови договору. Якщо договір передбачає продаж квартири, то її необхідно продати та поділити отримані кошти між подружжям згідно з їхніми частками. Якщо договір передбачає зупинку в одному з подружжя, то інші частки мають бути компенсовані у вигляді іншого майна чи коштів.

Розділити нерухомість на частки можна двома способами: полюбовно, з угодою між співвласниками або вдавшись до допомоги суду.23 жовт. 2021 р.

Як поділити квартиру на частки після розлучення?

Відповідно до сімейного законодавства, частки подружжя у спільному майні рівні. Це означає що при розлученні квартира ділиться на дві частки – по одній другій кожному. Винятки становлять випадки, коли квартира отримана в дар або куплена власним коштом чоловіка.

Як поділити квартиру на частки між подружжям?

Як ділять квартири на частки Роблять це трьома способами: уклавши мирову угоду; оформивши шлюбний договір, якщо йдеться про подружжя; звернувшись до суду.

Як ділиться житло під час розлучення за новим законом?

За законом все нажите у шлюбі – спільне. А при розлученні майно ділиться порівну між подружжям. Змінити такий режим розділу можна за домовленістю — шлюбним договором чи угодою або через суд.

Про автора

admin administrator