Одяг жінок у Корані: що говорить священне писання про стиль та моду

Авторadmin

Одяг жінок у Корані: що говорить священне писання про стиль та моду

Коран, священна книга для мусульман, містить посібник з багатьох аспектів життя, включаючи і одяг жінок. Важливе поняття, що описується в Корані, – скромність та пристойність в одязі.

Коран наголошує на необхідності для жінки приховувати свою приватну частину тіла. Однак саме визначення "скромності" може змінюватись у різних культурах і в залежності від часу. Іслам навчає своїх послідовників до вибору скромного та пристойного одягу, який задовольняє вимогам моралі та моральності.

Однією з відомих частин Корану, що стосуються одягу жінок, є Сура Нур (Світло), яка говорить про необхідність носіння зовнішніх покривал для прикриття очей та захисту від сторонніх очей. Покривала мають бути надійними, щоб приховати фізичну красу та зверненість усередину душі.

Разом з тим, Коран не говорить про конкретну стильову або колірну палітру одягу жінок, залишаючи це на розсуд кожної окремої культури та регіону. Головне, щоб цей одяг відповідав принципу скромності та поваги до себе, інших людей і Бога.

Таким чином, Коран закликає жінок носити скромний одяг, який прикриває їхні тіла, зберігає їхню гідність і відображає їхню внутрішню красу. При цьому конкретні деталі та стилі одягу можуть змінюватися відповідно до культурних та регіональних традицій, підтримуючи загальний принцип цнотливості та пристойності.

СураАятТема
Аль-Араф (7:26)Деталі одягуОписує одяг Адама та Єви у Раю
Ан-Нур (24:31)Одяг та покриттяЗаохочує жінкам носити шаль чи покривати груди спеціальним накидкою
Ан-Нур (24:60)Одяг та вчинкиВстановлює правила одягу для мусульманок, які уникають виведення інших на спокусу
Аль-Азаб (33:59)Розмова за стіноюНаголошує на необхідності носіння покривало для жінок, щоб уникати спокуси
Аль-Ахзаб (33:55)Дружини пророкаОписує спеціальні правила для одягу дружин пророка Мухаммада
Аз-Зукроф (43:32)Про одяг майбутньогоГоворить про те, що Праведні люди будуть одягнені у зелене гарної якості
Ан-Ніса (4:34)Захист від насильстваВстановлює правила відношення та одягу чоловіків та жінок

Що сказано в Корані про одяг жінок?

Жіночий одяг обов'язково повинен приховувати всі частини тіла, крім овалу обличчя та кистей рук. Коран вимагає опускати на собі свої покривала (джильбаб), приховувати від сторонніх чоловіків шию та груди та не зобов'язує ховати обличчя.

Що сказано у Корані про одяг?

Пророк Мухаммад (хай благословить його Всевишній і вітає) сказав: Хто опускає одяг настільки, що вона волочиться по землі (одяг його настільки довга, що волочиться по земле)[7], і виявляє через це зарозумілість (надменность) [ніби він – король, а всі інші – пішаки], на того Бог не подивиться в …

Що не можна робити жінці в ісламі?

Жінкам-мусульманкам не заборонено працювати та заробляти для своїх особистих витрат. Єдине, вони не повинні вкотре перебувати в суспільстві чоловіків, щоб у чоловіка було менше ревнощів. Спілкування з чоловіками для жінок – це втрата енергії, у неї менше сили залишається для сім'ї, чоловіка, вона все залишає на роботі.

Про автора

admin administrator