Які симптоми характерні для справжньої пухирчатки

Авторadmin

Які симптоми характерні для справжньої пухирчатки

Характерні симптоми пухирчатки – висипання дрібних пухирців із серозним вмістом.

Через одну чи дві доби після початку захворювання у роті утворюються невеликі червоні плями з внутрішньої сторони щок, ясен та язика. Плями можуть перерости в пухирі або виразки. Сип на шкірі має вигляд об'ємних або пласких червоних плям або пухирів. Не усі хворі на вірусну пухирчатку демонструють ці симптоми.

Лікування пухирчатки Використовується гемосорбція та плазмоферез. Крім того, локально застосовуються мазі з кортикостероїдами, розчини анілінових барвників, антисептичні розчини. Обов'язково прописується дієта, рекомендуються до вживання виключно гіпоалергенні страви.

πέμφιξ (πέμφιγος), «пухир»; також іноді пухирчатка) — хронічне захворювання шкіри та слизових оболонок людини, що характеризується висипанням пухирів з в'ялою оболонкою, заповнених серозно-геморагічним випотом, на шкірі (виявляється позитивний патогномонічний симптом Нікольського) та слизових поверхнях порожнини рота, …

Пухирчатка (пемфігус) новонароджених – це інфекційне захворювання шкіри, при якому спостерігається почервоніння шкіри, на ній утворюються пухирі, наповнені гноєм. При цьому може підвищуватися температура, дитина може відмовлятися смоктати.

Терапія пухирчатки складається із застосування системних глюкокортикостероїдів. Їх призначають будь-якому пацієнтові, якщо діагноз підтверджений лікарем-дерматологом. Їх використання життєво необхідне для кожного хворого, тому всі наявні протипоказання стають відносними.





Характерні симптоми пухирчатки – висипання дрібних пухирців із серозним вмістом. Їхня локалізація залежить від того, яка форма захворювання розвивається: 1. звичайна – з’являються висипання на слизовій оболонці, які супроводжуються неприємним запахом; 2. листова – на …

Про автора

admin administrator