Хто така полівка

Авторadmin

Хто така полівка

Зміст:

Полі́вка (Сіра нориця)

Морфологічні ознаки: звір невеликих розмірів; довжина тіла мінлива, зазвичай 9-14 см. Вага зазвичай не перевищує 45 г. Хвіст становить 30-40% від довжини тіла — до 49 мм. Забарвлення хутра на спині може варіювати від світло-бурого до темнувато-сіро-бурого іноді з домішкою коричнево-іржавих тонів. Черевце звичайне світліше: брудно-сіре, іноді з жовтувато-охристим нальотом. Хвіст або одноколірний, або слабо двобарвний.
Річний цикл: Розмножується звичайна полівка протягом всієї теплої пори року — з березня-квітня по вересень-листопад. Взимку зазвичай наступає пауза, але в закритих місцях (стоги, скирти, господарські споруди) за наявності достатнього корму може розмножуватися далі. За один шлюбний сезон самка може принести 2-4 виводки, максимум в середній смузі — 7, на півдні ареалу — до 10. Вагітність триває 16-24 дні. У посліді в середньому 5 дитинчат, хоча їх число може досягати 15; дитинчата важать 1-3,1 р. Молоді полівки стають самостійні на 20 день життя. статева зрілість настає на 2 місяці життя. Іноді молоді самки вагітніють вже на 13 день життя і приносять перший виводок в 33 дні.
Поведінка: Полівка — типово травоїдний гризун, до раціону якого входить широкий набір кормів. Характерна сезонна зміна раціону. У теплу пору року віддає перевагу зеленим частинам тонконогових, айстрових і бобових; зрідка їсть молюсків, комах і їх личинок. Взимку обгризає кору чагарників і дерев, зокрема ягідних і плодових; поїдає насіння і підземні частини рослин. Робить харчові запаси, що досягають 3 кг на особину.
Поширення: На своєму обширному ареалі полівка тяжіє переважно до польових і лугових екосистем, а також до сільськогосподарських земель, городів, садів, парків. Суцільних лісових масивів уникає, хоч і зустрічається на вирубках, галявинах і узліссях, в рідколіссях, в надрічкових чагарниках, лісосмугах. Віддає перевагу місцям з добре розвиненим трав’яним покривом. У південній частині свого ареалу тяжіє до вологіших районів: заплавних луків, балок, річкових долин, хоча зустрічається і на сухих степових ділянках, на закріплених пісках за межами пустель.

Хто така Поліна Меньших, яку ліквідували ЗСУ, та чому російська акторка опинилася на Донбасі

Віртуальний меморіал загиблих борців за українську незалежність: вшануйте Героїв хвилиною вашої уваги!

Українські військові ліквідували чергову путіністку – хореографку та акторку театру Поліну Меньших. Росіянка приїхала у село Кумачове Старобешівського району Донецької області, щоб привітати окупантів із днем ракетних військ та артилерії РФ, який країна-агресорка святкує 19 листопада.

Відсвяткували з вогником: ЗСУ завдали удар по будинку культури, де проходив концерт для російських морпіхів. Саме в цей час на сцені виступала Меньших. Момент потрапив на відео: на ньому видно, як ура-патріотка виступає перед загарбниками, утім раптово лунає вибух та гасне світло. Іронічно, що перед цим артистка проспівала фразу “заздріть нам”.

За даними пропагандистських ЗМІ, “волонтерка” була педагогинею з етнотанцю, очолювала театр-студію та виступала режисеркою одного зі спектаклів. На своїй сторінці в соцмережах вона активно розповідала про любов до радянських фільмів та російської культури.

Меньших пише, що частково її вихованням займався дід-офіцер, тож “це і вплинуло на її дивні для панянки смаки”. “Любила я, будучи шестирічною малявкою, дивитися разом із дідом, а потім обговорювати передачу “Служу Радянському Союзу””, – йдеться в дописі.

Поліна Меньших регулярно їздила на окупований ворогами Донбас та підтримувала російських солдатів на фронті. Професія акторки, певно, зіграла з нею злий жарт: день ракетних військ та артилерії артистка відсвяткувала як належне, вжившись у роль. Утім кожен спектакль добігає кінця, особливо для окупантів.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як Павло Воля принизив історичних постатей Європи та заспівав оди “землі русскій”, довівши, що є рупором пропаганди. Усі подробиці – читайте у нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Важливе

Формула 30+40+30. Міносвіти розповіло, як планує організувати оплату навчання у вишах

Українцям перерахували пенсії: названо нові розміри виплат

Донька переможця “Шансу” Павла Табакова розвернула всі крісла журі польського “Голосу діти”. Відео

TOP NEWS

Цинічно та кровожерливо: Трамп через Орбана озвучив “мирний план” по Україні. Чому це ще не зрада

Окупанти вдарили по будівельниках у Харківській області: є загиблі та поранені. Фото

“Вже викликали паніку”: в ГУР прокоментували операції “Свободи Росії”, РДК і “Сибірського батальйону” у прикордонні РФ

Життя

Чому у СРСР постійно стояли черги у магазини: купити не виходило навіть цигарки

Хто розбагатіє до кінця березня: три знаки зодіаку отримають шалені прибутки

Цвітуть весною: які кущі стануть справжньою окрасою вашого саду

Думки

Отакі вони й є, або Чергова ганьба Америки

Путін битиме у больову точку німців

12 фраз, які вживають токсичні люди: як себе захистити

Часів Яр у пріоритеті росіян: коли чекати пік наступу

Поки ви спали, ЗСУ працювали! Що насправді розбомбили цієї ночі в Росії

Путін: військовий злочинець, дітокрад

Лікарі з Африки та управлінці із солдатів: як у Росії борються з дефіцитом кадрів

News in English

“He is an inadequate person”: Zelenskyy names Putin’s main goal in the war against Ukraine

Russian IL-76 catches fire mid-air and crashes into forest belt. Photo

The draft US budget for 2025 includes $482 million for Ukraine – State Department

Life

Як досягти балансу при догляді за батьками: 5 корисних порад

Захворювання периферичних артерій: симптоми, причини та лікування

Хрусткі цибулеві кільця в пивному клярі: рецепт

Підписуйтесь, щоб бути в курсі останніх новин України та світу сьогодні

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на ресурсі OBOZREVATEL дозволяється лише за умови обов’язкового посилання на OBOZREVATEL, а для інтернет-видань – розміщення прямого, відкритого для пошукових систем, гіперпосилання на сторінку OBOZREVATEL, на якій розміщено оригінальний матеріал. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук і подальше поширення інформації, яка містить посилання на “Інтерфакс-Україна” www.interfax.com.ua, суворо заборонено. Всі опубліковані фотоматеріали Getty Images та УНІАН не підлягають подальшому відтворенню та/або розповсюдженню в будь-якій формі без письмового дозволу компаній. Редакція OBOZREVATEL може не поділяти точки зору, викладену в авторському матеріалі. Відповідальність за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах, несе рекламодавець.

© 2024 Всі права захищені, ТОВ “Золота середина”.

Про автора

admin administrator