Скільки приносить нутрія

Авторadmin

Скільки приносить нутрія

Судіть самі. Кожна самка раз в декілька місяців приносить приблизно 12 малюків, які через 6 місяців вже можуть бути забиті. Тобто при складанні гарного плану, правильних розрахунках, нормальному догляді за вихованцями свою справу окупиться вже через 6 місяців.30 січ. 2019 р.

Від однієї нутрії можна отримати 2—3 приплоди на рік, зазвичай навесні та влітку. Вагітність триває 127—137 днів; у виводку 4—5, іноді більше. Новонароджені щенята зрячі, покриті шерстю, з прорізаними різцями, можуть бігати, плавати, дуже активні. Важать в середньому 175—250 г.

Кінець грудня — початок січня — найкращий період парування нутрій, бо навесні треба аби зубастики народили малят.

Ультрасонографія є високоінформа- тивним, неінвазивним та достовірним методом діагностики вагітності та про- філактики ранніх (перший триместр ва- гітності) абортів (ембріональної смерт- ності), використання якого у нутрій можливе з 20 доби після осіменіння.

Нутрія – це водоємний гризун, який добре живе і на землі. Ці тварини активно і досить давно вирощують для отримання хутра та дієтичного смачного м'яса.

Вагітність періодизують за двома системами: близько 40 акушерських тижнів (280 днів) від першого дня останнього менструального циклу, або 37 тижнів (259 днів) від дня запліднення.





Нутрія чудово плаває та пірнає. Під водою може знаходитися до 10 хвилин. У спекотні дні вона менш рухлива і зазвичай переховується в тіні.

Про автора

admin administrator