Як правильно носити дитину у 3 місяці

Авторadmin

Як правильно носити дитину у 3 місяці

акуратно опустіть руку, що підтримує голову та шию вздовж спини малюка так, щоб голова та шия опинилися на передпліччі, а спинка лежала на згині руки та лікті. тримайте другу руку там, де вона була, притримуючи дитину за стегна та сідниці. піднесіть дитину ближче до себе, обережно поколишіть якщо хочете.

Поки дитині не виповниться 2-3 місяці, найпоширенішою позицією для утримання є так звана "квасоля", яка нагадує дитині позу, в якій вона була в утробі матері. У такому положенні дитина лежить на одному з ваших передпліч. Другу руку ви просовуєте під злегка зігнуті ніжки дитини і підтримуєте рукою низ.

Лікарі радять починати викладати новонародженого на животик, як тільки заросте пуповина (тобто приблизно 2 тижні). Щоденне викладання на живіт необхідне для розвитку м'язів шиї, плечей і спини вашої дитини, і навіть стимулювання рухових навичок.

в перші місяці життя не можна піднімати чадо за ручки — може статися висмикування суглобів; тримати поперемінно на обох руках, щоб не було кривошиї у малюка; для виключення падіння не можна брати немовляти однією рукою, друга рука все одно повинна підстраховувати.

Годуйте новонародженого до 3-х місяців (включно) сім разів на добу через 3 години. Після 3-х місячного віку переходьте на годування через 3,5 години (6 разів) з перервою вночі 6,5 годин. З 5-6-ти місячного віку годуєте дитину п'ять разів на день через 4 години, з перервою на ніч – 8 годин.

У перші три місяці новонароджений стабільно набирає по 20-30 г на день. Збільшення ваги: За перший місяць має бути близько 600 г. У другий та третій місяць – по 800 г.





Три місяці дитині – це вже немало. Твоя дитина поступово набуває потрібний "досвід" ігор з руками. Маля вчиться захоплювати ручками предмети, утримувати їх, "не віддавати" їх мамі, кидати, а також – цілеспрямовано тягнутися до іграшки. Воно також пробує предмети губами, …

Про автора

admin administrator