Де можна швидко відкрити ІП

Авторadmin

Де можна швидко відкрити ІП

Тестування швидкості інтернету

Наш сервіс дозволяє швидко та просто виміряти швидкість вашого інтернет-з’єднання. Для отримання найточнішого результату ми рекомендуємо тимчасово відключити всі програми, які можуть використувати інтернет. Також рекомендується повторити тест кілька разів, тому що результат залежить від умов інтернет-з’єднання на даний момент часу. Виберіть на карті нижче відповідний майданчик для вимірювання швидкості інтернету, натисніть на кнопку «тестувати» і зачекайте на результат.Тестування може зайняти деякий час, наберіться терпіння. Запускаючи перевірку швидкості, ви підтверджуєте свою згоду з угодою.

Як відкрити ІП через інтернет: інструкція по реєстрації ІП онлайн

На мою попереднього досвіду, відвідування інспекції займає мінімум три години, тому я вирішив отримати статус ІП через інтернет. У цій статті розповім, як все пройшло.

Варіанти реєстрації ІП

  1. Особисто у відділенні податкової або в МФЦ. Підтверджуючі документи податкова відправить в електронному вигляді на пошту.
  2. Звичайною поштою. При цьому підпис на заяві і копію паспорта потрібно завірити у нотаріуса, а сам лист з документами йде довго і може загубитися.
  3. В електронному вигляді без електронного підпису на сайті податкової або на держпослуг. Заявку так подати можна, але інші документи все одно доведеться привезти особисто.
  4. В електронному вигляді з електронним підписом. Подати всі документи і отримати відповідь можна через інтернет, а ще це єдиний варіант, коли не потрібно платити держмито – 800 рублів.

До заяви потрібно додати копію російського паспорта, квитанцію про оплату держмита та КВЕД – тобто коди видів економічної діяльності, за якими ви будете працювати. Якщо підете в податкову самі, документи треба роздрукувати і додати до заяви. Якщо оформляти ІП через інтернет, їх можна подати в електронному вигляді.

Термін реєстрації – три робочих дні після того, як заяву дійде до податкової.

Що таке електронний підпис

Електронний підпис – це спосіб підтвердити свою особистість в інтернеті. ЕП буває простий і посиленої, а посилена – кваліфікованої і некваліфікованої.

проста ЕП тільки підтверджує, що ви – це ви. До такого виду підпису належить, наприклад, логін і пароль або код з смс. Це самий незахищений вид ЕП, тому з її допомогою можна зробити небагато – скажімо, авторизуватися на держпослуг, отримати прості послуги або підтвердити дії.

посилена ЕП захищена краще, тому її використовують для підписання документів. Вона допомагає однозначно визначити особу людини, яка її використовував, і гарантує, що після підписання документ не змінювали.

Некваліфікована і кваліфікована посилені підпису відрізняються один від одного програмами і алгоритмами, які їх створюють і захищають.

Кваліфікована підпис захищена найсильніше. Програми для неї повинні бути сертифіковані ФСБ і відповідати суворим стандартам. Такий підпис визнається рівною власноручного підпису, тому з її допомогою можна, наприклад, брати участь в електронних торгах, здавати звітність до контролюючих органів та підписувати документи при реєстрації ІП або юрособи.

Кваліфіковану електронний підпис видають тільки акредитовані засвідчують центри.

Як я отримував електронний підпис

Список центрів, які мають право видавати кваліфіковану електронний підпис, опублікований на сайті Міністерства цифрового розвитку. Центр можна вибрати на карті або завантажити список в екселя.

Назви деяких центрів, представлених на карті, здалися мені дивними: наприклад, Федеральний фонд обов’язкового медичного страхування або Некомерційне партнерство розвитку фінансового ринку РТС. Я не був упевнений, що вони зможуть допомогти мені з електронним підписом. Цю гіпотезу перевірив один мій колега: він дійшов до фонду ОМС, а там запитали, що він має на увазі.

Але головна проблема цього списку в тому, що там вказані юридичні адреси центрів, а не адреси офісів. Тому центр для свого підпису я шукав в Гуглі. Серед кількох компаній з першої сторінки видачі я вибрав ту, що виявилася ближче до моєї роботи.

Вартість підпису в більшості центрів виявилася приблизно однаковою – близько 1000 рублів на рік. Ще за 400 рублів можна замовити захищений носій для підпису, схожий на флешку.

Я перевірив, що мій центр входить в список акредитованих, і залишив свій телефон у формі зворотного зв’язку. Оператор передзвонив через 10 хвилин.

Він пояснив процедуру отримання електронного підпису:

  1. Оплатити послуги центру.
  2. Подати заявку на сертифікат ЕП.
  3. Дочекатися схвалення заявки.
  4. Підписати документи в офісі.
  5. Випустити сертифікат.
  6. Встановити програми.

Оплата послуг центру

Рахунок на оплату своїх послуг засвідчує центр надіслав електронною поштою. Його можна оплатити банківського переказу за реквізитами або просканувати QR-код в мобільному додатку банку.

У відповідь листом я відправив квитанцію про оплату рахунку. Після цього мені прислали посилання для входу в особистий кабінет з авторизацією по номеру телефону і кодом з смс.

Подача заявки на сертифікат

Щоб подати заявку на сертифікат електронного підпису, потрібно завантажити скани документів в особистому кабінеті засвідчує центру. Всього вийшло чотири документа:

  1. Сама заява на сертифікат електронного підпису. Я скачав його з особистого кабінету, підписав, відсканував і завантажив назад.
  2. Паспорт – першої сторінки та сторінки з пропискою.
  3. СНІЛС.
  4. Свідоцтво про взяття фізичної особи на податковий облік із зазначенням ІПН.

Після завантаження документів я відправив їх на перевірку. В особистому кабінеті пишуть, що на це йде 1-2 дня, але мені відповідь прийшла вже через кілька годин – о 5 ранку понеділка. Мою заявку впевнено відхилили.

ІПН я отримував давно, і на свідоцтві не було ніяких печаток. Тому мене попросили підтвердити, що воно справжнє. З цим допомагає сервіс податкової «Дізнатися ІПН», де за своїми даними можна отримати відомості про ІПН. Але щоб передати їх в центр, потрібно зробити роздруківку і завірити її у нотаріуса, а це незручно. Мені пощастило: із запевненням допоміг оператор самого центру. Він зробив роздруківку з моїм ІПН, сам її запевнив і доклав до інших документів в особистому кабінеті.

Після повторної відправки документів заявка успішно пройшла перевірку.

Підпис документів

Після схвалення заявки на сайті мене запросили в офіс, щоб підписати документи. З собою попросили принести паспорт та оригінал заяви на сертифікат електронного підпису.

Відвідування офісу зайняло не більше 10 хвилин. Я отримав свій екземпляр договору, рахунок-фактуру, акт і «Рутокен-лайт» – це пристрій у вигляді флешки для захищеного зберігання ключів шифрування і ключів електронного підпису.

випуск сертифікату

На свіжій флешці сертифіката ЕП ще немає, його треба випустити – тобто встановити на флешку або комп’ютер. Я зробив це з особистого кабінету на сайті засвідчує центру.

Служба підтримки повідомила мені, що при встановленні сертифікату потрібен Віндоус: теоретично його можна встановити і на інші операційні системи, але з цим вони не допоможуть.

Я зайшов в особистий кабінет, запустив файли, підтвердив установку сертифіката і вибрав місцем зберігання «Рутокен». Встановити сертифікат можна і на сам комп’ютер, але тоді підписувати всі документи доведеться тільки з нього. Зате так можна заощадити 400 рублів.

установка програм

Після випуску сертифіката електронного підпису потрібно встановити і налаштувати програми, щоб ЕП можна було щось підписати. На «Рутокене» зберігається тільки сам сертифікат, тому для підпису документів з іншого комп’ютера програми потрібно встановити і на нього.

Установка пройшла швидко і без проблем. Я зайшов на потрібну сторінку на сайті посвідчує центру, запустив спеціальний установник і просто робив те, що він говорив.

В процесі встановлюється багато різних програм і плагінів, але від частини з них можна відмовитися. Наприклад, я точно не використовую браузер «Файрфокс» і не планую брати участь у держзакупівлях, тому зняв ці галочки. Але там, де не був упевнений, залишив вибір за замовчуванням.

Після завершення установки я зайшов на сайт «КріптоПро-ру» і переконався, що електронний підпис працює.

Подача заяви на сайті податкової

Найпростіша частина – подача заяви на відкриття ІП на сайті податкової. Я заповнив паспортні дані, вказав свою адресу і вибрав коди економічної діяльності – КВЕД. Вони потрібні, щоб держава знала, чим саме ви плануєте займатися.

Для вибору, коли вибрано окреме вікно з повним списком і можливістю пошуку. У ньому потрібно вказати один основний код і скільки завгодно додаткових. Цей крок вимагає найбільше уваги, тому що в кодах легко заплутатися, а від виду діяльності залежить, наприклад, чи потрібна ІП ліцензія і чи можна використовувати спрощену систему оподаткування – УСН.

Після вибору КВЕД я завантажив скан першої сторінки паспорта в форматі TIFF, розписався новенької електронним підписом і став чекати результатів. Приблизно через тиждень на пошту прийшов архів з документами, що підтверджують мою реєстрацію в якості індивідуального підприємця.

У підсумку я заплатив 1400 рублів за електронний підпис, зате заощадив 800 рублів на держмито та півдня на поїздці в податкову.

Перехід на ССО

Після реєстрації ІП за замовчуванням знаходиться на загальній системі оподаткування, де платить 13% з різниці між доходами і витратами. Моя діяльність не передбачає витрат, тому я перейшов на спрощену систему оподаткування, де платити треба тільки 6%, але витрати не враховуються. Це потрібно зробити протягом 30 днів з моменту реєстрації, інакше доведеться чекати наступного року.

Якщо немає електронного підпису, то повідомлення про перехід на ССО потрібно подавати особисто. Зазвичай це роблять ще при подачі заяви на реєстрацію ВП.

З електронним підписом змінити режим оподаткування теж можна через сайт податкової. Я зайшов в особистий кабінет ІП, натиснув кнопку «Подати заяву», вибрав «Повідомлення про перехід на спрощену систему оподаткування», заповнив коротку форму, підписав повідомлення електронним підписом і відправив його в податкову.

Коротко: реєстрація ІП через інтернет

  1. Вибрати засвідчує центр для отримання кваліфікованої електронного підпису.
  2. Подати заяву на сертифікат ЕП і дочекатися його схвалення.
  3. Встановити програми і сертифікат на комп’ютер.
  4. Заповнити заяву на реєстрацію ІП на держпослуг або на сайті податкової. Підписати його електронним підписом.
  5. Дочекатися оповіщення про успішну реєстрацію.
  6. При бажанні перейти на іншу систему оподаткування. Це можна зробити з особистого кабінету ІП на сайті податкової, але потрібно вкластися в 30 днів з моменту реєстрації.

Про автора

admin administrator