Селера який смак

Авторadmin

Селера який смак

Чим корисна селера та що з нею приготувати — супи, салати, смузі

Якщо ви — за здорове харчування, то, швидше за все, у вашому раціоні вже є селера. Якщо ж немає, то саме час це виправити. У цій статті ми розповімо, чим корисна селера та що з нею можна приготувати — тільки корисні для здоров’я страви (супи, салати, смузі).

Чим корисна селера

Селера — це зелена овочева рослина, яка має безліч корисних для здоров’я властивостей та широко використовується в кулінарії. Крім того, в селері — дуже мало калорій, тому вона просто незамінна для тих, хто на дієті.

У селері міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни Е й К, провітамін А, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк та інші.

Селера корисна для здоров’я — вона має антисептичні, протиалергенні, тонізуючі властивості. Цей продукт корисний для серця і судин, для нервової системи, імунітету, травної системи.

Селера може бути протипоказана під час вагітності, а також при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Селера — що з нею приготувати

У цій статті ми підібрали тільки найпростіші та найкорисніші для здоров’я страви: картопляний крем-суп з селерою, кілька салатів з селерою і два рецепти смузі з селерою (на кефірі та йогурті).

Картопляний суп-пюре з селерою — як приготувати

  • 1 головка селери
  • 2 середні картоплини
  • 1 середня цибулина
  • 3 гілочки кропу
  • 100 грамів вершкового масла
  • 3 чашки курячого бульйону
  • Півчашки сметани жирністю 21%
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • Листя селери

Селеру подрібніть. Картоплю очистіть від шкірки, подрібніть. Цибулю очистіть, подрібніть. Складіть інгредієнти в невелику сковороду, додайте вершкове масло і протушкуйте 10 хвилин. Додайте курячий бульйон, протушкуйте ще 10 хвилин. Подрібніть суп блендером, додайте сметану. Коли будете подавати на стіл, прикрасьте кропом і листям селери, та збризніть оливковою олією. Смачного!

Салат з селерою, фініками та сиром — рецепт

  • 8 стебел селери
  • 6 фініків без кісточки
  • 0,5 чашки мигдальних горіхів
  • 3 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • 50 грамів пармезану або іншого твердого сиру
  • Чверть чашки оливкової олії
  • Сіль, чорний перець, мелена паприка — за смаком

Горіхи викладіть на форму для запікання і поставте в гарячу духовку на 10 хвилин. Горіхи трохи охолодіть та подрібніть. Сир натріть на дрібній тертці. Відокремте листя селери. Стебла селери дрібно порубайте. У салатній мисці перемішайте горіхи, селеру, листя селери, фініки, лимонний сік, оливкову олію. Посоліть та поперчіть. Смачного!

Салат з селерою, горіхами і зеленим горошком — рецепт

  • 1 чашка подрібненої селери
  • 0,5 чашки сушеної вишні або журавлини
  • 0,5 чашки зеленого горошку (замороженого)
  • 3 столові ложки йогурту без добавок (або 1 столова ложка майонезу і 2 столові ложки йогурту без добавок)
  • 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
  • Трішки подрібнених горіхів

Горошок заздалегідь розморозьте. Перемішайте всі інгредієнти, заправте йогуртом та лимонним соком. Салат готовий!

Найсмачніший смузі на кефірі — рецепт

  • 0,5 чашки листя шпинату
  • 1 стигла солодка груша
  • Чверть чашки подрібненої селери
  • Невеликий шматочок свіжого імбиру
  • Кілька листків руколи
  • Кілька листків м’яти — за бажанням
  • 0,5 чайної ложки насіння чіа
  • Половинка замороженого банана
  • 1 чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 чайна ложка меду
  • 1 склянка кефіру або класичного йогурту без добавок

Готується цей смачний смузі, як і зазвичай: складіть інгредієнти в блендер, подрібніть, розлийте в красиві склянки та можна подавати на стіл. Смачного!

Дуже смачний смузі з яблуком і селерою — рецепт

  • 4 солодких яблука
  • Сік 1 лимона
  • 2 склянки мінеральної води без газу
  • 200 грамів йогурту
  • 1 стебло селери
  • 1 столова ложка меду

Яблука наріжте і складіть в блендер, подрібніть. Додайте лимонний сік, воду, йогурт, подрібнену селеру, мед — знову подрібніть. Такий смузі можна подавати як солодкий десерт, а можна — як корисний та поживний перекус. Смачного!

Чи знаєте ви, що селера така поживна?

Так, так, селера. Овоч, який ніколи не беруть до уваги, але який дуже поживний і зберігає таємницю, яка лунає в голові, як міська легенда. Селера допомагає нам з травленням настільки, що запобігає здуття живота, і вже за це вже заслуговує на нашу повагу. І навіть має седативну дію і допомагає нам схуднути. Це справжнє відкриття.

Селера є одним із найкорисніших овочів, він також допомагає нам схуднути, і ми пояснимо пізніше, як він цього досягає та що таке негативні калорії. Але спочатку ми розглянемо харчові цінності селери і дізнаємося, яку максимальну кількість можна з’їсти за день, щоб закінчити, знаючи, що дає нам селера і чи є у нього протипоказання.

Ми завжди наголошуємо на різноманітній дієті, де є широкий вибір фруктів, овочів, бобових, насіння, молочних продуктів, і ми поступово зменшуємо споживання м’яса, продуктів промислової ультраобробки, концентрованих соків, цукру, рафінованого борошна, низьких -якісні масла та ін. І ми говоримо це саме для того, щоб нам не бракувало жодних поживних речовин, тому сьогодні наш головний герой — це селера, як і та, яку тримає Покемон Фарфехтд.

Харчова цінність селери

Селера оточена кількома міськими легендами, і є одна, яка говорить, що на жування та перетравлення витрачається більше енергії, ніж дає сама ця їжа. Це пов’язано з негативні калоріїСправа не в тому, що ця цифра є негативною, вона дійсно має 16 кілокалорій на 100 грамів селери, те, що відбувається, полягає в тому, що її калорійність настільки низька, що врешті-решт ми витрачаємо більше, ніж вона нам дає.

У нас також є 3 грами вуглеводів, 1,34 грама цукру, немає білка чи жиру, 1,6 грама клітковини та майже 96% селери складається з води.

Окрім цих поживних цінностей, у нас є й інші необхідні поживні речовини, такі як вітаміни та мінерали. Зокрема, на кожні 100 грамів селери ми маємо 449 МО вітаміну А, 3,1 мг вітаміну С, 29,3 мг вітаміну К і 36 мг вітаміну В9 (фолієвої кислоти).

Що стосується мінеральних речовин, ми маємо 40 мг кальцію, 260 мг калію, 11 мг магнію, 24 мг фосфору та 80 мг натрію, і все це на 0 грамів селери.

Як додати його в наш раціон?

Можливо, апріорі нам складно додати селеру в щоденний раціон, але насправді це не так. Селера — це не лише дивний овоч у горщику чи один із овочів, які ми використовуємо для приготування сироїжів.

Селера дуже дешева, і коли ми полюбимо її, ми захочемо їсти її щодня, особливо коли ми знаємо всі переваги, які вона має для організму, окрім негативної калорійності.

Наприклад, ми можемо створювати супи, креми з селерою, салати, корисні смузі, пасеровані овочі, соуси до м’яса чи риби, запікати в духовці, основу для веганської лазаньї, стир-фрай, селеровий вішисуаз, начинку для пельменів, паніровану селеру. з сиром тощо.

Все смачно, і сльоза з рота йде. Але є щось, на що ми рідко звертаємо увагу, особливо коли це їжа, яку ми дуже любимо і «не можемо перестати їсти».

Ми знаємо, що всі продукти містять низку поживних речовин, а надлишок вітамінів та/або мінералів може спричинити певні негативні наслідки, тому не варто зловживати кількістю, те ж саме відбувається з селерою. Оскільки Не рекомендується їсти більше 3 селери в день.

Основні переваги селери в наші дні

Ми вже багато знаємо про селеру, чого не знали ще 5 хвилин тому. Тепер нам залишається лише знати, чому так корисно їсти селеру і яку користь кожна гілка цього овоча приносить нашому організму. Напевно, відтепер ми подивимось на селеру іншими очима.

Сечогінний і серцево-оздоровчий ефект

Раніше ми бачили, що цей овоч містить натрій, калій, а також ефірну олію під назвою апіол. Це тріо досягає чудової сечогінної сили, стимулюючи виведення сечової кислоти з організму. Це також допомагає усунути камені в нирках або жовчному міхурі, якщо такі є.

Що стосується серця, то це корисний для серця овоч, оскільки він допомагає запобігти гіпертонії та серцево-судинним захворюванням. Все це завдяки з’єднанню під назвою апігенін, тому його так рекомендують в раціоні гіпертоніків.

Покращує травлення і допомагає схуднути

Якщо ми схильні до неконтрольованого травлення, настав час спробувати їсти сиру або варену селеру під час кожного прийому їжі, ми побачимо зміни в цей самий момент. Це тому, що цей овоч містить розчинну клітковину, і майже 96% її складається з води прискорює процес травлення особливо кишковий транзит.

Таким чином ми попрощаємося з газами, здуттям живота, запорами та іншими неприємностями. Крім того, ці властивості знижують кислотність шлунка і шлункову секрецію, тому він так корисний для травної системи.

Його високий вміст води швидше насичує шлунок, тому його рекомендують при дієтах для схуднення. Це та те, що ми пояснювали раніше про негативні калорії. Крім того, якщо ми їмо його сирим, ці переваги покращуються, оскільки це сприяє повільному жуванні.

Регулюйте менструацію

Селера містить вітамін С і фолієву кислоту, дві важливі поживні речовини для регуляції менструації, а також для полегшення симптомів, викликаних менопаузою. Досягається нормалізація та регулювання ритму менструації, доведення її до середини, тобто вона зменшується, якщо у нас багато менструацій, і покращується, якщо вона мізерна.

Давайте пам’ятати, що якщо у нас є якась аномалія в циклі, краще проконсультуватися з фахівцем і пройти обстеження, щоб почати лікування і щоб все йшло своїм природним шляхом.

природний легкий заспокійливий засіб

Якщо у нас є проблеми з безсонням або часи, коли нам важко спати, тепер ми знаємо, що це стосується селери седативний ефект, хоча вони ДУЖЕ м’які, і вони регулюють нервову систему та допомагають заснути.

Є незліченна кількість домашніх засобів із селерою, наприклад, чай із селери, теплі вершки, суп, сік селери з медом, візьміть дві сирі гілочки на десерт тощо. Звичайно, потроху ми помічаємо, як почуваємося більш розслабленими і починаємо відчувати сонливість, але ми повинні прокласти шлях і розслабитися в тиші або під музику в ліжку.

Протипоказання до вживання селери

Як і все в цьому житті, майже все, що ми їмо та п’ємо, має протипоказання або побічні ефекти, тому цього овоча не стало менше. Ми можемо бути впевнені, що це не є чимось токсичним, очевидно, лише існує ряд обставин, за яких не рекомендується вживати цей овоч ні за яких обставин.

Цей овоч має емменагогічну дію та стимулює кровообіг у ділянці матки, тому він такий корисний для менструації, але не під час менструації. вагітна. Може виникнути загроза викидня.

Сечогінні властивості чудові, поки що все ідеально, але не рекомендується при захворюваннях нирок. Крім того, сечогінні властивості зменшують запаси калію в організмі, тому його слід компенсувати.

Повний шлях до статті: Стиль життя » харчування » Овочі та зелень » Чи знаєте ви, що селера така поживна?

Будьте першим, щоб коментувати

Про автора

admin administrator