Як складається наша земля

Авторadmin

Як складається наша земля

Земля складається з 3 основних частин – ядра, мантії, земної кори. Літосфера – це тверда оболонка Землі. Температура змінюється рухаючись від поверхні Землі в середину – збільшується. Майже всі внутрішні оболонки Землі перебувають у твердому стані.15 груд. 2021 р.

Механічно вона може бути розділена на літосферу, астеносферу, мезосферу, зовнішнє ядро та внутрішнє ядро. Хімічно Землю можна розділити на земну кору, верхню мантію, нижню мантію, зовнішнє ядро та внутрішнє ядро.

За допомогою сейсмічного методу було встановлено, що надра нашої планети розділені на кілька оболонок: ядро, мантію та земну кору. Внутрішню будову Землі можна порівняти з яблуком (земна кора — шкірка, мантія — м'якоть, ядро —​ серцевина). Ядро — центральна частина земної кулі.

Ядро, мантія, земна кора.

Приблизно 70% Землі вкрито водою.

Оберта́ння Землі́ — це обертання планети Земля навколо власної осі. Земля обертається із заходу на схід. Якщо дивитися з північного полюса, Земля обертається проти годинникової стрілки. Північний полюс і південний полюс — це дві точки, в яких вісь обертання Землі перетинається з її поверхнею.





В центрі розташоване ядро Землі з радіусом близько 1250 км, яке в основному складається із заліза та нікелю. Далі йде рідка частина ядра Землі (яка складається в основному з заліза) з товщиною 2900. Потім 2900 км в’язкої мантії, що складається з силікатів і оксидів, а зверху доволі тонка, …

Про автора

admin administrator