Скільки калорій у 3 х Сирниках

Авторadmin

Скільки калорій у 3 х Сирниках

Калорійність сирників із сиру знежирений. Найсмачніші та поживні сирники

Сирники калорійність мають високу. Але навіть тим, хто суворо дотримується рекомендацій дієтологів і контролює свою вагу, не варто відмовлятися від цієї приємної, ніжної на смак і дуже корисної страви. Потрібно просто вибрати оптимальний рецепт.

З чого складаються калорії

Рецептів симпатичних сирних пампушок існує безліч. Їх готують з манкою чи борошном, з обов’язковим додаванням яєць, цукру, солі. Для посилення смаку базові компоненти часто доповнюють ізюмом, курагою, яблуками, бананами, цукатами, какао. Але основу рецепту складає сир.

Підрахувати, скільки калорій у сирниках, не складно. Їх кількість обумовлюється харчовою цінністю всіх продуктів, що містяться в рецепті. Господиням слід з особливою ретельністю підходити до вибору сиру: чим вища його жирність, тим калорійнішими будуть сирники. Помітно підвищують цей показник добавки із сухофруктів та інших солодощів. Ті, хто худне від використання таких інгредієнтів, краще відмовитися.

Нижче наведено приклади поживної цінності страви з використанням сиру різної жирності.

Сирники з сиру жирністю 18%

Страва готується на сковороді з використанням олії. Для приготування використані такі інгредієнти:

  • Сир жирністю 18% – 270 грам
  • Борошно пшеничне – 40 грам
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 30 грам
  • Сіль за смаком

Вказано дані на 100 грам продукту

Важливо: Якщо для готування використовувати оливкову олію, калорійність сирників із сиру буде меншою.

Сирники з сиру жирністю 9%

Інгредієнти такі ж, як у попередньому рецепті, але сир береться напівжирний:

  • Сир жирністю 9% – 400 грам
  • Борошно пшеничне – 100 грам
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ч/ложки
  • Сіль за смаком

Для смаження використовується олія.

Харчова та енергетична цінність

Наведено дані для 100 г продукту.

Якщо порівняти дві таблиці, можна побачити, що вміст білків і вуглеводів у приготованих за двома рецептами сирниках мало змінилося. Кількість жиру в другій страві менше в два з лишком рази, калорійність нижче на 50%.

У наведених прикладах обидва сорти сиру належать до групи класичних. До цієї групи відноситься сир жирністю від 4% до 18%. Але є сорти, у яких жир становить 19 – 23%, і кожен відсоток підвищує енергетичну цінність продукту!

Найвища калорійність сирників із сиру від домашньої корови. Його можна використовувати для приготування улюбленої страви при хорошому обміні речовин та відсутності схильності до повноти. Тим, хто дбайливо стежить за стрункістю своєї фігури, найкраще брати для сирників знежирений продукт.

Важливо: Скільки калорій у сирниках буде на виході, багато в чому залежить від способу приготування. Смажені на олії або іншому жирі сирники набагато поживніші, ніж запечені в духовці, так як при готуванні масло вбирається в коржик.

Дієтичні сирники

Для дієтичних сирників оптимальним варіантом є сир, знежирений до 1,8%. Щоправда, у ньому низький вміст вітаміну D, що заважає засвоєнню солей кальцію. Проте страви з такою основою можна вживати без обмежень, а нестачу кальцію доведеться поповнювати з інших джерел харчування.

Сирники дозволяється їсти при багатьох дієтах. Необхідно лише ретельно вивірити рецептуру. Серед дієтологів популярні пропозиції безвуглеводних сирників із знежиреним сиром.

Знаменита дієта Дюкана, наприклад, рекомендує замість борошна та манки використовувати пшеничні або вівсяні висівки, а замість цукру – цукрозамінники. Інші розробники дієт радять підмішувати злакові пластівці. Але всі вони єдині у питанні способу приготування: дієтичні сирники слід випікати, а не смажити! Приблизна калорійність однієї пампушки, приготовленої на знежиреному сирі в духовці, становить 91,5%.

Знайти однозначну відповідь про калорійність популярних оладок неможливо: її показник змінюватиметься постійно, тому що кожна господиня обирає рецепт відповідно до гастрономічних уподобань своїх домашніх. Ясно одне: цю страву не можна виключати з раціону. Адже сир містить безліч корисних речовин, які практично не втрачають своїх властивостей при тепловій обробці.

Серед великої кількості десертів та варіантів сніданку сирні сирники можна віднести до найпопулярніших. Калорійність сирників – це один із ключових моментів на користь цього вибору.

З сиру можна приготувати унікальний кулінарний шедевр. Крім того, як наповнювач можуть виступати курага з родзинками, начинка з дрібнопорізаних моркви, груш, яблук або фруктове варення.

Сир і сам по собі є вкрай затребуваним для організму продуктом, оскільки включає чимало кальцію і легко засвоюється органами травлення. Кожні 100 г з’їдених сирних кульок дозволять зміцнити кісткові тканини, вони будуть корисні при таких захворюваннях, як подагра, гіпертонія, при зайвій вазі та хворобах печінки. Сирнички покращать обмін речовин в організмі та зміцнять нервові клітини.

Хоча калорійність сирників з сиру дорівнює 183 ккал на будь-які 100 грам цієї страви, що саме по собі і не мало, цей показник буде нижчим у продуктів знежиреного сиру.

На наше травлення мають свій позитивний вплив молочні бактерії, з ними нормалізується і перистальтика кишечника. Молочні білки і жири, що містяться в сирних сирниках, можуть з успіхом замінити білки тваринного походження. Корисний цей продукт і тим, що допомагає формувати у крові гемоглобін.

Найбільш корисним за своїми якостями є свіжий сир, проте навіть після теплової обробки він зберігає чимало цінних якостей.

Це слід врахувати тим, хто любить готувати сирнички у духовці. Для тих, кого цікавить, скільки калорій у сирниках, буде не зайвим знати, що при такому приготуванні в продукті буде менше калорій. Ну і, само собою, запечені сирники легше засвоюватимуться організмом.

Пару слів про калорійність

В цілому, калорійність такого продукту буде безпосередньо пов’язана з калорійністю того сиру, з якого вони виготовлялися.

Наприклад, якщо сир 18% жирності, то 100 грам сирників вміщатимуть 236 кКал, а 100 грам сирників з знежиреного сиру – не більше 110 кілокалорій.

Дієтологи рекомендують поглинати не більше 200 г сирних продуктів, оскільки в них знаходиться велика кількість білків. Не радять вживати смажені чи печені у духовці вироби тим людям, у кого спостерігаються проблеми нирок. У сирі знаходяться також пурини, що потрібно врахувати тим, хто має на них протипоказання.

Рецепти смачних сирних кульок

Як приготувати апетитні сирні кульки в духовці?

Для дієтичної страви нам знадобляться такі складові, як:

  • півкіло сиру (краще знежиреного) залежно від того, яка калорійність сирників вам потрібна;
  • чотири яєчні білки;
  • підлога банана;
  • трохи кураги з родзинками, дрібно порізаними;
  • столова ложка борошна та стільки ж манки.

Для іншого рецепту нам радять запастися склянкою борошна та половиною кілограму сиру. Візьмемо трохи солі (за смаком) та приправи. Ще знадобиться пара яєць та олія, на якій будемо все це смажити. Знову-таки ліпимо із суміші всіх інгредієнтів невеликі кульки та обсмажуємо почергово з двох боків на сковороді під кришкою. Окремо можна подати сметану, ряжанку чи йогурт.

Сирники – ця страва знайома кожному з дитинства, адже саме їх так часто ми їли в садах на полудень, комусь їх готувала улюблена бабуся, а для когось вони стали першою стравою, приготованою самостійно. Така популярність сирників не випадкова, адже це найсмачніша страва, приготувати яку можуть навіть діти та підлітки. Про чудовий смак і корисність цієї страви можна говорити майже нескінченно, але багато хто переживається, чи дозволить калорійність сирників вживати їх досить часто без шкоди для фігури.

Щоб дати відповіді на всі питання, ми розглянемо рецепти сирників, способи приготування і, звичайно, їх калорійність. Багатьом може здатися неймовірним, але існують різні способи приготування сирників та різні рецепти, тому калорійність сирників може змінюватися. Що ж не змінюється точно, це величезний заряд енергії, який можна отримати після їхнього вживання.

Калорійність сирників та її залежність від рецепту

Щоб визначити, скільки калорій у сирниках, необхідно вивчити всі продукти, що входять до їхнього складу. Основним продуктом, що входить до складу сирників, є сир. Калорійність сиру (18% жирності) становить 236 ккал, калорійність борошна – 334 ккал, цукру – 399 ккал, маргарину чи вершкового масла – 743 ккал, а калорійність яйця – 157 ккал. Всі ці продукти змішуються у різних кількостях, але в результаті виходить чудовий ранковий десерт або навіть повноцінний сніданок калорійністю приблизно 300 ккал, причому ця кількість калорій включає 100 г сирників та десертну ложку сметани.

Як бачимо, калорій сирники містять чимало, тому у багатьох людей може виникнути ідея відмовитися від цих ласощів на користь мене калорійних продуктів. Але якщо з вагою проблем немає, то першої половини дня їх цілком можна вживати. Також калорійність сирників можна значно знизити за рахунок невеликих змін у рецептурі. Наприклад, можна приготувати сирники, які не потребують смаження. Для їх приготування необхідно змішати терту моркву, редиску та огірок з сиром і подавати, сформувавши з маси кульки.

Домогтися зниження калорійності сирників з сиру можна також без зміни рецептури. Достатньо відмовитися від смаження їх у маслі. Можна спекти сирники в духовці, вони вийдуть рум’яні, смачні та ароматні, але при цьому набагато менш жирні та калорійні. Також калорійність сирників із сиру значно знизиться, якщо не вживати як соус сметану. Ще одна хитрість, це додавання фруктів чи сухофруктів у тісто. Банан, яблуко, груша, родзинки чи курага не підвищать калорійність сирників, зате зроблять їх смак більш вишуканим та неповторним.

Всім, хто ставить питання, скільки калорій у сирниках, необхідно чітко зрозуміти, що їх калорійність залежить, в першу чергу, від рецепту та способу приготування. Існують відмінні рецепти сирників з медом замість цукру та з манкою замість борошна, також сирники бувають солодкі із фруктами або солоні з м’ясом та овочами. Тому, коли говорять про калорійність сирників, передусім мають на увазі класичні сирники, які має вміти приготувати кожна господиня.

Як приготувати класичні сирники

Приготування сирників – це не найскладніша справа. Щоб отримати шість порцій найсмачнішого десерту, знадобиться трохи старань і приблизно 40 хвилин. Для приготування шести порцій сирників необхідно взяти півкілограми сиру, половину склянки борошна, одне яйце, дві столові ложки цукру, приблизно 25 грам топленого вершкового масла і трошки солі. Так як цей рецепт є класичним або базовим, то кожна господиня має право привнести до нього щось своє, наприклад, додати сухофруктів або трохи більше цукру, ягід чи меду.

Після того, як усі інгредієнти будуть підготовлені, приступаємо до приготування страви. Сир ретельно та акуратно розтираємо у тарілці, додаємо до нього борошно, яйце, сіль та цукор, а потім ретельно перемішуємо. В результаті має вийти м’яке, але не липке тісто. Якщо тісто прилипає до рук, значить, сир був вологуватий і додати ще борошна.

Після того, як тісто буде приготовлене, посипаємо стіл борошном. Тісто розгортаємо в ковбаски до 5 сантиметрів у діаметрі і розрізаємо на шматки завтовшки близько сантиметра. Отримані млинці обвалюємо в борошні і смажимо на сковороді на олії. Окремо до класичних сирників подають сметану чи варення.

Звичайно, у таких сирниках калорій буде достатньо, тому тим, хто стежить за своєю фігурою, доведеться змінювати та переробляти рецепт, щоб отримати менш калорійну страву. Благо, сирники – це таке блюдо, яке зіпсувати практично неможливо, хіба відверто спалити на сковороді. Будь-які зміни рецептів тільки надають унікальності та неповторності страві.

Калорійність сирників, а також їхня користь та шкода

Головним компонентом сирників є сир, тому корисність сиру визначає корисність або шкоду сирників. Але не варто забувати і про інші продукти, які входять до їхнього складу. Оскільки сир є одним із найбільш цінних білкових продуктів, то заперечувати корисність сирників просто неможливо.

Кисломолочні продукти, на відміну від свіжого молока, дуже легко засвоюються, тому величезна кількість кальцію, фтору, калію, заліза, магнію та інших мінералів, а також вітамінів потрапляє в організм людини легко і безперешкодно. Сир часто рекомендують навіть маленьким дітям як перший прикорм, а дітям дитсадкового віку він просто необхідний, тому сирні запіканки та сирники у дитячих садках часті гості. Сир не дратує травний тракт, тому може вживатися тими, хто має захворювання в цій галузі, він показаний вагітним і жінкам, що годують.

Але багатьох може бентежити питання, скільки калорій у сирниках. Не секрет, що жирна та калорійна їжа, якою є сирники, смажені на вершковому маслі або іншому жирі, це не найкращий вибір. Тому тим, хто стежить за фігурою, потрібно сирники не жарити, а запікати у духовці.

Ще одне питання – це якість самого сиру, який використовується для приготування сирників. Ні для кого не секрет, що фальсифікація продуктів – це дуже високоприбутковий бізнес, тому під виглядом сиру можна придбати масу з додаванням білка незрозумілого походження та небезпечних трансжирів. Тому вибирати сир необхідно дуже уважно, віддаючи перевагу виробникам, які дотримуються ГОСТів та максимально сумлінно ставляться до виробництва. Також дуже важливо перевірити свіжість сиру, оскільки це продукт, що швидко псується, а правильні умови для збереження є не скрізь.

продукткалорійністьбілкижиривуглеводи
сирник сирний183 ккал18,6 г3,6 г18,2 г
сирник із вишнею263,5 ккал11,3 г10,6 г30,6 г
сирник із родзинками258,8 ккал11,7 г13,5 г21,7 г
сирник із яблуком195,9 ккал10,8 г9,2 г16,9 г
сирник протеїновий з какао178,4 ккал18,2 г3,5 г18,6 г

Сирні сирники є одним із найпопулярніших десертів. На сьогоднішній день існує величезна кількість сирників, завдяки чому з них можна зробити справжнісінький кулінарний шедевр, який послужить прекрасним сніданком, вечерею або десертом.

Користь та склад сирників

Основним інгредієнтом сирників є сир. Він вкрай необхідний людям різного віку, тому що є дуже корисним і легко засвоюваним продуктом, який позитивно впливає на роботу всіх органів в організмі. Оскільки сир – це незамінне джерело кальцію, фосфору та ліпотропних речовин, він зміцнює кістки, покращує обмінні процеси в організмі, роботу нервової системи, допомагає при гіпертонії, подагрі, хворобах печінки та надмірній вазі.

Найкорисніший сир, звичайно, у свіжому вигляді, але після теплової обробки в ньому зберігається чимало корисних речовин.

У день бажано з’їдати трохи більше двохсот грам сиру, оскільки він містить дуже багато білка. Не рекомендовано сир лише тим людям, які мають серйозні патології нирок.

Рецепт дієтичних сирників

Дієтичні сирники для духовки:

500 г знежиреного сиру;

По одній столовій ложці манки та борошна;

Курага, нарізана шматочками;

Перемішайте всі компоненти, зліпите кульку і викладіть її на покритий пергаментом лист. Випікайте від 20 до 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

1 склянка борошна грубого помелу;

500 міліграм сиру;

Небагато каррі або приправи для спагетті;

Олія для обсмажування.

Змішайте всі інгредієнти та зліпите маленькі кульки. Обсмажте із двох боків до готовності на маленькому вогні, накривши кришкою. Подавайте з йогуртом, ряжанкою або десятивідсотковою сметаною.

Коли ми чуємо слово «сирники», то в перший момент у нас у голові з’являються картинки та асоціації, пов’язані із сиром. Але насправді йдеться про чудові смачні коржики, приготовані на основі сиру.

Про їх смакові якості та користь можна говорити багато і довго. Але любителі сирних оладок знають, що варто лише з’їсти на сніданок кілька сирників, як ми отримуємо хороший заряд енергії для нашого організму, після чого він може працювати без перебоїв аж до обіду. І тут постає питання про те, яка ця страва.

Давайте уважно подивимося на продукти, що входять до сирників. Калорійність кожного з них окремо становить: сир (18% жирності) – 236 ккал, борошно – 334 ккал, цукор – 399 ккал, маргарин (вершкове масло) – 743 куряче – 157 ккал. Енергія цих продуктів поєднується, і в результаті ми отримуємо ранковий десерт калорійністю в 300,2 ккал, звичайно, за умови, що ви з’їсте їх всього 100 грам, і вони будуть приправлені десертною ложечкою сметани.

Такі показники можуть змусити багатьох відмовитися від цих ласощів із сиру, але не варто поспішати цього робити. Адже можна калорійність яких буде значно знижена за рахунок невеликих змін у рецептурі та способі приготування. Так, наприклад, «сирі» творожники. До їх складу входять: морква, огірок, редька та зелень. Всі перелічені овочі натираються на дрібній тертці і змішуються з сиром, процідженим через сито. Подавати дієтичні сирники можна, сформувавши з отриманої маси за допомогою кондитерських форм зірочки, півмісяці і т.д., прикрасивши зеленню.

Любителям традиційної кухні можна порекомендувати приготувати смачні Склад продуктів, що входять до них, залишиться той же, зате не доведеться використовувати додаткові жири для обсмажування та сметану як соус. Це сирники, калорійність яких значно знижена. А якщо в тісто ще додати родзинки, курагу, чорнослив, банан, яблуко, грушу, то смак запечених «сирних булочок» набуде особливого, вишуканого відтінку, встояти перед яким ніхто не зможе.

Багато основних інгредієнтів, що входять у винахідливі господині, замінюють аналогічними. Так, наприклад, замість цукру можна ввести мед, звичайно, якщо у вас немає алергії на нього. Або замінити борошно манною крупою. У цьому випадку вийдуть більш рихлими та розсипчастими. Але не варто забувати про одне – ми готуємо сирники, у яких головну роль виконує сир. Саме він становить основу цієї страви. Його кількість не повинна бути менше 500 г на 2-4 столові ложки борошна та 2 яйця.

Але який би спосіб приготування ви не вибрали, хоч би якими соусами їх приправляли, пам’ятайте, що сирники, калорійність яких хоч і висока, дуже корисні. З’їдаючи навіть невелику порцію ви насичує свій організм вітамінами А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, Е, РР, Н, мінералами та цілим набором мікро- та макроелементів. Тому не варто відмовляти собі в такому приємному десерті, навіть заради гарної постаті!

Скільки калорій у сирниках і як зменшити їх кількість

Напевно, всі з дитинства люблять сирники. Вони складаються з такого корисного і смачного продукту, як сир. Сир дуже багатий кальцієм, фосфором, магнієм, залізом. Також у ньому містяться амінокислоти і багато вітамінів. Саме тому сир дуже необхідний як малюкам, так і дорослим. Адже він є важливим елементом здорового харчування. А оскільки сир – це головний інгредієнт сирників, то і вони стають дуже корисними. У їх складі дуже багато амінокислот, які перешкоджають захворюванням нирок. Також, якщо готувати несолодкі сирники, то кількість у них вуглеводів буде невеликою, що дозволяє вживати їх людям, які страждають на діабет.

Настійно рекомендується вживання в їжу сиру і страв, приготованих з нього, тим, хто страждає захворюваннями серця, гіпертонічною хворобою і багатьма іншими.

Однак є у сирників і протипоказання. Тим, хто стежить за своєю фігурою або намагається схуднути, слід обов ‘язково знати, скільки калорій в сирниках. Тому що, хоча сир начебто і дієтичний продукт, проте, в сирниках крім нього присутні ще й додаткові продукти, такі як борошно, цукор і масло. Саме вони і роблять сирники досить калорійною стравою.

Наприклад, якщо ви на сніданок з ‘їдите три сирники зі сметаною або варенням, то це вже буде половина калорій, які потрібні вашому організму в день.

Для тих, хто стежить за своєю фігурою або перебуває на дієті, пропонуємо кілька рецептів дієтичних сирників.

Рецепт № 1 (сирники дієтичні)

Для приготування таких сирників вам знадобиться:

  • півкіло сиру (бажано знежиреного)
  • два яйця
  • трошки цукру (а по можливості і зовсім без нього)
  • ванілін
  • столова ложка манки
  • родзинки
  • пару ложок борошна (для того, щоб можна було скатати кульки).

1. Беремо великий посуд, всинаємо в нього всі інгредієнти і гарненько перемішуємо.

2. Потім від отриманої творожної маси потрібно відривати невеликі шматочки і скачувати їх у кульки, потім викладати на противагу.

3. Для того щоб сирники не були жирними, краще випікати їх на противні, вистеленому пергаментним папером або ж на силіконовому килимку.

4. Духовку потрібно розігріти до температури навколо180 градусів і поставити в неї сирники.

5. Готові сирники трохи піднімуться і “” підзолотяться “”, будуть схожі на булочки.

Як ви думаєте, скільки калорій в сирниках, приготованих за таким рецептом? Адже ми повністю виключили жир і додали зовсім небагато борошна.

Рецепт № 2 (низькокалорійні сирники)

Скільки калорій у сирниках? Це питання, безумовно, важливе.

У сирниках, приготованих за цим рецептом, зовсім небагато калорій. Так, в одній порції 116.5 ккал. А з узятих нами інгредієнтів ми можемо приготувати сім порцій сирників.

Для приготування вам знадобиться:

  • розсипчастий знежирений сир – близько 500 грам
  • дві столові ложки гарячої води
  • два яйця
  • дві столові ложки пшеничних відрубів
  • одна столова ложка манки
  • розпушувач
  • цукрозамінник (можна взяти трошки меду).

Процес приготування таких сирників:

1. Всі інгредієнти потрібно гарненько перемішати.

2. Отриману масу розкладаємо за силіконовими формочками.

3. Розігріваємо духовку приблизно до 180 градусів.

4. Ставимо силіконову форму з сирниками в духовку приблизно на 25-30 хвилин

5. Коли сирники злегка підрум ‘яняться, їх можна виймати.

6. Після того, як сирники трошки охолонуть, їх можна виймати з формочки.

Сподіваємося, що після того, як ви прочитаєте цю статтю, вас більше не буде мучити питання про те, скільки калорій в сирниках, і ви будете з чистим сумлінням їсти їх, готуючи за нашими рецептами. Хочеться сказати і про те, що не тільки дієтичні сирники корисні. Пам ‘ятайте, що можна їсти все, але не переїдаючи. Золоте правило: менше, але частіше. І тоді ніякі калорії вам не будуть страшні.

Про автора

admin administrator