Яка сталь застосовується для бронежилетів

Авторadmin

Яка сталь застосовується для бронежилетів

Бронежилети, які підходять для військових цілей, повинні мати захист від 3 класу і вище. Тобто «тримати» влучання куль калібру 5,45 мм, 7,62 мм та їхніх модифікацій. Від снайперського пострілу жоден бронежилет не врятує. Сучасні снайперські системи вже давно вийшли з калібру 7,62 мм на користь потужних 12,7 мм.

На відміну від бронежилета, плитоноска сама по собі не здатна захистити від кулі. Це просто чохол, в який вставляють бронеплити. Саме у цьому полягає головна відмінність між 2 типами захисту. Варто зазначити, що м'які жилети можуть мати додаткові кишені, в які також вставляють плити.

Тяжкі (5-6 кг і більше): призначені для короткочасного використання, допустимий час носіння бронежилету становить 8-10 годин в умовах підвищеної загрози, потребують регулярних перерв. Середня вага (3-5 кг): збалансований вибір для носіння на проміжні періоди часу (до 12 годин), поєднують захист і зручність.

Бронепластини для бронежилетів 4-го класу захисту – це вставки, що здатні захистити бійця від дрібних уламків розірваних снарядів і куль.

по стандартам випробувань лабораторій ДСТУ) при вазі всього 6.2 кг. (такі властивості забезпечує кераміка та спосіб її виготовлення). Якщо простими словами, то цей бронежилет витримає майже будь-яку кулю, що є у рашистів і не тільки.





Класи захисту ЗІБЗ визначають їх стійкість проти тієї чи іншої зовнішньої дії. Одні класи захищають тільки від колюче-ріжучих предметів, другі від пістолетних патронів, треті від автоматичної зброї різного калібру. У світі існує безліч стандартів на ці засоби бронезахисту (NIJ Standard 0101.04, …

Про автора

admin administrator