Скільки заробив Пол Маккартні

Авторadmin

Скільки заробив Пол Маккартні

Paul McCartney (Пол Маккартні): Біографія артиста

Paul McCartney – популярний британський музикант, письменник і віднедавна художник. Підлога набула популярності завдяки участі в культовому колективі The Beatles. У 2011 році Маккартні визнаний одним із найкращих бас-гітаристів усіх часів (за версією журналу Rolling Stone). Голосовий діапазон виконавця становить понад чотири октави.

Дитинство та юність Пола Маккартні

Джеймс Пол Маккартні народився 18 червня 1942 року в заміському пологовому будинку Ліверпуля. Його мама працювала у цьому пологовому будинку медсестрою. Пізніше вона влаштувалась на нову посаду домашньої акушерки.

Батько хлопчика опосередковано був із творчістю. Джеймс Маккартні під час війни був зброярем на військовій фабриці. Коли війна закінчилася, чоловік заробляв життя тим, що продавав бавовну.

В молодості батько Пола Маккартні займався музикою. До війни він входив до складу популярного біля Ліверпуля колективу. Джеймс Маккартні вмів грати на трубі та фортепіано. Свою любов до музики батько прищепив синам.

Пол Маккартні говорить про те, що він був щасливою дитиною. Нехай його батьки були не найбагатшими жителями Ліверпуля, але вдома панувала дуже гармонійна та затишна атмосфера.

У 5 років Пол вступив до ліверпульської школи. Він уперше виступив на сцені та отримав за свій виступ нагороду. Через деякий час Маккартні був переведений до середньої школи, яка називалася Ліверпульський інститут. В інституті хлопець навчався до 17 років.

Цей період був для сім’ї Маккартні дуже важким. 1956 року від раку грудей померла мама Пола. Хлопець тяжко переніс удар долі. Він замкнувся у собі і відмовлявся виходити в люди.

Для Пола Маккартні порятунком стала музика. Батько надав синові велику підтримку. Він навчив грати його на гітарі. Хлопець поступово приходив до тями і писав перші пісні.

Смерть матері Пола

Втрата матері сильно вплинула формування відносин із батьком — Джоном Ленноном. Джон, як і Пол, у ранньому дитинстві втратив найближчу людину. Загальна трагедія зблизила батька та сина.

Під час навчання Пол Маккартні виявив себе як допитливий студент. Він намагався не пропускати театральних вистав, читав прозу та сучасну поезію.

Крім того, що Пол навчався у коледжі, він намагався заробити собі на життя. Свого часу Маккартні працював комівояжером. Цей досвід у нагоді став у нагоді хлопцю. Маккартні легко підтримував розмову з незнайомими людьми, був комунікабельним.

Paul McCartney (Пол Маккартні): Біографія артиста

Якоїсь миті Пол Маккартні вирішив, що хоче працювати театральним режисером. Однак йому не вдалося вступити до вищого навчального закладу, бо надто пізно здав документи.

Участь Paul McCartney у групі The Beatles

1957 року зустрілися майбутні солісти культового колективу The Beatles. Дружба переросла у потужний музичний тандем. Шкільний друг Пола Маккартні запросив хлопця спробувати свої сили у групі The Quarrymen. Засновником колективу був Леннон. Джон погано володів гітарою, тож попросив Маккартні підвчити його.

Цікаво, що родичі підлітків усіляко відмовляли молодих людей від їхнього заняття. Однак, це не вплинуло на рішення хлопців створювати музику. До оновленого складу гурту The Quarrymen Пол Маккартні запросив Джорджа Харрісона. Надалі останній музикант увійшов до складу легендарного гурту The Beatles.

На початку 1960-х музиканти вже виступали перед публікою. Для привернення уваги вони змінили творчий псевдонім на The Silver Beatles. Після гастролей у Гамбурзі музиканти назвали колектив The Beatles. Приблизно в цей час серед шанувальників групи почалася так звана «бітломанія».

Першими треками, завдяки яким гурт The Beatles став популярним, стали: Long Tall Sally, My Bonnie. Незважаючи на збільшення популярності, запис дебютного альбому на студії Decca Records був неуспішним.

Контракт із лейблом Parlophone Records

Незабаром музиканти уклали контракт із лейблом Parlophone Records. Приблизно тоді до колективу приєднався новий учасник Рінго Старр. Підлога Маккартні змінила ритм-гітару на бас-гітару.

А потім музиканти поповнили скарбничку новими композиціями, які збільшили популярність. Значної уваги заслужили пісні Love Me Do та How Do You Do It?. Ці треки належать авторству Пола Маккартні. З перших треків Пол виявив себе як зрілий музикант. На думку Маккартні прислухалися решта учасників.

Група The Beatles вигідно відрізнялася і натомість інших колективів на той час. І хоча музиканти зосереджувалися на творчості, вони виглядали справжніми інтелектуалами. Пол Маккартні та Леннон спочатку писали пісні для альбомів порізно, потім два таланти об’єдналися. Для колективу це означало одне — приплив нової хвилі шанувальників.

Незабаром гурт The Beatles презентував композицію She Loves You. Трек зайняв 1-у позицію англійського чарту і утримував її кілька місяців. Ця подія підтвердила статус групи. У країні заговорили про бітломанію.

1964 став проривним для британської групи на світовій арені. Музиканти підкорили своїм виступом європейських жителів, а потім вирушили на територію Сполучених Штатів Америки. Концерти за участю групи викликали фурор. Шанувальники буквально билися в істериці.

Гурт The Beatles підкорив Америку після виступу на телеканалі в програмі The Ed Sullivan Show. Шоу переглянуло понад 70 млн телеглядачів.

Розпад гурту The Beatles

Пол Маккартні охолодів до гурту The Beatles. Охолодження викликано різними поглядами на розвиток колективу. А коли менеджером групи став Алан Кляйн, Маккартні остаточно вирішив залишити своє дітище.

Перед тим, як піти з групи, Пол Маккартні написав ще кілька треків. Вони стали безсмертними хітами: Hey Jude, Back in the USSR та Helter Skelter. Ці треки увійшли до альбому «Білий альбом».

“Білий альбом” виявився неймовірно успішним. Це єдина збірка, яка увійшла до Книги рекордів Гіннеса, як найпопулярніший альбом світу. Платівка Let It Be — остання робота гурту The Beatles, у записі якої брав участь Пол Маккартні.

Музикант остаточно розпрощався з гуртом лише 1971 року. Тоді ж гурт припинив своє існування. Після розпаду гурту музиканти залишили шанувальникам 6 безцінних альбомів. Колектив посів 1-е місце у списку 50 відомих виконавців планети.

Paul McCartney (Пол Маккартні): Біографія артиста

Сольна кар’єра Paul McCartney

Сольна кар’єра Пола Маккартні розпочалася з 1971 року. Музикант зазначав, що спочатку не збирався співати один. На сольній кар’єрі наполягала дружина Пола Лінда.

Перша збірка «Крила» виявилася успішною. У записі збірки брав участь Філадельфійський оркестр. Платівка посіла 1-шу позицію у Великій Британії та 2-у позицію у Сполучених Штатах Америки. Дует Пола та Лінди на батьківщині назвали найкращим.

Інші учасники гурту The Beatles негативно відгукнулися про творчість Пола та його дружини. Але Маккартні не звертав уваги на думку колишніх колег. Він продовжив працювати у дуеті з Ліндою. У цей час дует записав треки разом із іншими виконавцями. Наприклад, у записі деяких треків брали участь Денні Лейн та Денні Сейвелл.

Пол Маккартні дружив лише з Джоном Ленноном. Музиканти навіть з’являлися на спільних концертах. Вони спілкувалися до 1980 року, аж до трагічної загибелі Леннона.

Страх Пола Маккартні повторити долю Джона Леннона

Через рік Пол Маккартні повідомив про те, що йде зі сцени. Тоді він був у складі гурту Wings. Причину догляду він пояснив тим, що побоюється своє життя. Підлога не хотіла бути вбитою, як його друг і колега Леннон.

Після розпуску колективу Пол Маккартні презентував новий альбом Tug of War. Цю платівку вважають найкращою роботою у сольній дискографії співака.

Невдовзі Пол Маккартні купив для своєї сім’ї кілька старовинних будинків. В одному з особняків музикант облаштував особисту звукозаписну студію. З того часу сольні збірки виходили набагато частіше. Платівки отримали чудові відгуки від меломанів та музичних критиків. Маккартні не дотримав свого слова. Він продовжив творити.

На початку 1980-х британський виконавець отримав нагороду від Brit Awards як найкращий артист року. Пол Маккартні продовжував активно працювати. Незабаром дискографія музики поповнена альбомом Pipes of Peace. Збірка Маккартні присвятила темі роззброєння та світу на планеті.

Продуктивність Пола Маккартні не знижувалася. На початку 1990-х років музикант записав топові треки з Тіною Тернер, Елтоном Джоном, Еріком Стюартом. Але не все було так безхмарно. Були композиції, які можна назвати невдалими.

Пол Маккартні не відходив від звичних жанрів. Він писав треки у стилі рок- та поп-музики. Разом про те музикант складав твори симфонічного жанру. Вершиною класичної творчості Пола Маккартні дотепер вважають балет-казку «Океанське царство». 2012 року «Океанське царство» виконала трупа Королівського балету.

Пол Маккартні рідко, але влучно складав саундтреки до різних мультфільмів. У 2015 році вийшов мультиплікаційний фільм за сценарієм Пола Маккартні та його друга Джеффа Данбара. Йдеться про фільм «Високо у хмарах».

З середини 1980-х років Пол Маккартні пробував себе ще як художник. Роботи знаменитості регулярно з’являлися у престижних галереях Нью-Йорка. Маккартні написав понад 500 картин.

Особисте життя Paul McCartney

Особисте життя Пола Маккартні є досить насиченим. Перші серйозні стосунки у музиканта були з молодою артисткою та моделлю Джейн Ешер.

Ці відносини тривали п’ять років. Пол Маккартні дуже зблизився з батьками своєї коханої. Вони займали особливе становище у вищому суспільстві Лондона.

Незабаром молодий Маккартні оселився в особняку Ешерова. Пара почала насолоджуватися сімейним життям. Разом із сім’єю Джейн Маккартні відвідувала авангардні театральні вистави. Молода людина ознайомилася з класичною музикою та новими напрямками.

У цей час Маккартні натхненний почуттями. Він створив хіти: Yesterday та Michelle. Своє дозвілля Пол присвятив спілкуванню із власниками знаменитих картинних галерей. Він став постійним покупцем книгарень, присвячених вивченню психоделіки.

У пресі почали з’являтися заголовки про те, що Пол Маккартні розлучився з красунею Джейн Ешер. Справа в тому, що музикант зрадив свою кохану. Джейн викрила зраду напередодні весілля. Тривалий час після розставання Маккартні жив на самоті.

Лінда Істман

Музиканту все ж таки вдалося зустріти жінку, яка стала для нього цілим світом. Йдеться про Лінда Істман. Жінка була трохи старша за Маккартні. Вона працювала фотографом.

Пол одружився з Ліндою і переїхав з нею, її дочкою Хезер від першого шлюбу в невеликий особняк. Лінда народила від британського співака трьох дітей: дочок Мері та Стеллу та сина Джеймса.

У 1997 році Полу Маккартні надали англійське лицарське звання. Таким чином він став сером Полом Маккартні. Через рік після цієї знаменної події музикант пережив велику втрату. Справа в тому, що від раку померла його дружина Лінда.

Хізер Міллс

Підлога довго не могла прийти до тями. Але незабаром він знайшов втіху в обіймах моделі Хізер Міллс. При цьому Маккартні в інтерв’ю все одно згадує про свою дружину Лінду.

На честь дружини, яка померла від раку, Пол Маккартні випустив фільм з її фотографіями. Пізніше він випустив альбом. Кошти, отримані від продажу збірки, Маккартні направив на пожертву для лікування онкологічних хворих.

На початку 2000-х років на Пола Маккартні чекала ще одна втрата. Справа в тому, що 2001 року помер Джордж Харрісон. Музикант довго приходив до тями. Душевну травму йому допомогло залікувати народження третьої дочки Беатріс Міллі у 2003 році. Підлога розповіла про те, що у нього відкрилося друге дихання для творчості.

Ненсі Шевелл

Через деякий час він розлучився з моделлю, яка народила йому дочку. Маккартні зробив пропозицію бізнес-леді Ненсі Шевелл. Музикант був знайомий з Ненсі ще за життя першої дружини. Вона, до речі, входила до числа людей, які відмовляли його від шлюбу з Хізером.

У процесі розлучення зі своєю другою дружиною Paul McCartney втратив значну суму. Хізер відсудила у колишнього чоловіка суму кілька мільйонів фунтів стерлінгів.

На сьогодні Пол Маккартні з новою сім’єю проживає у своєму маєтку на території Сполучених Штатів Америки.

Сварка Пола Маккартні з Майклом Джексоном

На початку 1980-х років Пол Маккартні запросив Майкла Джексона зустрітися. Британський музикант запропонував записати співаку спільні композиції. В результаті музиканти презентували два треки. Йдеться про пісні The Man та Say, Say, Say. Цікаво, що спочатку між музикантами були досить теплі стосунки, навіть дружні.

Пол Маккартні вирішив, що він розуміє у бізнесі більше, ніж його американський колега. Він запропонував йому викупити права якусь музику. Через рік під час особистої зустрічі Майкл Джексон обмовився про те, що хотів би купити пісні гурту The Beatles. Протягом кількох місяців Майкл здійснив свої наміри. Пол Маккартні був у нестямі від злості. З того часу Майкл Джексон став його найзапеклішим ворогом.

Paul McCartney (Пол Маккартні): Біографія артиста

Цікаві факти про Поля Маккартні

  • Під час першого виступу колективу The Beatles, Paul McCartney зірвав голос. Він змушений був просто відкривати роль та шепотіти слова з пісень.
  • Першим музичним інструментом, на якому навчився грати Маккартні, була гітара. На свій 14-й день народження у подарунок від батька він одержав трубу.
  • Найулюбленішим колективом виконавця є The Who.
  • На початку 1970-х музикант отримав премію «Оскар» за трек до кінофільму «Нехай буде так».
  • Задовго до того, як Стів Джобс створив компанію Аpple, Джон Леннон і Пол Маккартні створили звукозаписний лейбл Apple Records. Цікаво, що треки гурту продовжують видавати саме під цим лейблом.

Paul McCartney сьогодні

Підлога Маккартні не припиняє писати музику. Але, крім того, він бере активну участь у благодійності. Музикант вкладає кошти у рух із захисту тварин. Ще зі своєю першою дружиною Ліндою Маккартні увійшов до громадської організації із заборони ГМО.

Paul McCartney – вегетаріанець. У своїх піснях він розповідав про жорстокість людей, які вбивають тварин заради хутра та м’яса. Музикант стверджує, що з того часу, коли він виключив м’ясо, стан його здоров’я значно покращився.

У 2016 році стало відомо про те, що Пол зніматиметься у фільмі «Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казки». Це стало величезною несподіванкою для шанувальників. Це перша роль художньому кінофільмі.

2018 року дискографія Пола Маккартні поповнена новим альбомом. Збірник отримав назву Egypt Station, який був записаний у студії у Лос-Анджелесі, Лондоні та Сассексі. Продюсер Грег Керстін брав участь у 13 треках із 16. На честь виходу альбому Маккартні дав низку концертів.

Через рік співак оприлюднив одразу два нові треки. Композиції Home Tonight, In A Hurry (2018), записав під час роботи над альбомом Egypt Station.

У 2020 році Пол Маккартні взяв участь у восьмигодинному онлайн-концерті. Музикант хотів підтримати шанувальників, які не змогли відвідати його концерт через пандемію коронавірусу.

Пол Маккартні у 2020 році

18 грудня 2020 року відбулася презентація нового лонгплею Пола Маккартні. Пластика дістала назву McCartney III. Альбом очолило 11 композицій. Нагадаємо, що це 18-й студійний лонгплей артиста. Платівку він записав під час пандемії коронавірусної інфекції і тими карантинними обмеженнями, які вона викликала.

Назва нового лонгплею натякає на прямий зв’язок із попередніми платівками McCartney і McCartney II, формуючи таким чином своєрідну трилогію. Обкладинку та друкарню 18-го студійника розробив художник Ед Рушів.

наступне повідомлення
Aretha Franklin (Арета Франклін): Біографія співачки

Ім’я Aretha Franklin у 2008 році потрапило до «Зали та музею слави рок-н-ролу». Це співачка світового рівня, яка блискуче виконувала пісні у стилі ритм-енд-блюзу, соулу та госпелу. Її часто називали королевою соул. З цією думкою згодні не лише авторитетні музичні критики, а й мільйони шанувальників у всій планеті. Дитинство та […]

Пол Маккартні святкує 80-річчя: маловідомі факти та найвідоміші пісні засновника The Beatles 5

Сьогодні, 18 червня, один з найпопулярніших британських музикантів Пол Маккартні відзначає 80 років. Артист увійшов у музичну історію як один із засновників гурту The Beatles.

Gazeta.ua зібрала цікаві факти з життя виконавця та найвідоміші пісні гурту з вокалом Маккартні.

1. Батько зірки був професійним музикантом. Тож допомагав синові вчитися грі на гітарі. Тепер артист вміє грати не лише на гітарі, а й на бас-гітарі, фортепіано, саксофоні, ударних та інших інструментах.

2. Маккартні виграв 16 “Греммі” – як у складі The Beatles, так і за сольну кар’єру.

3. Артист випустив понад 60 золотих дисків і продав більш як 100 млн синглів.

4. Зірка був одружений тричі і є батьком п’ятьох дітей.

5. Ще одним захопленням Маккартні є живопис. Перша у Великій Британії виставка робіт Маккартні відкрилася у Брістолі. Там експонувалися понад 500 полотен.

6. Маккартні став популярним і як активіст за права тварин і прихильник вегетаріанства. Протягом більш ніж 30 років артист залишався вегетаріанцем.

7. 9 лютого 2012 року співак отримав зірку на “Алеї слави” Голлівуду.

Також пропонуємо послухати найпопулярніші пісні The Beatles з вокалом Маккартні.

Британський музикант, один із засновників гурту The Beatles Пол Маккартні підтримав Україну, яка бореться з російською агресією. Легендарний співак виклав фото з Майдану Незалежності, де він на сцені тримає синьо-жовтий прапор.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A

Зараз ви читаєте новину «Пол Маккартні святкує 80-річчя: маловідомі факти та найвідоміші пісні засновника The Beatles». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф’єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф’єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)

Дизайн та програмування: YonaStudio

Всі права на матеріали, які містить цей сайт, охороняються у відповідності із законодавством України, в тому числі, про авторське право і суміжні права. Використання матерiалiв Gazeta.ua для друкованих видань дозволяється лише з письмової згоди редакції сайту. Для iнтернет-видань обов’язковим є гiперпосилання на Gazeta.ua, відкрите для пошукових систем. Посилання та гіперпосилання повинні міститися виключно в першому чи в другому абзаці тексту.

Передрук, копiювання або вiдтворення iнформацiї, що мiстить посилання на агентства “Iнтерфакс-Україна”, PHL та Reuters у будь-якiй формi суворо забороняється. Матеріали з позначкою Спецпроєкт, PROMO, Позиція, Подія, Партнерство друкуються на правах реклами. Редакція Gazeta.ua може не розділяти позицію авторів розділу “Погляди” та не несе відповідальність за матеріали авторів та читачів розділу “Блоги”.

Про автора

admin administrator