Як зняти запалення при лактостазі

Авторadmin

Як зняти запалення при лактостазі

Зазвичай процес займає 2 – 3 дні. І якщо за цей час лактостаз не минув – не зволікайте з візитом до мамолога.

За лактостазу виникають почервоніння молочних залоз, але при цьому не спостерігається гарячка. При маститі ж температура тіла піднімається вище 38 градусів, і в жінки істотно погіршується самопочуття (слабкість, озноб тощо).

У більшості випадків достатньо виправити прикладання малюка і пропонувати лялі груди якомога частіше (приблизно раз на годину), і всі симптоми лактостазу наступного дня зникають.

Мастит – запальний процес в тканинах молочної залози. Якщо ви відчуваєте біль в грудях, набухання, ущільнення, почервоніння шкіри залози, різкий підйом температури тіла, озноб в грудях – це може свідчити про наявність маститу.

Як позбутися застою молока в грудях

  1. Продовжувати грудне вигодовування Коли справа доходить до усунення застою молока у грудях, необхідно продовжувати годувати дитину та переконатися, що вона висмоктує молоко повністю. …
  2. Масаж та зціджування між годуванням …
  3. Зосередьтеся на положенні …
  4. Використовуйте теплий компрес





Основним ускладненням застою молока у молочних протоках є мастит – запалення молочної залози. Ця інфекція вимагає серйозного лікування з прийомом антибіотиком та проходження курсу фізіопроцедур. Мастит є основою …

Про автора

admin administrator