Як садити фізаліс насінням

Авторadmin

Як садити фізаліс насінням

У відкритий ґрунт насіння висаджують із приходом стійкого тепла у квітні або у травні (залежить від регіону). Оптимальна температура для пророщування становить від +15 ºС. Для посадки у ґрунті роблять канавки глибиною 10 см і розподіляють насіння на відстані один від одного 25-30 см, ширину міжрядь витримують до 30 см.9 квіт. 2022 р.

Плоди – ягоди масою до 12 грамів, діаметром – до 20 мм. Кольором вони нагадують бурштин, на смак – кисло-солодкі, мають виражений суничний аромат. Ягоди не мають воскової оболонки (як в овочевого). Після дозрівання вони опадають на землю і легко розмножуються самосівом.

Фізаліс звичайний росте по всій території України (на Поліссі — по південному його краю) у лісах, серед чагарників.

Садовий фізаліс — це багаторічна декоративна рослина з яскраво-оранжевими чашечками у формі дзвіночка, яка вирощується як квіткова культура. Суничний фізаліс — однолітня плодова група, його можна вирощувати в середній смузі. Плоди в суничного фізалісу бурштинового кольору, кислувато-солодкі, масою від 7 до 12 г.

назва: физалис, пузырная вишня. Стебло прямостояче, 30–60 см завв., тупогранчасте, просте або розгалужене. Листки чергові, черешкові, цілісні, яйцеподібні, неглибоко виїмчасто-зубчасті, при основі заокруглені, на верхівці загострені; верхні листки зближені попарно.

До фізалісу варто ставитися як до делікатесу. Тобто можна лише зрідка додавати в свій раціон. Ці ягоди їсти можна й у сирому вигляді, попередньо заливши окропом, щоб прибрати клейкий наліт. Можна додати ягоди в салат, зробити соус або вітамінний відвар.





Квітка фізаліс – однорічна або багаторічна трав’яниста рослина з іноді гіллястими, прямостоячими або кутасто вигнутими, колінчатими стеблами, голими …

Про автора

admin administrator