Чай від застуди з імбиром

Авторadmin

Чай від застуди з імбиром

Зміст:

Рецепт чаю з імбиром від застуди та кашлю

Багато століть поспіль чай з імбиром від застуди використовують як натуральне і ефективне і доступне засіб. Йдеться про чорному имбире з мінімальною обробкою перед продажем, а не про білому корені, більше підходящому для боротьби із зайвою вагою.

Саме чорний імбир допомагає організму справитися з вірусами і бактеріями. Він молодший білого кореня, що легко визначити за більш світлого зрізу. Рослина містить у собі:

  • вітамін С;
  • калій;
  • марганець;
  • мідь;
  • магній.

Правильно заварений корінь сприяє розрідженню крові, провокує потовиділення, діє як жарознижуючі, делікатно впливає на бронхи і легені, усуваючи кашель. Лікуватися чаєм з імбиром можна, отримуючи задоволення від поєднання смаків і ніжного аромату.

Як приготувати імбирний чай від застуди і які продукти використовувати? Найефективніші рецепти нижче.

Класичний варіант імбирного чаю з лимоном

Лимон ідеально поєднується з чаєм і коренем імбиру не тільки за смаком, але і за властивостями. Спільна дія продуктів сприяє зміцненню імунітету, посилює циркуляцію крові і лімфи, провокує вихід токсинів з організму.

Корінь імбиру зігріває, допомагаючи організму подолати бактерицидні інфекції, тоді як лимон з ферментами в складі налагоджує роботу печінки. Цілющий чай з імбиром і лимоном відноситься до групи детокс-продуктів. Готувати його нескладно. Крім дрібно нарізаного попередньо очищеного імбиру, знадобиться кілька часточок лимона і будь-який чай за смаком.

Корінь викладають в ємність, додають воду (склянка), ставлять на вогонь, чекають моменту закипання і не доводячи до нього повністю, знімають її з вогню. Готовим відваром заварюють чай, додають трохи лимона, цукру до смаку.

Медовий чай від застуди з імбиром

Так само, як і лимон, мед відмінне антипростудні засоби поєднується з імбирним чаєм. Напій готують на основі натертого на дрібній тертці кореня, який в цьому випадку буде мати більш насичений смак, аромат.

Натертий імбир віджимають через сито для відділення соку. Саме його використовують для того, щоб приготувати імбирний чай з додаванням меду. Сік розбавляють водою в співвідношення одна частина до трьох, доводять до кипіння, заварюють чай, остуджують і додають мед, лимон за смаком.

Молочний напій з додаванням імбиру і прянощів

Цікавий варіант імбирного чаю з молоком. Напій особливо ефективний у боротьбі проти вологого кашлю.

Він сприяє відводу мокротиння, покращує стан організму, гарантує спокійний сон без нападів кашлю вночі.

Щоб заварити чай з імбиром і молоком знадобляться:

  • імбир;
  • молоко – 250 мл;
  • мед – чайна ложка;
  • куркума.

Готувати напій легко. Молоко нагрівають, але не кип’ятять, додають в нього сік імбиру, мед і куркуму. Готову суміш залишають в теплому місці, дозволяючи їй заваритися. Додатково можна використовувати чайне листя, як чорні, так і зелені, додаючи їх на етапі приготування ароматного молока.

Пряний чай з коренем імбиру – ефективний засіб проти кашлю і болю в горлі

Відмінний засіб – чай ​​з імбиром від кашлю з прянощами і сухим імбиром. Готувати його ще простіше, ніж напої з додаванням свіжого кореня або його свіжовичавленого соку. Чай здатний знімати запалення в горлі, покращує стан бронхів і легенів, дозволяючи позбавитися від кашлю швидше ніж за допомогою інших народних засобів. Щоб приготувати цілющий напій будуть потрібні:

  • чорний або зелений чай;
  • імбир – чайна ложка;
  • кардамон;
  • гвоздика;
  • вода;
  • лимонний сік.

Починають процес з заварювання кип’ятком чайного листя. Імбир використовують як сухий в порошку, так і свіжий за бажанням (нарізають часточками). Корінь відправляють в ємність, де змішують з процідженим чаєм з додаванням прянощів. Варять суміш не більше 20 хвилин, після чого додають лимонний сік і проціджують. За смаком можна покласти в остиглий напій мед.

Імбирно-м’ятний напій проти застуди

Цікавий варіант чаю від застуди та кашлю з додаванням кореня імбиру і свіжої м’яти. Корінь чистять, ріжуть на дрібні шматки, заливають водою і на невеликому вогні варять близько 15 хвилин, після чого додають до напою листя м’яти і наполягають ще 40 хвилин.

За смаком кладуть мед, цукор, вживають в теплому або холодному вигляді при перших ознаках застуди.

Гранатовий імбирний тандем: як працює?

Смачний і корисний приготувати чай від застуди можна з додаванням крім кореня імбиру гранатових зерен. Такий напій не тільки підвищить імунітет, але і допоможе організму швидше впоратися з інфекцією і бактеріями. Для двох порцій знадобляться:

  • імбир;
  • вода;
  • лимон;
  • чай;
  • злегка роздавлені зерна граната;
  • мед.

Почищені і порізаний корінь викладають в ємність, заливають водою і ставлять на повільний вогонь. Як тільки відвар почне закипати, в нього додають чайне листя, гранатові зерна. Готовий напій переливають в чашки з додаванням меду і лимона.

Сибірський чай від застуди з кедровими горішками

Цікавий рецепт імбирного чаю від застуди з додаванням кедрових горішків. Так само, як і корінь імбиру, горіхи зміцнюють імунітет, дають незвичайний і насичений смак напою.

Починають приготування з заготовки, яка тривалий час може зберігатися з холодильнику. Для цього склянку очищеної і натертої імбиру змішують зі склянкою меду.

У міру необхідності суміш додають до завареного чаю, підмішуючи кілька ядер кедрових горіхів.

Варіація на тему цього чаю – по корейському рецептом. В цьому випадку з коренем імбиру проводяться дещо інші маніпуляції, – його не труть, а тонко шаткують ножем, змішують ні з медом, а з коричневим цукром. Так само, як і в попередньому варіанті, суміш додають разом з кедровими горішками до попередньо завареного чаю.

Зимовий варіант лікувального чаю зі спеціями і цитрусами

В осінньо-зимовий період, коли загострюються простудні захворювання, заварити чай можна з цілющим імбиром, апельсинами і спеціями. Напій не тільки зміцнить імунітет, але і нормалізує травлення, налагодить роботу серця, допоможе впоратися з застудою і кашлем, освіжить подих.

Для приготування знадобляться:

  • свіжої нарізаний імбир;
  • апельсинова цедра;
  • кориця;
  • кардамон;
  • м’ята;
  • вода;
  • чай.

Починають із заварювання чаю в заварювальному чайнику. В окремій ємності імбир заливають водою, але не доводять до кипіння, додаючи до кореня спеції, лимонний сік, цедру, м’яту. Відвар і заварку змішують, пити чай потрібно в теплому вигляді для лікування і профілактики, додаючи в чашку мед, цукор, часточки лимона або апельсина за смаком. Кращий варіант меду для боротьби з застудами – гречаний або липовий.

Що потрібно знати про протипоказання

Як будь-який лікувальний засіб, корінь імбиру має свої протипоказання. Чай з додаванням рослини не можна пити людям, страждаючим гемороєм, серцево-судинними захворюваннями, хворобами кишечника, шлунку і печінки.

Також потрібно бути обережними майбутнім мамам в другому триместрі. Підвищена температура передбачає повну відмову від імбирного чаю, який тільки погіршить справу, підвищивши її ще на кілька градусів, незважаючи на згаданий потогінний ефект.

Чай з імбиром

Весь контент iLive перевіряється медичними експертами, щоб забезпечити максимально можливу точність і відповідність фактам.

У нас є строгі правила щодо вибору джерел інформації та ми посилаємося тільки на авторитетні сайти, академічні дослідницькі інститути і, по можливості, доведені медичні дослідження. Зверніть увагу, що цифри в дужках ([1], [2] і т. д.) є інтерактивними посиланнями на такі дослідження.

Якщо ви вважаєте, що який-небудь з наших матеріалів є неточним, застарілим або іншим чином сумнівним, виберіть його і натисніть Ctrl + Enter.

Імбирний корінь здавна вважається дуже корисною пряністю. Імбир відрізняється досить приємним характерним ароматом і пекучим присмаком: завдяки цим властивостям корінь масово використовують в приготуванні різних страв і напоїв. Особливо популярний чай з імбиром. Такий чай чудово зігріває і зберігає тепло в організмі, а в східних країнах чай з імбиром прирівнюють до афродизіаків.

Рецепти чаїв з імбиром

Вживати чай з імбиром дозволяється протягом усього дня, але не більше 5 чашок в день. Ідеальний варіант – чашка імбирного чаю за чверть години до прийому їжі. Саме при такому режимі цей смачний напій принесе організму максимум користі.

Рецептів чаїв з імбиром існує багато: з медом, з приправами, з фруктами та ін. Відомі навіть рецепти в залежності від походження імбирного кореня: японський, індійський, африканський або ямайський.

Ми ж запропонуємо вам рецепти, найбільш поширені в нашому регіоні. Це дуже смачні ароматні чаї на основі всім знайомих інгредієнтів, які часто присутні на наших кухнях. Залежно від того, який чай ви любите – м’якше або більш насиченим – можна додати трохи більше або менше кореня імбиру на чашку.

Як заварювати чай з імбиром?

Найбільш простий варіант приготування чаю з імбиром:

  • вибираємо брусочек імбиру, очищаємо від шкірки;
  • натираємо на тертці;
  • додаємо сік лимона і заливаємо гарячою водою;
  • накриваємо кришкою і наполягаємо близько 15 хвилин;
  • перед подачею додаємо трохи меду.

Відомо і безліч інших способів, як заварювати чай з імбиром. Далі розглянемо і їх.

Зелений чай з імбиром

Одне з важливих переваг зеленого чаю з імбиром – це його м’який і ніжний смак і аромат. Для любителів зеленого чаю імбир став просто знахідкою і прекрасним доповненням до улюбленого напою. Для того щоб приготувати такий чай, нам будуть потрібні:

  • 1 столова ложка зеленого чаю;
  • свіжий імбирний корінець;
  • мед.

Очищаємо маленький брусочок імбиру від шкірки і тоненько нарізаємо. Для заварки нам необхідно приблизно 3 або 4 кружечка кореня. Далі заварюємо зелений чай, додаємо в воду кружечки кореня і наполягаємо 10 хвилин. Чай фільтруємо і наливаємо в чашки. За смаком можна додати мед.

Чорний чай з імбиром

На підставі попереднього рецепта можна заварити і чорний чай. Однак існує й інший рецепт чорного чаю з імбиром, для якого нам необхідні:

  • смородинові листя (висушені або свіжі);
  • листя чорного чаю;
  • імбирний корінь.

Отже, заварюємо, як зазвичай, чорний чай. За своїм смаком, можна заварити чай міцніше, або слабкіше. Через 5 хвилин чай фільтруємо і переливаємо в термос, додавши кілька кружалець імбирного кореня і смородинового листя. Наполягаємо 20 хвилин. Можна насолоджуватися!

Чай з імбиром і лимоном

Нарізаємо тонкими кружечками імбирний корінь, заливаємо питною водою і на малому вогні доводимо до кипіння. Варимо 15 хвилин. Далі вогонь вимикаємо і охолоджуємо напій. Безпосередньо перед вживанням додаємо до смаку лимонний сік і трохи меду. У такий чай можна додавати і інші інгредієнти на ваш смак: сік апельсина, лайма, шматочки ананаса або кумкват.

Чай з імбиром і медом

Чай з імбиром і медом можна готувати різними способами:

  • на основі зеленого або чорного чаю;
  • на основі цукатів або цедри лимона або апельсина;
  • просто на основі нарізаного дрібно імбиру.

Обрані інгредієнти за смаком заливаються гарячою водою, настоюють 20 хвилин, фільтруються. Далі в трохи остиглий напій можна додати натуральний мед, але деякі любителі воліють вживати мед, як то кажуть, «вприкуску», запиваючи теплим чаєм.

Чай з імбиром і корицею

Що може бути краще морозним зимовим вечором, ніж согревающе-розслабляючий чай з імбиром і корицею? Такий чай обов’язково підніме настрій і розжене зимову нудьгу.

Для одного літра води нам буде потрібно приблизно столова ложка подрібненого кореня, за смаком – листя чорного чаю, половину палички кориці, 3-4 бутона сухої гвоздики. Всі заливаємо гарячою водою і приварюють на малому вогні 2-3 хвилини. Даємо охолонути, фільтруємо і розливаємо в чашки. За бажанням можна додати трохи меду.

Чай з кореня імбиру

Якщо ваша мета – схуднути, то можна використовувати наступний рецепт чаю з кореня імбиру: необхідно тонкими кружальцями порізати корінь, помістити в термос, залити гарячою водою, настояти приблизно півгодини. Такий настій слід пити протягом дня невеликими ковтками. Чай готується, виходячи з таких пропорцій: 2 ст. Л. Нарізаного або натертого кореня на 1000 мл води.

Чай з імбиром і часником

Чай з імбиром і часником можна порадити тим, хто хоче позбутися від великої кількості зайвої ваги. З назви зрозуміло, що основними складовими напою є імбирний корінь і часник, яких слід взяти порівну.

На одну частину имбирно-часниковою суміші беремо 20 частин гарячої води. Заливаємо компоненти в термосі і залишаємо на чверть години, після чого фільтруємо і випиваємо протягом доби.

Чай з імбиром і м’ятою

Відмінно освіжає і заспокоює чай з імбиром і м’ятою. Для приготування цього чаю нам знадобляться:

  • імбирний корінь;
  • сухі або свіжі листя м’яти;
  • лимон і трохи меду.

Корінь очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, потім смужками. Заливаємо гарячою водою і тримаємо на малому вогні 15 хвилин. Знімаємо з вогню, кладемо кілька листочків м’яти, наполягаємо. При подачі опускаємо в чай половину часточки лимона. Можна додати мед.

Чай з обліпихою і імбиром

Імбирний напій з обліпихою – чудовий вітамінний антиоксидант. За допомогою такого чаю можна вилікувати запальні захворювання. До того ж, це просто смачно і надзвичайно корисно.

Для того щоб приготувати чай з обліпихою та імбиром, для початку слід приготувати звичайний імбирний чай. Поки чай настоюється, промиваємо свіжі обліпиховий ягоди. Половину з них тиснемо в пюре. Пюреобразні ягоди разом з цілими додаємо в гарячий імбирний чай, наполягаємо ще кілька хвилин. Фільтруємо, додаємо до смаку мед. Приємного чаювання!

Чай з апельсином і імбиром

Чай з апельсином і імбиром не тільки приємний на смак і корисний: такий напій здатний істотно зміцнити імунітет.

  • імбир 20 г;
  • гаряча вода 0,5 л;
  • апельсин – за смаком, цедра і сік.

Нарізаємо імбирний корінь дрібним кубиком і заливаємо гарячою водою. Варимо приблизно 10-15 хвилин. Додаємо цедру апельсина, даємо настоятися 20 хвилин. Фільтруємо. Перед вживанням додаємо сік апельсина за смаком.

Чай з молоком і імбиром

Чай з молоком і імбиром дуже популярний в Тибеті: його вживають і діти і дорослі замість ранкового прийому їжі, а також для лікування простудних хвороб.

  • 500 мл молока;
  • 500 мл води;
  • подрібнене насіння кардамону і бутони гвоздики (по 10 штук);
  • 1 столова ложка натертого кореня імбиру;
  • ½ ч. Л. Подрібненого мускатного горіха;
  • по 2 ч. Л. Листя чорного і зеленого чаю.

Ставимо воду на вогонь, додаємо порошок кардамону і гвоздики, а також листя зеленого чаю, доводимо до кипіння і кип’ятимо протягом хвилини. Додаємо молоко і імбир, листя чорного чаю. Після закипання додаємо мускатний горіх. Через 2 хвилини знімаємо з вогню. Наполягаємо близько п’яти хвилин, фільтруємо.

Такий молочний напій добре пити вранці замість сніданку, нічим не запиваючи і не заїдаючи.

Чай з гвоздикою і імбиром

Чай з гвоздикою і імбиром – це справжній напій сходу. Для того щоб його приготувати, нам будуть потрібні:

  • зелений чай – 1 ч. Л .;
  • імбирний корінь;
  • подрібнена кориця;
  • зерна кардамону;
  • суха гвоздика;
  • часточки лимона;
  • мед.

Заварюємо зелений чай (5 хвилин). Подрібнюємо близько 3-х см імбирного кореня, додаємо кориці на кінчику ножа, 1-2 гвоздики і кардамон (з 2-х коробочок).

Все це – компоненти на чашку води (200 мл).

Заливаємо приготовані спеції зеленим чаєм і доводимо до кипіння, варимо кілька хвилин. Остужаем. Додаємо за смаком мед і лимонний сік. Можна додатково опустити часточку лимона в чай. Трохи наполягаємо і п’ємо.

Чай з імбиром і перцем

Імбирний чай з перцем корисний при застуді і для підтримки організму в період епідемій грипу.

Необхідно приготувати рівні кількості імбирного кореня, червоного перцю і порошку куркуми. Інгредієнти відварюємо протягом 2-х хвилин в 200 мл молока. Вживаємо теплий напій тричі на день з медом і вершковим маслом.

Чай з кардамоном і імбиром

Для того щоб приготувати чай з кардамоном і імбиром, необхідно:

  • дрібно нарізати або перемолоти 60 г м’ятних листя;
  • додати дрібно нарізаний імбир;
  • додати подрібнені насіння кардамону (1-2 коробочки);
  • залити компоненти гарячою водою;
  • настояти півгодини, профільтрувати;
  • додати 50 мл соку лимона і стільки ж соку апельсина.

Чай з кардамоном і імбиром п’ють прохолодним: він відмінно втамовує спрагу і полегшує стан організму в жаркий період.

Чай з імбиром і яблуком

Приготуємо чай з імбиром і яблуком. Компоненти напою з розрахунку на 2 чашки:

  • 0,5 л гарячої води;
  • брусочек імбирного кореня (приблизно 1,5 * 1 см);
  • 2 кружечка лимона;
  • 1 гурток лайма;
  • четверта частина яблука (бажано несолодкого);
  • половинка палички кориці;
  • трохи меду.

Лимон і лайм нарізаємо смужками, імбирний корінь – тонкими пластинками, яблуко – дрібними кубиками. Всі компоненти кладемо в запарювання посуд, додаємо корицю і заливаємо доведеної до кипіння водою. Наполягаємо 15 хвилин.

Фільтруємо, наливаємо в чашки, за смаком додаємо трохи меду.

Чай з імбиром для дітей

Багатьох цікавить питання: з якого віку можна пропонувати чай з імбиром дітям? Фахівці застерігають, що у дітей до 2-х років імбир може спровокувати болі в голові, напади нудоти і спазми шлункового тракту. З цієї причини чай з імбиром рекомендують давати дитині лише з трирічного віку.

Імбирний корінь багатий натуральними ефірними маслами, які прекрасно рятують від вірусних інфекцій і простуд. Пари киплячої води з імбиром можна застосовувати як інгаляції для старших дітей.

У будь-якому випадку, перш ніж пропонувати своїй дитині чай з імбиром, бажано порадитися з лікарем, щоб не нашкодити малюкові. Адже, крім іншого, у дітей часто розвивається алергія на імбир.

Щоб пом’якшити дію імбиру на слизову травної системи дитини, в імбирний чай рекомендується додавати молоко, мед або фруктові соки.

Особливо корисний імбирний чай для дітей, ослаблених після тривалих захворювань, після оперативних втручань, виснажливих інфекцій. Чай з імбиру допоможе відновити імунітет і поліпшити апетит дитини.

Імбирний чай – прекрасний засіб для позбавлення від глистових інвазій і для профілактики появи паразитів.

Для приготування імбирного чаю для дитини використовуйте тільки свіжий, а не мелений імбир.

Користь чаю з імбиром

Чай з імбиром позитивним чином впливає на всі органи і системи людського організму. Такий напій сприяє позбавленню від зайвих кілограмів, постачає організм корисними речовинами. За спостереженнями, вживання імбирного чаю допомагає усунути біль в голові, особливо, якщо така біль викликаний перенапруженням і втомою.

Чай з імбиром фахівці радять вживати людям похилого віку і тим, у кого порушена концентрація уваги і пам’ять. Корінь імбиру також підвищує апетит, однак при цьому не дозволяє відкладатися жирової тканини.

Крім позитивного ефекту при схудненні, чай з імбиром допомагає зміцнити імунні сили, поліпшити роботу травного тракту, очистити печінку.

Серед компонентів імбирного кореня виявлені провітамін A, вітамінна група B, багатий амінокислотний склад, мінеральні солі заліза, магнію, калію, цинку і фосфору.

Сприятливий вплив робить імбирний чай і на серцево-судинну систему: напій робить кров рідшою, зміцнює міокард і судинні стінки.

Велика кількість аскорбінової кислоти і ефірних масел в имбире дозволяє активно використовувати імбирний чай при ангіні, ГРЗ або грип. Підходить імбирний чай і в якості профілактики простудних хвороб.

Чай з імбиром від застуди

Якщо вас переохолодження або підозрюєте, що «підхопили» простуду, можете приготувати чай з імбиром. Заварюємо рівну кількість кориці і імбирного кореня, додаємо на кінчику ножа меленого перцю (чорного або суміші), наполягаємо 5-10 хвилин. Перед вживанням додаємо меду за смаком. Такий напій бажано пити по чашці через кожні 3 год.

Чай з імбиром від кашлю

Допомагає чай з імбиром і від кашлю: він забезпечує виділення і виведення мокротиння, усуває запальний процес, знижує набряк слизової глотки, що сприяє купірування больового синдрому. Напій можна використовувати в якості профілактики та лікування сухого кашлю і запалення бронхів.

  • імбирний корінь;
  • гвоздика (3 бутона);
  • кориця (третина палички);
  • лимон (дві часточки);
  • мед (близько однієї столової ложки);
  • 2 чашки води (близько 400 мл).

Трьом на дрібній тертці 2 см корінця, кладемо в запарювання посуд. Туди ж додаємо прянощі і заливаємо гарячою водою. Напій слід настояти 10 хвилин. При подачі профільтрувати і додати мед.

Цей чай можна пити не тільки при кашлі, а й просто під час застуди або грипу.

Чай з імбиром для імунітету

Той факт, що чай з імбиром надзвичайно корисний для імунітету, можна пояснити наявністю в корені вітамінів A, групи B, аскорбінової кислоти, мінералів. Завдяки ефірним оліям, імбирний корінь по здатності пригнічувати ріст бактерій дещо схожий на часник, проте при цьому не має такого різкого і неприємного запаху.

Для того, щоб зміцнити імунітет, достатньо просто додавати імбирний корінь в різні страви і напої у вигляді приправи. Кухарі додають імбир до супів, каш, запеченого і тушкованого м’яса, страв з курки і овочів. З напоїв імбир можна додавати не тільки в чай, а й в глінтвейн, узвар, морс. Кондитерська промисловість часто використовує імбир в приготуванні випічки.

Вітамінізований чай з імбиром – чудове і смачне засіб профілактики і лікування інфекційних хвороб. Імбир для чаю можна класти в холодну воду і доводити до кипіння, або заливати вже гарячою водою і настоювати під кришкою, попередньо видаливши шкірку і подрібнивши корінець.

Для того щоб посилити імуностимулюючий ефект імбирного чаю, в нього можна додати додаткових вітамінів у вигляді лимона, апельсина, меду, фруктового соку.

Чай з імбиром для схуднення

В даний час немає науково обґрунтованих доказів, як відбувається утилізація жирових запасів під впливом імбиру. Однак, є думка, що чай з імбиром приносить значну користь травному тракту: він нормалізує роботу шлунка і кишечника, очищає кишечник і печінку. У зв’язку з цим такий чай допомагає зменшити кількість «нездорового» жиру, а саме вісцерального – внутрішнього жиру.

Чай з імбиром для схуднення є, мабуть, самим простим у використанні засобом. Що може бути простіше – заварити чай, пити протягом дня і худнути.

Справа в тому, що основною причиною зайвої маси тіла є порушення енергетичного і основного обміну. При різних розладах харчування відбувається збій обмінних процесів, що рано чи пізно позначається на скупченні жирової тканини і погіршенні виведення з організму токсичних продуктів метаболізму. Вживання імбирного чаю надає стабілізуючу дію на обмін речовин, що стає особливо помітно, якщо пити такий чай регулярно.

Імбирний чай зігріває, активізує кровообіг, бадьорить і одночасно заспокоює. Про те, як можна приготувати чай з імбиром, ми поговоримо пізніше.

Протипоказання до вживання чаю з імбиром

На жаль, вживання чаю з імбиром рекомендується не всім. Як і більшість рослинних засобів, корінь імбиру має свої протипоказання:

  • запалення і інші пошкодження слизової травного тракту, такі як виразка, ерозія, гастрит, ентероколіт;
  • важкі захворювання печінки, в тому числі цироз і печінкова недостатність;
  • калькулезный холецистит;
  • схильність до кровоточивості, тендітні судини (наприклад, при діабеті), кровотеча (при геморої, з носа, з статевих органів);
  • важкі патології серця і судин, такі як інфаркт і предінфаркт, ішемія міокарда, гіпертонія, інсульт;
  • гарячковий стан (t °> 39 ° С);
  • з обережністю – в третьому триместрі вагітності;
  • при дерматитах і інших хворобах шкірних покривів;
  • при алергічної непереносимості імбиру.

Також не рекомендується пропонувати імбир маленьким дітям.

Відгуки про чай з імбиром

Відгуки про чай з імбиром можуть бути суперечливими. Це пов’язано тільки з тим, що смак і запах імбиру настільки своєрідний, що не залишає байдужим нікого: він або подобається, або ні. При цьому, якщо смак імбирного кореня полюбився, то, як правило, ця любов – назавжди.

Перше негативне враження від імбиру може бути викликано тим, що імбирний чай був просто неправильно приготований. Найчастіше таке відбувається при невірно прорахованих пропорціях, коли імбирного кореня кладуть занадто багато. До речі, якщо ви готуєте чай з імбиру вперше, то імбиру кладіть трохи менше: поступово ви до нього звикнете і зможете додавати його більше.

Намагайтеся використовувати на кухні тільки свіжий імбир, так як мелений корінь не такий корисний, до того ж, він має більш різким смаком і не таким приємним ароматом.

Свіжий імбир має бути гладким, без явних зморшок, без ознак гнилі, темних плям і грубих волокон. Найсмачніший імбирний чай виходить з подовженого гладкого корінця, так як в такому имбире міститься більша кількість ефірних масел, що забезпечує більш свіжий і яскравий аромат.

Чай з імбиром – це ковток здоров’я і свіжості, особливо в сезон холодів і похмурого неба. Гарячий імбирний напій зігріє в холод, а прохолодний – додасть бадьорості і сил в жарку погоду. Експериментуйте зі смаками та інгредієнтами напою, і ви обов’язково знайдете саме той чай з імбиром, який вам сподобається і стане незмінним супутником вашого здорового способу життя.

Про автора

admin administrator