Скільки коштує обладнання для вибору фарби

Авторadmin

Скільки коштує обладнання для вибору фарби

Підбір автофарби

Покраска автомобиля производится в несколько этапов, а именно:
– подготовительный этап. На данном этапе производится оценка состояния автомобиля, выявление его дефектов, разделение всех повреждений на существенные и небольшие;
– удаление поврежденного покрытия. В зависимости от состояния транспортного средства покрытие удаляется полностью или частично. В случае необходимости специалисты восстанавливают правильную геометрию кузова;
– грунтовые работы. Грунт обеспечивает прочное сцепление нового покрытия с металлическим слоем автомобиля, покрытие со временем использования не отходит от базы;
– покраска автомобиля. Специалист наносит предварительный слой краски и в случае его прочного сцепления закрашивает детали в конечный цвет покрытия;
– конечный этап. В данный этап входит полировка кузова, что позволяет защитить изделие от механического воздействия, выцветания цвета, обеспечивает более простой процесс мытья поверхности автомобиля.

Рихтовка кузова.
Современные автомастерские используют для устранения царапин и незначительных вмятин следующие виды рихтовки:
– бесконтактный способ. В основе метода лежит вакуум, способ признан самым эффективным методом рихтовки. Процедуру не рекомендуется применять при наличии трещин в кузове;
– ручная методика. Данная методика эффективна при наличии трещин в металле, но не позволяет восстановить четкую геометрию кузова;
– горячий метод.

Наши Контакты

  • [email protected]
  • Пн-Пт з 9.00 – 18.00 Вихідний: Сб. Нд Замовлення до 11.00 відправляється цього ж дня.
  • Київ, вул. Ушинського, 40

Інтернет-магазин Color-Center © 2024

Витрата фарби на 1 кв. м поверхні в залежності від текстури і густини складу

При ремонті бажано правильно розрахувати витрата фарби на м2 і все приміщення. Якщо купити мало, то доведеться витрачати час на поїздку в магазин і тон може відрізнятися. Зайва також не потрібна, гроші витратили, а склад пропаде раніше, ніж знову знадобиться щось фарбувати. Провідні виробники фарб, наприклад Тіккуріла, Dulux, Текс, пропонують визначити потрібну кількість матеріалу для обробки при покупці. Для цього є електронні калькулятори.

На кожній банці з складом емалі НЦ, водно-дисперсійної, мінеральної та інших видів, вказані норми покриття одним кг або літром на м2 стіни або підлоги. Це цифри для гладкої твердої горизонтальної площини з хорошою грунтовкою в 2 шари. Скільки потрібно матеріалу в конкретному випадку визначається з урахуванням цілого ряду факторів.

Площі для зручності вважаємо в метрах

Як підрахувати витрату фарби на 1 квадратний метр поверхні?

Мене часто запитують, як розрахувати витрату фарби, щоб визначити, скільки знадобиться для ремонту. Починати слід з визначення площі поверхні в м2 під фарбування. Потрібно виміряти периметр приміщення і висоту стін від підлоги до стелі. Для підлоги і одноярусного стелі досить помножити довжину на ширину. Робити всі розрахунки площі поверхні слід в метрах.

Для визначення площі стін слід враховувати:

Потрібно порахувати всі поверхні стін, які будуть покриватися. Потім відняти площу віконних і дверних прорізів.

На звороті банки вказано витрату фарби на квадратний метр або скільки поверхні стін і стелі можна покрити 1 літром матеріалу. На лицьовій стороні тари обсяг написаний в кг. Фарбувальні пігменти і більшість наповнювачів важче води. Потрібно визначити, скільки кг в 1 літрі складу. Для НЦ-132, ПФ-115, масляних емалей, силіконових і силікатних – цей коефіцієнт приблизно 1,5. Вага водно-дисперсійної та водоемульсійної фарби менша, в 1 літрі приблизно 1, 4 кг.

Покриваність залежить від основи складу і добавок

Прорахувавши площу стін та інших поверхонь під фарбування в м2, можна визначити витрату фарби на весь ремонт. Робити це потрібно конкретно по обраному матеріалу. Наприклад, продукція Dulux і Тіккуріла коштує дорожче, але в роботі економніше, наноситься біліше тонким шаром. Склади на водній основі покривають велику площу поверхні стін 1 кг речовини. НЦ-132 і ПФ-115 створюють міцну плівку, але їх на 1м2 потрібно більше.

Покриваність фарби залежить від основи. У таблиці наведені для порівняння середні цифри для складів Dulux і Тіккуріла.

Тип фарби по її основіНорми витрати кг на 1м2
акрилова0,250
силіконовий0,300
силікатний0,400
латексний0,600

Для фарби НЦ-132 і ПФ-115 створені окремі таблиці, оскільки їх вага в 1 літрі і витрата залежать від кольорових пігментів.

При розрахунку кількості матеріалу потрібно враховувати, скільки шарів потрібно наносити для якісного покриття поверхні.

center”> Залежність від фактури і текстури

Витрата фарби для обробки 1 кв м поверхні

Норми витрати вказані на упаковці для ідеальної поверхні. Для стін це гладка шліфована штукатурка з подвійним покриттям ґрунтовкою. Визначити, скільки реально Вам буде потрібно фарби, можна з урахуванням:

  • щільності поверхні;
  • текстура;
  • шорсткість;
  • кривизна;
  • попередня підготовка;
  • інструмент.

У таблиці наведені норми витрати універсальної фарби на поверхнях з різною щільністю.

МатеріалНорми покриття 1 літром фарби площі, в м2
гладкий метал14 — 16
метал шорсткийШість — Десять
бетон4 — 6
дерево шліфоване твердих порід уздовж волокнаШістнадцять
дерево вздовж волокон8 — 10
дерево по поперечному спилуЧотири — Шість
свіжа штукатуркаШістнадцять
штукатурка грунтованаСімнадцять
фактурні шпалериДесять

Економним за рахунок отримання тонкого шару вважається покриття за допомогою розпилювача. При цьому НЦ-132 змішується для більш рідкого стану навпіл з розчинником. При роботі щіткою витрачається фарби на 3 – 5% більше.

Колір має значення

Витрата фарби на 1 кв. метр

Суміші на мінеральній основі колеруются в магазині за допомогою комп’ютера, мають сотні відтінків. Тональність не впливає на покриваність. Скільки метрів стін можна пофарбувати НЦ-132 і ПФ-115 залежить від кольору. Пігменти і добавки мають різну питому вагу. Суміші продаються готовими до роботи і мають обмежену кількість відтінків.

У таблиці наведена вся колірна гамма і витрата ПФ-115.

Колір ПФ-115Норми покриття 1 кг на площу поверхні в м2Витрата в кг на 1м2 стіни
білий7 — 100,100-0,143
синій14 — 170,060-0,072
блакитний12 — 150,067 – 0,084
коричневий13 — 160,062 -0,082
жовтий5 — 80,125-0,200
червоний7 — 100,100-0,143
зелений11 — 140,072-0,095
чорний17 — 200,050 – 0,060

Склад НЦ-132 має палітру приблизно в 30 квітів, багато сірих тонів, яскраві відтінки обмежені синім і зеленим.

У таблиці наведено кілька подібних кольорів для порівняння норми витрати.

Колір фарбиНорми витрати НЦ-132 в гр на 1м2Норми витрати ПФ-115, гр на 1м2
білийСто — Сто двадцять100 — 130
чорнийТридцять50 — 60
червонийСорок100 — 120
синійСорок60 — 70
зеленийП’ятдесят75 — 80

Порівняння матеріалів фірм Dulux, Тіккуріла та інших популярних виробників

ua/wp-content/uploads/2019/07/rashod-kraski-na-1-kv-m-poverhnosti-v-zavisimosti-ot-tekstury-i-plotnosti-sostava-6.jpg” alt=”Витрата фарби на 1 кв. м поверхні в залежності від текстури і густини складу” width=”730″ height=”522″ sizes=”(max-width: 730px) 100vw, 730px” />

Кожен виробник покращує технічні характеристики матеріалу своїми специфічними добавками. В результаті покриваність аналогічних складів у різних компаній відрізняється. В таблиці наведена біла матова фарба для стелі.

ФірмаОсноваНорми покриття 1 літр, в м2
Duluxлатекскная9 — 13
DuluxводорозчиннийСім
Маршал ВДводно-дисперсійна7 — 9
Тіккуріла Финколорводно-дисперсійнаСім — Дев’ять
Тексводорозчинний4 — 6
Тексна основі латексу і акрилу9 — 12
Беккерслатексний8 — 12
Беккерсводоемульсійна7 — 10

Купуючи фарбу, додайте до розрахункового кількістю витрати на втрати 5 – 7% в залежності від досвіду і від розташування поверхні. Найменші для підлоги, оскільки рідини нікуди капати і стікати. Для стін враховуйте інструмент:

  • краскопульт – 3%;
  • валик з середнім ворсом 4 – 5%;
  • кисть до 7%.

Найбільша кількість складу вбирається при нанесенні першого шару. Якісний грунт і матеріали від одного виробника економлять їх витрати і час висихання.

Також рекомендуємо до прочитання:

Грифельна фарба вирішить проблему дитячих малюнків на стінах і зробить стильним інтер’єр Особливості фарби для радіаторів опалення без запаху. Як вибрати і нанести на труби Алкідна фарба: особливості та класифікація матеріалу Вибираємо фарбу для тротуарної плитки і керамічних поверхонь Фарба емаль ПФ-115 і її витрата на 1 м2

Про автора

admin administrator