Яке дихання у китоподібних

Авторadmin

Яке дихання у китоподібних

Кити дихають повітрям за допомогою легенів, є теплокровними, годують дитинчат молоком з молочних залоз.

Кити – не риби, а ссавці, а тому дихати під водою не можуть. На їхній голові є отвір, через який вони втягують повітря у трахею і згодом заповнюють ним легені. Довкола отвору є щільні м'язи, які закривають його під водою і розкривають на поверхні.

Дельфіни дихають легенями, так само як і люди, але замість носа у них є орган, який захоплює повітря. Він називається дихало.

Морські ссавці не можуть просто заплющити очі й провести ніч, опустившись на дно. Їм потрібно час від часу виринати на поверхню, щоб набрати повітря. Дельфіни та кити є ссавцями, а тому дихати під водою не можуть. Вони набирають повітря на поверхні, а потім на певний час занурюються у воду.

Зубаті кити, на відміну від своїх родичів, мають у своєму арсеналі від 1 до 240 зубів. Їхня довжина становить від 1,5 до 20 м. Підряд зубатих китів нараховує 4 родини (кашалотові, річкові дельфіни, дзьоборилові та дельфінові).





Розміри китоподібних найбільші серед ссавців: середня довжина тіла блакитного кита становить 25 м, вага — 90–120 т. Найменші китоподібні — білопузий дельфін і дельфін Гектора, що належать до …

Про автора

admin administrator