Як правильно клеїти шпалери з якого боку починати

Авторadmin

Як правильно клеїти шпалери з якого боку починати

Смуги шпалер нумеруються в тому порядку, в якому вони повинні бути наклеєні на стіну. Починати клеїти потрібно з лівого боку, рухаючись вправо. Смуги шпалер повинні прилягати одна до одної з нахльостом шириною 1,5-3 см.

Найкраще починати з вікон у напрямку до центру кімнати і завершувати біля дверей. Під час поклейки необхідно враховувати наявність кромки і збіг по малюнку. При обклеювання фотошпалер і шпалер, полотно необхідно прикладати так, щоб малюнок співпадав. В іншому випадку будуть видні шви.

У внутрішніх кутах одну смугу наклейте так, щоб вона перекривала кут на 1-2 см. За допомогою виска помістіть наступну смугу прямо в кут, щоб вона заходила на попередню смугу. Вологою губкою приберіть надлишки клею. На зовнішніх кутах одну смугу наклейте так, щоб вона перекривала кут на 1-2 см.

Ще одна відповідь на питання як закласти стик між шпалерами – заповнити шви сумішшю клею та фрагментів шпалер з лицьового боку. При цьому потрібно за допомогою наждакового паперу зняти з непотрібного обрізання полотна частинки верхнього шару шпалер, змішати їх з клеєм і зашпаклювати отриманою сумішшю щілини.

Погожий, не похмурий день – час, коли краще клеїти шпалери. При світлі дня і поле діяльності, і сам процес будуть прекрасно освітлені. Короткий світловий день взимку – мабуть, єдиний мінус проведення шпалерних робіт під час опалювального сезону.

Починати роботи треба з кута, який знаходиться найближче до вікна. Аби перше полотно було наклеєне рівно, на стіні треба відмітити вертикальну лінію від стелі до підлоги. Флізелінові шпалери можна клеїти зразу ж з рулоні, відрізаючи по плінтусу. А от паперові та вінілові спочатку потрібно нарізати на смуги.





На самому початковому етапі ремонту необхідно розібратися, звідки починати клеїти шпалери. Очевидно, що полотна необхідно клеїти строго по колу, накладаючи на стіну одну смугу за іншою. Насправді смуга, з якої ви будете починати наклеювання шпалер, не настільки важлива. Однак …

Про автора

admin administrator