Всі підгодівлі полуниці за сезон

Авторadmin

Всі підгодівлі полуниці за сезон

Підживлення полуниці

Для того щоб отримати влітку хороший урожай, потрібно подбати про нього ще восени. Рекомендується в осінній період в грунт внести добрива. Для цього потрібно знати, як правильно підживлювати рослини, зокрема, полуницю, і в якій кількості. Про це піде мова в даній статті.

  • Що таке підживлення
  • Позакореневе підживлення навесні
  • Чим підгодувати полуницю
  • Відповіді на питання
    • Скільки разів за сезон підгодовувати полуницю
    • Підживлення полуниці під час бутонізації
    • Підживлення полуниці під час дозрівання ягід
    • Чим підгодувати, якщо полуниця дрібна
    • Якщо спалили полуниця добривом

    Що таке підживлення

    Полуниця-абсолютно невибаглива рослина, вона приносить хороші врожаї протягом декількох років без внесення добрив. Тим не менш, якщо доглядати за нею, то вона, в свою чергу, відповість вдячністю у вигляді великих соковитих плодів. Тим більше що з часом грунт віддає всі поживні речовини, і настає істощеніе.Новічкі городники цікавляться, коли підгодовувати полуницю.

    Особливо важливо подбати про рослину після того, як воно перестане плодоносити, адже на це у культури йдуть всі сили.

    Тому в осінній період потрібно внести добрива для:

    • Підвищення імунітету рослини-
    • Накопичення корисних речовин для додання сили полуниці плодоносити на наступний рік.

    важливо! Речовини, якими удобрюються культура, здатні зберегти вологу в ґрунті і сприяють кращій зимівлі рослини.

    Також важливо підгодувати ті рослини, які були висаджені в поточному році. Таким чином вони швидше укореняться і наступного літа почнуть плодоносити. Добрива вносяться в той період, коли плоди повністю зібрані. Найкраще це робити через три-чотири тижні після останнього збору ягід.

    Строки внесення добрив безпосередньо залежать від сорту рослини. Полуницю, яка відноситься до ранніх сортів, і чиї останні плоди знімаються в середині літа, підгодовують два рази: в кінці серпня або в перших числах вересня і другий раз – в кінці жовтня-початку листопада. Для пізніх і ремонтантних сортів термін підживлення припадає на жовтень.

    Позакореневе підживлення навесні

    Весняна підгодівля грає чималу роль у вирощуванні такої культури, як полуниця. Завдяки їй, рослина швидко прокидається після зимівлі і починає формувати квітконоси. Даний процес повинен бути своєчасним і здійснений, згідно з нормами. Якщо добрив внести більш, ніж належить, то влітку плоди будуть дрібними.

    Позакореневе підживлення полуниці

    важливо! Для підгодівлі молодих кущів у весняний період знадобляться півлітра курячого посліду або гною і столова ложка натрію сульфату на десять літрів води. Сумішшю поливаються рослини з розрахунку літр розчину на одну рослину.

    Для позакореневого підживлення знадобиться використовувати добрива, що містять в собі азот. Ця підгодівля стимулює культуру до активного росту і розвитку, а також до збільшення кількості зав`язей. При цьому рослина вбирає корисні речовини листям. Процес потрібно проводити тільки у вечірній час, коли сонце вже не палить і не висушує рослини.

    Для підгодівлі полуниці використовуються добрива, в яких міститься два види речовин:

    1. Високомобільні, до яких відноситься фосфор, калій, магній і азот. Ці речовини швидко вбираються в листя.
    2. Нізкомобільние – це залізо, бор, мідь і марганець. Вони вбираються повільніше.

    З цієї причини обприскування потрібно робити дуже ретельно, повністю зрошуючи весь кущ.

    Чим підгодувати полуницю

    Багато городників задаються питаннями про те, які добрива підійдуть краще для полуниці: мінеральні або органічні. Мінеральні вважаються більш ефективними, але їх потрібно вносити правильно і в установленому стандартами кількості, оскільки при великих дозах можна рослина попалити. Крім того, висока концентрація нітратів в плодах може нашкодити здоров`ю людини.

    Підживлення полуниці навесні

    Органічні добрива дають менший ефект рослині, але разом з цим вони безпечні для організму людини. Вносити такі добрива можна в будь-якій кількості. Полуниця буде самостійно регулювати концентрацію корисних речовин, які їй необхідні.

    Дачники найчастіше використовують на своїх ділянках народні засоби для добрива полуниці.

    Серед подібних засобів слід відзначити такі, як:

    1. Гній, коров`як або перегній. Вони вважаються найкращим засобом для даної культури. Всі речовини, що містяться в перегної, відмінно стимулюють рослина і сприяють розвитку зав`язі.
    2. Хліб. Це добриво підкисляє ґрунт, таким чином плоди виростають великими і соковитими.
    3. Настій кропиви. Він збагачує рослина такими мінералами, як азот і калій. Завдяки їм, ягоди будуть солодкими і мати більший термін зберігання.
    4. Деревна зола містить в собі калій і фосфор. У більшості випадків її використовують як мульчу разом з перегноєм або компостом.
    5. Карбамід, або сечовина, як ще називають добриво, використовується як для прикореневого внесення добрива, так і для позакореневого підживлення. Прикореневу підгодівлю роблять разом з розпушуванням, другий спосіб призначений для кроплення культури.
    6. Сульфат цинку приносить чимало користі для полуниці. Обприскують рослина даними розчином у вечірній час. При цьому листя змочують ретельно. Якщо після обробки культури випадуть опади, то процедуру потрібно повторити рівно через дванадцята година.
    7. У магазині можна купити таке добриво, як Гумі. Воно містить в собі органіку, яку виробляють дощові черв`яки, і всі необхідні мікроелементи органічного походження. Вносять дане добриво в період, коли культура готується до цвітіння. При цьому добриво має м`яку дію і не обпікає кореневої системи.
    8. Використання соди врятує ягоди полуниці від гнилі, що дозволить не втрачати врожаю в період затяжних дощів.
    9. Geolia – це універсальне добриво для полуниці, яке містить в собі як органічні, так і мінеральні компоненти.

    Добриво Geolia органоминеральное

    Відповіді на питання

    Багато новачків-городники ставлять велику кількість запитань з приводу того, як і чим удобрювати полуницю, а також, коли саме підгодовувати. Найпоширенішими серед них є.

    Скільки разів за сезон підгодовувати полуницю

    Якщо дачник бажає отримати високий урожай полуниці, то в цьому випадку дуже важливо вносити добриво тричі на рік: навесні, влітку і восени. Завдяки цьому, можна отримати велику соковиту ягоду. Найкраще на це дія відповідають ремонтантні сорти. Удобрювати їх потрібно через кожну тиждень.

    Підживлення полуниці під час бутонізації

    Першу підгодівлю потрібно вносити відразу ж після того, як зійде сніговий покрив. Завдяки цьому, починається стимуляція рослини до розпускання бруньок.

    важливо! Перша підгодівля повинна включати в себе внесення азотних добрив.

    Підживлення полуниці під час цвітіння

    Полуниця навесні догляд підживлення поєднуються разом з видаленням листя, що залишилися з минулого літа, і мульчированием прикореневій системи.

    Тим, хто не знає, чим підгодувати полуницю навесні для гарного врожаю, важливо пам`ятати про те, що для мульчі використовують:

    Для весняного підживлення:

    • Сульфат амонію, коров`як-
    • нітроамофоску-
    • курячий послід-
    • настій кропиви-
    • Йод, борну кислоту, деревну золу, нашатирний спирт-
    • Житній хліб, що містить дріжджі-
    • сироватку.

    На замітку. Рідкими добривами потрібно полити культуру з розрахунку півлітра розчину під один кущ культури.

    Підживлення полуниці під час дозрівання ягід

    Кому цікаво, чим удобрити полуницю в травні, слід знати, що в цей період, а також в червні місяці, коли плоди починають дозрівати, для підгодівлі вносять:

    • Сечовину, сульфат калію-
    • калійну селітру-
    • біогумус-
    • золу.

    Підживлення полуниці золою

    Вносяться добрива тим же методом, що і перша підгодівля. Єдина різниця в тому, що золу не обов`язково розводити, її можна використовувати в сухому вигляді. Через два тижні підгодувати рослину можна повторно.

    Останній раз рослини підживлюють в осінній період. Процес проводиться перед самою зимівлею.

    Для нього потрібно взяти:

    • коров`як-
    • золу-
    • суперфосфат-
    • нітроамофоску-
    • сульфат калію.

    Дані добрива можна замінити мульчею з органіки.

    Сульфат калію для підгодівлі полуниці

    Чим підгодувати, якщо полуниця дрібна

    Під час плодоношення і дозрівання, щоб ягоди були великими, рослина потрібно обробити:

    • Розчином коров`яку, який розлучається в співвідношенні один літр добрива на п`ятнадцять літрів води-
    • Курячим послідом, розведеним у співвідношенні один літр на тридцять літрів води-
    • Настоєм кропиви, який готується з подрібнених стебел і листя рослини і десяти літрів води.

    Якщо спалили полуниця добривом

    Опік рослина може отримати в тому випадку, коли під нього внесли високу дозу азотних добрив. Врятувати рослину можна рясним поливом, щоб «змити» азот. Потім деякий час потрібно припинити внесення мінеральних речовин. Найкраще використовувати в цьому випадку органіку. Якщо цей спосіб не приніс результатів, то рослина потрібно пересадити на інше місце.

    Підживлення полуниці – дуже важливий етап для вирощування, при цьому потрібно строго дотримуватися дозування. Тільки в цьому випадку культура виросте пишним кущем і буде щедро плодоносити. Ягоди будуть великими і соковитими.

    Підживлення полуниці добривами на початку весни

    Чим підгодувати і обробити полуницю ранньою весною?

    Після довгої зими всі рослини потребують додаткової підгодівлі. Правильне і своєчасне підживлення полуниці призведе в майбутньому до нормального розвитку рослини і гарного врожаю. Коли сніг розтане, не забудьте очистити полуницю своїми руками від торішнього листя і сміття. Грядку необхідно привести в порядок, інакше бур’яни заглушать рослину і ви не побачите соковитих ягід влітку.

    Підживлення полуниці весною

    Кожен власник дачної ділянки мріє про багатий врожай полуниці. Ця ягода має безліч корисних властивостей і подобається як дорослим, так і дітям. Для того, щоб рослини на дачі добре плодоносила, за нею необхідно правильно доглядати.

    Вибір добрива для полуниці залежить від віку рослини, адже якщо в перші роки її підгодовують мінеральними і органічними препаратами, на третій сезон варто обмежитися тільки мінеральними. Вносити добрива необхідно безпосередньо під кущі і зверху присипати невеликою кількістю землі. У деяких випадках зручно підгодівлю вливати між рядами на глибині до 10 см, а після цього полуницю рясно поливають водою.

    Для того щоб полуниця плодоносила великими ягодами в березні рекомендується вносити азотні добрива. Не обов’язково купувати готові препарати, так як азот міститься в деревній золі, якою можна посипати ґрунт навколо рослини. Одним з найпопулярніших народних методів підгодівлі полуниці — полив настоєм кропиви. Кущі поливають цим розчином на етапі формування.

    Якщо полуниці на вашій ділянці вже кілька років, то навесні потрібно внести шар компосту і перегній. Такий спосіб добрива полуниці ідеально підходить для супротивників хімічних препаратів. Оздоровити ґрунтову среду можна за допомогою ефективних мікроорганізмів (ЕМ). У таких препаратах містяться активний комплекс грибів і бактерій.

    Прихильниками хімічної підгодівлі слід бути уважними з дозуванням. Органічні препарати безпечні і при цьому з їх допомогою можна отримати хороший урожай. Який саме вид добрива вибрати залежить від вас і якості бажаного плодоношення полуниці.

    Весняне удобрення полуниці необхідно проводити в березні, після того як зійшов сніг. Правильно підібравши підгодівлю, ви зможете збільшити кількість полуничного врожаю на своїй дачній ділянці. Пам’ятайте, що удобрювати полуницю потрібно кілька разів на рік, тоді ягоди будете збирати набагато довше.

    Корисно прочитати: Кращі сорти полуниці

    Правильний догляд від хвороб полуниці, зменшить потребу обробляти її препаратами

    Чим підгодувати полуницю ранньою весною і чим обробити — це актуальне питання для будь-якого дачника. Ця примхлива культура відбирає багато сил, але при правильному догляді рясно винагороджує. На нашому сайті є дуже багато корисної інформації, щодо того як зробити Ваш город гарним та врожайним.

    Відео: Перша підгодівля полуниці. Весняний догляд за полуницею

    Читайте також:

Про автора

admin administrator