Як звали легендарного засновника Риму

Авторadmin

Як звали легендарного засновника Риму

Поема Вергілія «Енеїда» є літературною обробкою легенди про… троянця Енея – легендарного засновника Рима.

Romulus et Remus) — у римській міфології брати-близнюки, один з яких, Ромул, вважається засновником і першим царем Стародавнього Риму (753 — 716 роки до н. е). За традицією датою заснування вважається 21 квітня 753 р. до н.

Довкола заснування Рима існує легенда, що немовлят-близнюків Ромула і Рема знайшла у колисці не березі річки вовчиця, котра їх і вигодувала. Коли брати виросли, вирішили заснувати нове місто, але під час суперечки Ромул убив Рема. Отож 2 760 років тому, а точніше 21 квітня 753 року до н. е., Ромул сам заклав місто Рим.

Назва За найпоширенішими нині переказами, Рим був заснований Ромулом 21 квітня 753 р. до н. е.

Згідно з легендою, саме в цей день 21 квітня 753 року до н. е. Ромул і його брат-близнюк Рем на місці, де їх вигодувала вовчиця, заснували місто, назване згодом Римом. Насправді ж легенда про Рома і Рема з'явилась десь в четвертому столітті до н.

Влада імператора змінила 500-літню владу Римської республіки (509 рік до н. е. — 133 рік до н. е.).





Заснування Риму — згідно з легендами, місто засноване у 753 р. до н. е. місцевими племенами, що розбили табори на семи пагорбах. Історія Стародавнього Риму мала свій початок від заснування міста Рим у 753 році до н. е. і тривала до падіння створеної латинами Римської …

Про автора

admin administrator