Підживлення з дріжджів для помідорів

Авторadmin

Підживлення з дріжджів для помідорів

Підживлення розсади дріжджами: міцні рослини за копійки

Кожен городник мріє в кінці сезону зібрати з ділянки багатий урожай, однак для цього навесні потрібно не полінуватися і підгодувати розсаду.

Кожен городник бажає бачити у себе на участь міцну розсаду / фото ua.depositphotos.com

У самий розпал робіт на ділянці кожен садівник бажає знати, як підгодувати розсаду, щоб потім збирати урожай відрами. УНІАН розповість, як готується дріжджова підгодівля для розсади помідорів і перцю.

Для початку розберемося, чим корисні дріжджі для розсади. Досвідчені городники знають, що цей засіб покращує ріст коренів рослини, що зробить розсаду міцною і витривалою. Дріжджі містять корисні грибки, і регулярна дріжджова підгодівля зробить вашу розсаду стійкою до патогенних видів. Тому, якщо ви думаєте над тим, чи можна підгодувати розсаду томатів дріжджами, то відповідь – так.

Підживлення розсади дріжджами – рецепт

Основний інгредієнт в цьому засобі – дріжджі, причому, не важливо – це звичайні або сухі дріжджі для розсади. Допоміжні – цукор і вода. Для поливу розсади досить буде літрової банки суміші. Для приготування потрібні:

  • третина пачки дріжджів;
  • столова ложка цукру;
  • трохи відстояної води.

Складові змішати в банці, але водою заливати не до країв, щоб в процесі бродіння рідина не витекла. В капроновій кришці зробити отвір, накрити нею ємність і поставити в теплому місці на дві доби. Підгодівля буде готова після закінчення бродіння.

Перед поливом розсади 50 мл підгодівлі потрібно розвести в двох літрах води. Поки помідори і перець ростуть, таким добривом їх можна полити один або два рази. За словами городників, цього буде достатньо для зміцнення коренів і гарного росту розсади.

Як правильно зробити підгодівлю з дріжджів – дачникам на замітку

Є й інший спосіб приготувати ефективну дріжджову підгодівлю. Він підійде тим, у кого на ділянці буде багато розсади. У ємності змішати:

  • 3 л теплої води;
  • 2 ст. л дріжджів;
  • 2 ст. л. цукру.

Мікс настоювати кілька годин. Потім перелити у відро і розбавити сімома літрами води. Після цих маніпуляцій розчин буде готовий до поливу.

Підживлення розсади дріжджами і попелом – простий рецепт

Цей розчин з дріжджів для поливу помідорів і перцю буде дуже ефективний. Для його приготування потрібно взяти:

  • 70 г цукру;
  • 100 г дріжджів;
  • дві склянки попелу з деревини;

Інгредієнти змішати і залишити на дві години настоюватися, потім розмішати в 10 літрах теплої води і приступити до поливу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Найдієвіший метод удобрення помідорів: що туди входить

Використання дріжджів для помідорів покращує стан ґрунту, захищає від різних хвороб і шкідників. Завдяки такому засобу урожай зможете отримати значно швидше. Як приготувати добриво з дріжджів – розкаже 24 Канал.

Добриво на основі дріжджів

Завдяки дріжджам, рослини стають значно витривалішими, менше витягуються пагони, краще формується коренева система. Пропонуємо кілька дієвих рецептів для підживлення помідорів:

  • Перший спосіб – найпростіший. Знадобиться 1 столова ложка сухих дріжджів, 2 столові ложки цукру та 2 грами аскорбінової кислоти. Усе це залийте 5 літрами води. Після того, як добре розмішали, хай настоюється добу. До того, як використовувати, розбавте 1 літр суміші ще 10 літрами води.

Аскорбінова кислота / Фото з ютубу

  • Другий спосіб – візьміть 100 грамів дріжджів, пів склянки цукру на 2,5 літри води. Помістіть речовини в трилітрову банку та додайте води. Покрийте марлею та помішуйте. Знову ж таки склянку настою потрібно розбавити 10 літрами води й поливати кожен кущ. Такий розчин бажано застосовувати три рази на літній сезон.

Цукор / Фото Shuba.life

  • Третій спосіб. Щоб приготувати суміш, треба взяти 10 грамів сухих дріжджів, 500 грамів курячого посліду, пів кілограма попелу, 5 ложок цукру. Все це розмішайте у 10 літрах води. Хай бродить кілька годин. Згодом розбавте настій у пропорції 1:10.

Сухі дріжджі / Фото Depositphotos

Дріжджова підживлення для помідорів – рецепт

Кожен городник зацікавлений в багатому, екологічно чистому врожаї. Багато хто не боїться експериментувати і для вирощування городніх культур використовують різні методи. З розвитком нових технологій вдосконалюється виробництво складних добрив, забуваються старі сільськогосподарські способи, а адже «дідівський» дріжджовий метод підживлення є запорукою натурального врожаю. Як удобрювати помідори дріжджами давайте поговоримо тут.

Рецепти дріжджової підгодівлі для томатів

Склад та механізм дії дріжджового грибка

На прилавках магазинів зараз величезний вибір підживлень для рослин, але склад не завжди радує присутністю в них хімічних компонентів. Використання органіки – для дачників запорукою вирощування натуральних овочів, фруктів і ягід.

Дріжджі – це грибок, багатий залізом, мікро і макроелементами. У них містяться вітаміни групи В. Так само в сировині присутні залізо і цинк, фосфор, кальцій і мідь.

При розведенні дріжджів у воді корисні поживні речовини залишаються в розчині. У результаті взаємодії мікроорганізмів з грибками вивільняються основні життєво необхідні елементи (азот і фосфор) і при введенні в грунт передаються кореневій системі рослин. Отже, ґрунт має бути насичений цими «живими» елементами.

Щоб підживлення помідор дріжджами в теплиці дала позитивні результати, потрібно землю перед висадкою розсади наситити (удобрити її органічними речовинами). Для цього можна внести в ґрунт перегной або компост з розрахунку 1 відра на 1 кв. м. Після посадки помідорів бажано посипати під коріння тирси, що дозволить зберегти землю вологою (в результаті скоротити кількість поливів).

Важливо: Не тільки помідори ростуть як на дріжджах, але й кімнатні рослини при правильному використанні «живих добрив».

Багато відгуків, залишених садівниками, свідчать про те, що часто використовуються в якості добрив дріжджові підживлення для огірків і помідорів, картоплі та перців. Варто знати, що ефективні дані грибки для будь-якої городньої і садової культури, так як сировина є джерелом бактерій в природі, які прискорюють зростання і повноцінний розвиток рослин.

Дріжджовий грибок може переносити будь-які температурні зміни. Він стійкий до заморожування, а так само висушування і пресування.

Як підгодувати томати дріжджами? Ми із задоволенням розповімо про рецепти добрив, і відповімо на питання: «Який вид дріжджів вибрати, сухий чи сирий?». Для підживлення помідор дріжджами підходить будь-яка сировина. Але щоб домогтися більш ефективного результату, необхідно правильно приготувати дріжджовий розчин (дотримати пропорції ключових інгредієнтів) про це розписано далі.

Помідори поливають дріжджовою закваскою не більше 3 разів за літній період. Оптимальні строки проведення цих процедур такі:

  • через 7 днів після висаджування розсади томатів у відкритий грунт;
  • коли видно, що розсада приросла і остаточно вкоренилася;
  • остання підживлення помідорів дріжджами може бути зроблена перед тим, як починається цвітіння рослини.

Як правильно підгодовувати помідори сухими дріжджами? Наведений нижче рецепт правильно описує приготування і використання добрива:

  • 100 г сухого продукту розвести в 10 л підігрітої води. У приготований теплий розчин додати 2 великі ложки цукру, щоб процес бродіння активувався. Через 2 години настій розводять у 50 літрах води. Готовим добривом поливають під корінь томати.
  • Існує більш швидкий спосіб приготування добрива для поливу. У 10 л підігрітої води розвести маленьку пачку сухих дріжджів (10-11г), додати 0,5л деревної золи і 75г цукру (3 ст. л). Витримати настій 15 хвилин. Взяти 1 л з отриманого концентрату, який ще не можна використовувати, і довести до готового до застосування добрива ще в 10 л води.

Важливо: Якщо було порушено співвідношення інгредієнтів (не дотримувалися чітких пропорцій), то подальші дії безглузді.

Застосування в удобренні дріжджового сирого продукту:

В 1 л молока додати 200 г сирих дріжджів і перемішати. Залишити дозрівати настій на 2 години. Коли суміш збільшиться в обсязі, потрібно розводити її ще 10 частинами води. Дріжджова підживлення для помідор готова до використання. Достатньо полити коріння помідорів.

Важливо: існує кілька відповідей на популярне запитання: «Як краще підгодувати томати дріжджами, щоб отримати ідеальний урожай?».

Кожен городник по-своєму воліє застосовувати дріжджування. Один використовує метод поливу томатів розчином, інший, щоб підгодувати помідори дріжджами, закладає добриво безпосередньо в грунт (викопує лунку, кладе закваску, присипає землею, після чого обов’язково поливає стільки, скільки вимагає сорт).

Позакоренева дріжджова підживлення для помідор

Обробку куща краще робити ввечері

Позакоренева підживлення помідорів дріжджами – це введення добрива або на ґрунт перед посадкою, або обприскування стеблів, листя рослини, не зачіпаючи коріння. Така обробка рятує рослини від фітофтори (грибів, що вражають пасленові культури).

Спосіб приготування підживлення (рецепт): 3 л води підігріти до 38 градусів, але не вище, оскільки дріжджі при вищій температурі загинуть. Розвести в ній 10 ст. л. цукру і маленьку пачку дріжджів (10г). Залишити розчин на бродіння до 10 годин, іноді перешкоджаючи настій.

Після того, як процес бродіння завершився, потрібно у відро налити 7 л води і додати 3л отриманої дріжджової закваски.

Краще готувати підживлення вранці, щоб за день суміш приготувалася. Увечері, коли більш прохолодно і сонце не сильно гріє, обробити (обприскати) отриманим дріжджовим настоєм помідори.

Позакоренева підгодівля ефективна не тільки для томатів. Настоєм можна обприскувати й інші овочеві культури.

Добриво з хлібними добавками

Крім використання підживлення помідорів дріжджами, застосовують добриво з хлібо-булочною покладальною сировиною. У далекі дефіцитні 70-ті роки не кожна господиня могла похвалитися наявністю у себе на кухні дріжджів.

Щоб підгодувати хлібом розсаду томатів і дорослі плоди, можна приготувати наступне добриво:

Не свіжий, затхлий хліб, а так само кірки від продукту помістити в 10 літрах теплої води, додати тріску сухих дріжджів, 200 г золи (1 склянка), прокисле молоко. Ємність з вмістом залишити в теплому місці, щоб воно закисло. Завадити 2 р на день протягом тижня. Потім змішати закваску з водою у співвідношенні 1:10. Під корінь рослини залити 1,5 л готового розчину.

  • Для хорошої і якісної закваски потрібно тепло (тепла вода, сонячна погода, прогрітий грунт).
  • Намагатися використовувати тільки свіжоприготовлене добриво, оскільки після закінчення певного періоду розчин втрачає корисні властивості.
  • Підживлення томатів з дріжджами необхідно проводити разом з внесенням в землю золи. У процесі бродіння корисні елементи (кальцій і калій) поглинаються, а у заповненні їх дефіциту бере участь деревна зола.
  • Чим частіше, тим краще – це не підходить для дріжджових підживлень. Якщо без міри удобрювати сировиною рослини, то це може призвести до загибелі врожаю. 3 рази за літній сезон – найоптимальніший варіант. Ще одним мінусом у частому використанні закваски з дріжджами є те, що ґрунт після занадто багаторазового застосування добрива стає кам’яним.
  • Для молодого томата достатня кількість дріжджової добавки 0,5л суміші на 1 куст. На дорослу рослину знадобиться до 2 л підживлення.
  • Не можна виробляти підживлення для помідор з дріжджів спільно з такими добривами, як пташиний поміт і гній. Так само грибок не уживеться з дрібно нарубаною крапивою.

Прислухаючись до цих рекомендацій, можна без витрат зайвого часу і сил вирощувати хороші овочі на своїй дачній ділянці.

Переваги застосування дріжджів для розсади і томатів

Застосування дріжджової підживлення дозволяє не тільки заощадити кошти, але і скоротити терміни виростання, допомогти у прискоренні більш щедрого цвітіння і дозрівання плодів. Все це в сукупності призводить до отримання більш раннього врожаю з домашньої грядки.

Про автора

admin administrator