Хто зі знаменитостей народився в Орлі

Авторadmin

Хто зі знаменитостей народився в Орлі

Які знаменитості народилися 13 лютого

13 лютого є одним з найбільш «плідних» на відомих особистостей днів календаря. Саме в цю дату народилися багато відомих спортсменів, співаки, актори, науковці та історичні діячі. Причому багато відомих людей з`явилося на світ 13 лютого і в XX столітті, і раніше за нього.

Хто зі знаменитостей народився 13 лютого до XX століття

У 1595 році в Чехії на світ з`явився Марци Йоханесс, відомий у світовій науці, як дослідник дифракції та дисперсії світла, а також як учений, який пояснив появу веселки і її кольорів.

Відома, як один з найяскравіших педагогів XVIII сторіччя, Вітторія Тези, яка народилася в 1700 році у Флоренції і стала знаменитою завдяки своєму оперному контральто, а також великій кількості талановитих учнів.

Майже через півстоліття в Англії на світ з`явився Джозеф Бенкс – відомий дослідник-натураліст, вчений-ботанік і покровитель природничих наук.

У 1769 році вже в Москві народився відомий байкар Іван Крилов, який прожив 75 років і вніс неоціненний внесок у російську літературу і драматургію.

Маєток Іванівське в Тверській губернії стало місцем народження в 1806 році Володимира Корнілова – флотоводця Російської Імперії, віце-адмірала флоту, засновника Чорноморського флоту Росії і героя Севастопольської оборони 1854 року, де, на жаль, він був убитий пострілом ворожого ядра.

Саме 13 лютого в Казані з`явився на світ Федір Шаляпін, відомий як російський співак і володар чудового баса.

У 1883 році у Владикавказі народився і Євген Вахтангов – російський режисер, засновник і діяч театру.

Знамениті люди, що народжувалися 13 лютого вже в XX столітті

Селище Тараща Київської губернії в 1903 став місцем народження відомо радянського вченого Анатолія Александрова, колишнього членом Академії наук СРСР, а також фізиком-атомником. Ще один представник цієї науки – Вільям Шоклі – з`явився на світ 13 лютого 1910 в США.

У 1915 році в Тобольську народилася актриса Лідія Смирнова, яка зіграла відомі ролі у фільмах «Рідні берега», «У них є батьківщина», «Три друга», «Ласкаво просимо, або Стороннім вхід заборонено», «Карнавал», «Красиво жит НЕ заборониш »і в багатьох інших.

Луї Ферро, відомий як модельєр і художник, народився в Парижі в 1921 році і помер в цьому ж місті в 1998-му.

13 лютого 1937 на світ з`явився Зигмунд Єн, що став згодом першим космонавтом з НДР.

У 1946 народилася зірка Голлівуду Лайза Мінеллі, яка зробила запаморочливу кар`єру в театрі і кіно – фільми «Кабаре», «Нью-Йорк, Нью-Йорк», «Поліцейський за наймом» і багато інших.

Відомий радянський, а потім і російський тренер Тетяна Тарасова також народилася 13 лютого.

Саме в цю дату святкують день народження два російський музиканта – Максим Леонідов (1962, Санкт-Петербург) і Дмитро Ревякін (1964-ий, Новосибірськ) – лідер і соліст групи «Калинов мост».

У місті Ньюкасл-андер-Лайм 13 лютого народився і відомий у всьому світі американський співак і продюсер Роббі Вільямс.

Наші в Голлівуді: топ-5 голлівудських знаменитостей з українським корінням (фото)

Іноді американські фільми дуже далекі від української реальності. Однак Голлівуд стає ближчим і ріднішим, коли дізнаєшся, як багато наших співвітчизників творять якісне світове кіно. Деякі зірки виходять заміж за іноземців, а дехто народжується в українських сім’ях, але вже в іншій країні.

Зірки кіно, представлені нижче, змогли реалізувати свій потенціал на чужині та завоювати серця мільйонів. Саме вони подарували незабутні кіношні образи – дівчини Бонда, Великого Гетсбі, рудоволосу Лілу та інших. “Телеграф” розповідає про п’ятірку знаменитостей українського походження.

Леонардо Ді Капріо

Леонардо Ді Капріо довгий час помилково вважав, що його предки родом із Росії, про що неодноразово розповідав. Пізніше, судячи зі всього, чоловік глянув на карту світу і виявив, що Одеса, в якій народилася бабуся Лео, Олена Смирнова, таки перебуває в Україні. Вийшло, що батьки Олени забрали її до Німеччини, де вона вийшла заміж за німця. Після розлучення Олена вирушила до США та закрутила роман із дідусем Лео, який пізніше покинув її, коли вона була у положенні.

Міла Куніс

Голлівудська актриса та нинішня дружина Ештона Катчера, яких нібито нещодавно бачили у Києві під час зйомок українського комедійного фільму, чудово розмовляє українською мовою. Все тому, що вона родом із Чернівців. 1991 року родина Міли, отримавши Грін карту, переїхала з України до Лос-Анджелеса.

Сільвестр Сталлоне

Про італійське походження зірки фільмів “Рембо” знають практично всі, а ось про його українське коріння мало хто чув. Предки Сталлоне по материнській лінії мешкали в Одесі. Про це мати Слая, нині покійна актриса та астролог Жаклін Сталлоне, дізналася багато років тому від співробітників КДБ.

Міла Йовович

Дочка знаменитої радянської актриси Галини Логінової переїхала з Києва до США у п’ятирічному віці та змогла побудувати дивовижну кар’єру у модельному та кінобізнесі. При цьому варто зазначити, що Мілла майже без акценту і з неприхованим задоволенням розмовляє українською мовою.

Про автора

admin administrator