Як зявилися труни

Авторadmin

Як зявилися труни

Символічне поховання чи ритуал серійних вбивць: що відомо про “ліліпутські” труни

“Ліліпутські” труни вже не одне століття бентежать вчених та любителів таємниць. Ці артефакти обросли безліччю теорій, деякі з яких є вкрай моторошними.

Неподалік від Единбурга, Шотландія, 1836 року група молодих хлопців натрапила на дивовижну знахідку. На схилах Артурс-Сіт, древньої вулканічної гори, вони знайшли 17 крихітних дерев’яних трун, кожна з яких мала менш як 10 сантиметрів в довжину, пише IFLScience.

У Фокус.Технології з’явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Усередині цих мініатюрних трун лежали ще незвичайніші знахідки: маленькі дерев’яні фігурки, старанно одягнені в ретельно зшитий одяг, датований 1830 роком. Існування та призначення цих загадкових артефактів продовжує спантеличувати істориків та дослідників майже два століття потому.

“Ліліпутські” труни, як їх часто називають, залишаються вічною загадкою. Чим можна пояснити їхнє створення? Протягом багатьох років експерти пропонували різні теорії, щоб пролити світло на цю загадкову знахідку, і ось деякі з найпоширеніших з них.

Чаклунство

Дехто припускає зв’язок з чаклунством, зважаючи на химерну історію пагорба. Однак об’єкти, що використовувалися для чаклунства, зазвичай призначалися для знищення, щоб усунути їхні цілі. Турбота і повага, що простежуються у створенні цих статуеток, вказують на іншу мету.

Символічні поховання

Інша теорія припускає, що труни та їхній вміст представляють символічні поховання — звичай, коли опудала використовувалися для вшанування тих, хто помер далеко від дому. Хоча це припущення є інтригуючим, немає конкретних доказів того, що така практика коли-небудь спостерігалася в Шотландії. Крім того, ідентичні риси фігурок роблять малоймовірним, що вони представляють конкретних людей.

Безумство однієї людини

В анонімному листі з “Единбурзьких вечірніх новин” у 1836 році висловлено припущення, що труни можуть бути результатом “психічної аберації” однієї людини. У місті з’явився глухонімий чоловік, який, як повідомлялося, був “божевільним”, що викликало місцеві припущення, що він міг бути відповідальним за труни.

Цю теорію підтверджувало те, що він з’явився у місті в “схвильованому стані”, що могло бути спричинене виявленням його кладовища.

Захоронення мандрагори

У 1976 році доктор Вальтер Хавемік пов’язав труни з вірою в надприродні властивості кореня мандрагори. У деяких віруваннях коріння мандрагори клали в мініатюрні труни як символ добрих духів, що приносять удачу. Хавемік припустив, проте без доказів, що труни міг сховати якийсь купець, щоб у майбутньому продати.

Ритуал серійних вбивць

Можливо, найбільш сенсаційна теорія пропонує зв’язок із серійними вбивцями 19-го століття, Вільямом Берком і Вільямом Хейром. Ці двоє злочинців, відомі вбивствами у Вест-Порті, відповідальні за 16 вбивств між 1827 і 1828 роками, передавали тіла жертв студентам-медикам.

Теорія припускає, що труни були для увічнення пам’яті їхніх жертв. Однак ця ідея має свої недоліки, наприклад, той факт, що всі фігурки одягнені як чоловіки, хоча 12 з жертв були жінками.

Міф про сильних і здорових. Учені пролили світло на пандемію грипу, що вбила 25 млн осіб

Попри численні теорії, походження “ліліпутських” трун залишаються оповитими таємницею. Експерти та дослідники б’ються над цією загадкою вже майже два століття, але остаточного пояснення так і не знайшли.

Сьогодні ці знамениті артефакти виставлені в Національному музеї Шотландії, де вони продовжують вражати уяву відвідувачів, нагадуючи нам, що історія все ще зберігає свої таємниці, чекаючи на допитливі уми, щоб розгадати їх. Таємниця триває, нагадуючи нам про здатність історії дивувати і загадувати.

А також Фокус писав про ще одну таємницю “Мони Лізи”. Вчені виявили “підпис” Леонардо да Вінчі на культовій картині.

  • Читайте нас у:
  • Читайте у Telegram
  • Читайте у Facebook
  • Читайте у Twitter
  • Читайте у Viber
  • Теги:
  • поховання
  • археологія
  • історія
  • знахідка
  • містика
  • Поширити:
  • відправити у Telegram
  • поділитись у Facebook
  • твітнути
  • відправити у Viber
  • відправити у Whatsapp
  • відправити у Messenger

Посібник з того, як нести труну

Якщо вас попросили нести труну на чиємусь похороні, ви можете почуватися невпевнено в тому, чого саме очікувати та що від вас чекатимуть. цей посібник охоплює все, що ви, можливо, захочете знати про те, як нести труну на похороні.

Що таке носій труни?

Носій – це той, хто несе труну від катафалка до місця похорону. Несіння труни є ритуальним і символічним актом, що вимагає особливої обережності та поваги до покійного.

Для того, щоб правильно нести труну, необхідно дотримуватись кількох правил:

Підійдіть до труни з повагою та співчуттям. Він несе в собі тіло вашої близької та коханої людини.

Одягайтеся відповідно до обставини . Зазвичай на похорон носять темний одяг, взуття із закритим носком та приглушені кольори.

Візьміть труну за ручки та переконайтеся, що вона знаходиться на вашій висоті. Труна повинна бути нахилена вперед і рухатися в положенні, близькому до горизонтального.

Крокуйте повільно та обережно, тримаючись за ручки труни. Головне, щоб труна не гойдалася і не тряслася.

Якщо кілька людей несуть труну, переконайтеся, що ви йдете в одному ритмі. Для цього лідер групи може вибрати певний крок, до якого решта приб’ється.

Замість того, щоб розмовляти чи шепотіти коментарі один одному, збережіть тишу, щоб шанобливо та беззвучно проводити останній шлях вашого близького.

При наближенні до місця поховання переконайтеся, що труну обережно опустили на опору, щоб не сталося будь-яких інцидентів.

Після опускання труни закріпіть її, якщо це необхідно, та заберіть опору.

Після завершення процесу носіння труни переконайтеся, що висадили свого близького з повагою та милосердям, що буде гідною пам’яттю про покійного.

Носіть труни з обережністю та повагою, і будьте уважні до нього під час всього процесу.

Скільки людей, які несуть труну потрібно, щоб нести труну?

Зазвичай близько чотирьох або шести носіїв несуть труну на похороні.

Більшість похоронних бюро включають винесення труни як частину похоронного пакета і доставляють труну туди, де вона має бути, з гідністю.

За запитом вони можуть надати додаткових носіїв, але завжди будуть раді включити до носіїв ваших друзів або членів сім’ї.

В який бік ви несете труну?

У труні людину завжди кладуть ногами вперед, і якщо ви коли-небудь запитували, чому, то насправді справа не в таємничих похоронних обрядах, а в простих питаннях здоров’я та безпеки.

Труни – це дуже важкі речі, і потрібно нести дуже акуратно, особливо при спуску сходами. Перенесення труни ногами вперед допомагає збалансувати навантаження. Це також гарантує, що людину в труні несуть з такою ж обережністю та гідністю, як несли б живого пацієнта на ношах.

Чого очікувати, якщо ви несете труну.

Коли ви прибудете на місце похорону, розпорядник похорону заспокоїть вас та інших людей, які несуть труну – і скаже вам, що робити.

Вони розкажуть вам, як нести труну, куди саме ви повинні йти, і ваше становище стосовно інших носіїв.

Коли священник або учасник похорону бере на себе ініціативу, прибуття людей, які несуть труну, сигналізує про початок похорону.

Коли люди, які несуть труну, входять до зали або йдуть по проходу, скорботні встають і можуть схилити голову на знак поваги.

Іноді носії також несуть труну назад до катафалка після служби, якщо кремація чи поховання відбувається в іншому місці.

Вибір не бути носієм труни .

Вам не обов’язково погоджуватися на роль носія, якщо перспектива дуже приголомшлива, хоча вважається честю, коли вас запрошують. Якщо ви відмовляєтесь від цієї можливості, ви завжди можете передати, як ви були раді, що вас запросили.

Вибір носіїв.

Нести труну може будь-хто, хто любив або любив померлих, але вам не обов’язково вибирати друзів або сім’ю, щоб нести труну.

Про автора

admin administrator