З чого вилуплюється гусениця

Авторadmin

З чого вилуплюється гусениця

Чи всі гусениці перетворюються на метеликів Цікаві факти, які варто знати

Чи то метелик, чи моль, крила цих комах завжди захоплювали людство.

Однак чи замислювалися ви коли-небудь про те, як формуються ці крила та через яку трансформацію має пройти кожна гусениця, перш ніж з’явиться останній метелик.

Якщо під час прогулянки ви все-таки знайдете одну-дві гусениці в парку, що вам слід знати про цю комаху? Кожній гусениці судилося колись перетворитися на крилатого метелика чи метелика. Насправді все існування гусениці зосереджено на тому, щоб поїсти достатньо, щоб підживити процес трансформації та перетворитися на метелика.

У той же час стає важливим зрозуміти анатомію цих комах і тілесні виділення, які викликають такі різкі зміни. Продовжуйте читати, щоб зрозуміти анатомію гусениці та її життєві процеси!

Якщо вам подобається читати цю статтю, чому б не переглянути її антена метелик і тривалість життя метелика тут, у Кідадлі!

Чи існують такі гусениці, які не перетворюються на метеликів?

Метелики та молі відкладають яйця, з яких вилуплюються крихітні гусениці. Ці гусениці

їм судилося пройти повну метаморфозу і перетворитися або на метелика, або на міль. Це пов’язано з тим, що гусениця з часом припиняє вироблення гормону, який підтримує її на стадії личинки. Це призводить до утворення кокона або лялечки, що є процесом, який призводить до народження дорослого метелика або метелика.

Є багато гусениць, які не перетворюються на метеликів, а перетворюються на метеликів. Однак інших змін цього правила немає. Усі гусениці обов’язково пройдуть трансформацію, стаючи метеликом або метеликом!

Чому гусениці не перетворюються на метеликів?

Гусениці – захоплюючі істоти, тому що навряд чи можна визначити, чи перетвориться гусениця на метелика чи міль. Це пояснюється тим, що характеристики обох типів гусениць нечіткі, і їх дуже важко відрізнити.

Деякі гусениці здатні створювати лише лялечку, яка перетворює їх на метеликів темного кольору, тоді як інші створюють кокони, які розриваються, відкриваючи найяскравіші метелики . В будь-якому випадку, метаморфоза або повна трансформація є даністю. Однак є багато яєць, які не вилуплюються, і багато гусениць, які не виживають на стадії личинки. У цих нещасливих обставинах ми можемо очікувати, що не побачимо молі чи метелика.

Чи пам’ятають метелики, що вони були гусеницями?

Хоча в цій дискусії немає твердого висновку, вчені отримали певні успішні результати, які свідчать про те, що метелик певною мірою пам’ятає свою личинкову стадію.

Нещодавно було проведено дослідження, під час якого гусениць навчили розпізнавати певний запах. Цей запах асоціювався з поганим досвідом, оскільки вони отримували легкий удар струмом щоразу, коли комаха відчувала цей запах. Ці комахи почали розуміти агресивність запаху і повністю його уникали. Після того, як уявні диски гусениць зникли, а їх тіло набуло форми метелика, експерти з дикої природи знову познайомили цих комах із запахом. Було досить сюрреалістично виявити, що майже всі метелики пам’ятають поганий досвід, пов’язаний із запахом, і уникають його.

Хоча це дослідження не показує, чи була комаха також якась пам’ять про життя на рослинах і поїдання листя, воно показує, що пам’ять личинки в деяких випадках зберігалася недоторканою. Таким чином, є законна підстава для припущення, що метелик справді має деяку слабку пам’ять про стадії своєї личинки, хоча лише в деяких видів.

Як гусениці перетворюються на метеликів і метеликів через метаморфоз?

Метелик відкладає сотні яєць за раз, оскільки на стадіях яйця та личинок спостерігається високий рівень смертності. Кожне яйце, якщо йому дати відповідний час і середовище, вилуплюється, щоб народити личинки, або те, що ми знаємо як гусеницю. Ця гусениця зазвичай народжується маленькою; однак з їжею і нектаром форма і розмір його тіла змінюються.

На цій стадії тіла гусениць виростають приблизно в 100 разів більше свого початкового розміру. Це тому, що личинка зазвичай їсть, щоб отримати енергію та сформувати свої органи. До таких органів відносяться уявні диски, здорове тіло і деякі короткі ноги .

Коли личинки закінчують їсти через кілька тижнів, їхні тіла перестають виробляти ювенільний гормон, який уповільнює формування лялечок. Відсутність ювенільного гормону означає, що комаха більше не може жити в тому самому тілі і має трансформуватися.

Наступна стадія — лялечка, під час якої відбувається утворення кокона або лялечки. Під час метаморфозу комаха нічого не їсть, оскільки залишається повністю закритим у своєму коконі. У цей час гусениця перетворюється на дорослого метелика або метелика, залежно від виду. Лялечки дуже ніжні і вразливі, їх поїдають багато тварин.

Час, необхідний для метаморфозу, різний для всіх видів метеликів, і, отже, не може бути узагальненого проміжку часу. Хоча деяким може знадобитися тиждень або два, іншим можуть знадобитися місяці!

Як починають своє життя метелики та молі?

Метелики та молі починають своє життя як гусениці і залишаються на цій стадії, поки не будуть готові до процесу метаморфозу. Коли гусениця вилуплюється з яйця, вона народжується з маленьким тілом, крихітними ніжками й вусиками. Оскільки гусениця отримує багато рослинності для їжі, вусики та ноги ростуть разом з тілом. Згодом утворюються деякі органи. Гусениця навіть має уявні диски, які, по суті, є клітинами її тіла, і чекає процесу метаморфозу, щоб перетворитися на дорослого метелика. Формування крил відбувається лише під час метаморфозу, коли вони скидають свій кокон і з’являються як абсолютно нові комахи!

Наука та її розвиток показують, що, незалежно від того, чи то молі, чи метелики, які виходять із кокона, Для життя цих комах важливо, щоб вони отримували багато їжі під час лялечки етап.

Як керується трансформація гусениці?

Наука та дослідження дикої природи показують, що повне перетворення гусениць на молі або метелика залежить від гормонів, які містить гусениця в своєму тілі. Протягом перших кількох тижнів гусениця має велику кількість ювенільних гормонів, що запобігає появі стадії лялечки.

Як тільки ювенільний гормон припиняє вироблятися, гусениця готова перетворитися на дорослого метелика або міль. На цьому етапі в дію вступають уявні диски, коли клітини починають функціонувати та повністю змінюють гусеницю. Після того, як лялечка сформована і гусениця поміщається в неї, вона починає перетворюватися на дорослу моль або метелика. Це також стадія, на якій формуються крила, оскільки крила є лише у дорослих особин виду, а не у молодих гусениць.

Нарешті, лялечка викидається після завершення метаморфозу, і крихітна крилата істота відлітає на власне сафарі в дикій природі!

Тут, у Kidadl, ми ретельно створили багато цікавих фактів для всієї сім’ї, щоб усі могли насолоджуватися! Якщо вам сподобалися наші пропозиції щодо «Чи всі гусениці перетворюються на метеликів?» тоді чому б не поглянути на ” Жало гусениці ‘ або ‘ Факти про Caterpillar ‘.

Написано

Ширін – письменниця в Kidadl. Раніше вона працювала вчителем англійської мови та редактором у Quizzy. Під час роботи у видавництві «Біг Букс» редагувала навчальні посібники для дітей. Ширін має ступінь англійської мови в Університеті Аміті, Нойда, і отримала нагороди за ораторське мистецтво, акторську майстерність і творче письменство.

Метелики: етапи життя та цікаві факти

Чимало людей вважають метеликів найкрасивішими комахами. Їхні барвисті крила мають особливі яскраві візерунки, яких не побачиш в інших комах.

У світі налічується близько 18 000 видів метеликів. Їх ще називають лускокрилими. Вони мешкають у різних середовищах проживання, включаючи луки, ліси та арктичну тундру.

У дорослого метелика є чотири крила, які вкриті крихітними лусочками. У нього є шість ніг, дві антени, голова, складені очі, грудна клітка та живіт. Вони відчувають повітря для нектару своїми антенами. Метелики також мають досить хороший зір. Дізнатися про будову інших комах ви зможете в підручнику з біології за 7 клас Н.В. Запорожець.

Метаморфоз метелика

Щоб перетворитись на метелика, гусениця повинна заново постати. Цей процес називається метаморфозом. Спочатку гусениця робить кокон, а потім запечатує себе в нього. Потім виділяються спеціальні хімічні речовини, які змінюють клітини гусениці на клітини метелика. Це одне з найдивовижніших подій у природі.

Життєвий цикл метелика

Життя метелика складається з чотирьох етапів.

Яйце. Усі метелики відкладають яйця. В одній кладці їх може бути від одного і до кількох тисяч. Яйця кріпляться до листя рослини спеціальним видом клею. Ця стадія триває лише пару тижнів.

Личинка або гусениця. Коли яйце метелика вилуплюється, виходить гусениця. Гусениці – це довгі багатоногі комахи, що складають стадію личинки. Вони в основному харчуються рослинами.

На нижній губі гусениць є павутинна залоза. Нею вони залишають за собою слід павутини, коли пересуваються. Дехто з павутиння плете кокони.

У різних вікових стадіях гусениці потрібно линяти. Так відбувається до останнього віку. Тоді замість линяння гусениця заляльковується.

Лялька. Личинка прикріплюється до нижньої сторони листка і зазнає метаморфозу. Коли метелик вперше виходить зі стадії спокою, він не може одразу літати. Потрібно трохи часу, щоб метелик розкрив свої крила. Деякі види метеликів зимують на цій стадії.

Дорослий метелик або імаго. Метелик повністю розкрив свої крила та вміє літати. Під час цієї стадії комахи можуть розмножуватися.

Часто думають, що останній етап життя для метелика дуже короткий. Тривалість життя для фінальної стадії змінюється залежно від виду. Деякі метелики мають короткий термін життя – близько тижня, а інші живуть до року.

Харчування

Метелики відіграють важливу роль в екології як запилювачі. Дорослі лускокрилі харчуються тільки рідиною, як пилок, фруктовий сік і деревний сік. В основному вони живуть нектаром з квітів. Їдять метелики довгою трубкою, яка висмоктує пилок, як солома.

Не всі метелики травоїдні. Є совки роду Calyptra, які харчуються кров’ю тварини або людини. Вони володіють гострим хоботком, який допомагає їм легко пронизувати шкірні покриви.

Цікаві факти про метеликів:

  • Деякі метелики можуть мігрувати на великі відстані. Метелик Монарх, наприклад, пролетить до 4000 км. Це як від Мексики до Північної Америки.
  • Крила у метеликів дуже ніжні. Людина може легко зіпсувати їх, якщо буде чіпати комах.
  • Деякі метелики можуть літати швидко, наприклад, 60 км на годину.
  • Метелики мають чудовий зір і можуть бачити кольори в ультрафіолетовій гамі, яку ми не можемо побачити.
  • Найбільший метелик – це птахокрилка королеви Олександри, який розміром до 28 см.

У робочому зошиті дали виконати завдання? Шукайте правильні відповіді в розділі ГДЗ та відповіді з біології за 7 клас.

Про автора

admin administrator