Як правильно приготувати сьомгу на сковороді

Авторadmin

Як правильно приготувати сьомгу на сковороді

Процес приготування: З усіх сторін промазуємо стейки якісним оливковою олією і залишаємо для просочення на 3-5 хвилин. У чавунній сковороді розжарюємо оливкову олію і кладемо рибу, смажимо 1-2 хвилини на сильному полум'я до рум'яності. За закінчення часу, шматочки обережно перевертаємо.

Щоб її приготувати:

  1. Промийте рибу та обсушіть її паперовим рушником.
  2. Приправте сіллю, меленим перцем.
  3. Наріжте лимон тоненькими кружальцями, викладіть на стейки.
  4. Сформуйте із щільної якісної фольги човники, помістіть у них підготовані шматочки риби.
  5. Відправте в розігріту до 180 °C духовку максимум на півгодини.

Розігрійте сковороду, додайте вершкове масло та олію. Викладіть рибу шкірою донизу і притримуйте руками кілька секунд. Смажте кілька хвилин. Під час смаження нахиліть сковорідку і поливайте рибу гарячою олією, що утворилася.

Розігрійте пательню, викладіть на неї шматок пергаменту, що вирізаний по її формі і зверху покладіть масло. Як тільки масло розтане, викладіть стейк лосося та обсмажте з обох боків до готовності. Я рекомендую смажити рибу не дуже довго, щоб не пересушити її. Достатньо 2-3 хвилини з кожного боку.

Морква, пастинаки та картопля можуть бути використані для готування смачних пюре або випічки, як гарнір до рибної страви. До гармонійного супроводу для червоної риби можна також віднести брокколі, яка має приємну гірчинку та хрусткість. Це кращий вибір, якщо ви хочете зберегти овочевий смак та пряні нотки в страві.





Сьомга – риба досить делікатна і вимагає дуже дбайливого термообробки, втім, як і будь-який інший морепродукт. У м’ясі «родички лосося» міститься багато білка, який, при тривалому нагріванні, може перетворитися в «гумку», чим повністю зіпсує гастрономічний потенціал продукту. Щоб …

Про автора

admin administrator