Як смачно засолити грузді гарячим способом

Авторadmin

Як смачно засолити грузді гарячим способом

Зміст:

Як солити грузді смачно і швидко

Грузді – одні з улюбленців грибників, до того ж вважаються кращими серед умовно-їстівних грибів. Зазвичай вони йдуть на соління груздів гарячим способом на зиму. Самі по собі гриби досить м`ясисті і соковиті, мають свій особливий аромат. Як правильно і безпечно солити грузді на зиму підкажуть розташовані нижче рецепти.

Також на нашому сайті ви зможете дізнатися рецепти, як маринувати рядовками, щоб вони сподобалися всій вашій родині.

Використання гарячого методу засолювання дає відразу кілька плюсів. По-перше, гриби ніколи не будуть мати неприємного запаху, по-друге, з груздів при варінні піде природна гіркота, по-третє, вони обов`язково порадують своїм оригінальним смаком вас, ваших рідних і друзів. Гарячий посол вважається досить безпечним способом приготування умовно-їстівних грибів.

Необхідні продукти:

  • один кілограм білих груздів;
  • 60 грам харчової солі (великої);
  • 4 часникових великих зубчики;
  • 10 горошин перцю чорного;
  • 10 черносмородинного листя;
  • 2-3 парасольки перестиглого кропу.

Засолити грузді покроковий рецепт:

  1. Свіжозібране грузді очистити від рослинного сміття, який налипає на капелюхи цих грибів більше, ніж на інші «дари лісу». Чистити грузді заняття нудне, але результат того вартий.
  2. Ніжки відрізати коротко, то є біля основи залиште близько сантиметра. Вирізати підгнилі ділянки, а якщо виявите червоточини, то краще позбудьтеся від таких грибів, в засолювання вони точно не підуть.
  3. Ретельно отмойте капелюшки в холодній проточній воді (під краном), для полегшення праці скористайтеся м`якою щіточкою.
  4. Великі гриби розріжте на кілька частин поменше, маленькі і середні можна залишити цілими.
  5. Оброблені гриби скласти в каструлю, налити простої води, можна присолити, дочекатися сильного кипіння.
  6. Після закипання води варити грузді всього п`ять хвилин, не забудьте зняти утворилася в процесі варіння піну.
  7. Виловити шумівкою все гриби і промити в друшляку в холодній воді, так вони трохи охолонуть і стекут.
  8. На дно стерилізованої ємності розсипати малу частину солі, кинути два горошку перцю, кроповий парасольку, два листа чорної смородини, перший шар грибних капелюшків. Потім знову сіль, спеції, грузді і так далі. Гриби слід закладати досить щільно.
  9. Грибний відвар не виливати, а залити їм укладені грузді, вони повинні так постояти, щоб вийшов зайве повітря (ви побачите як маленькі бульбашки піднімаються до поверхні).
  10. Далі, закупорити ємність, остудити, переставити в холодильник або холодний льох, там і буде зберігатися заготовка. Металеві кришки для закривання не годяться.
  11. Півтора місяці тому білі груздочкі повністю засолені і будуть придатні в їжу.

Ознайомившись з рецептами нашого сайту, ви також зможете приготувати і інші смачні заготовки, такі, як маринований пікантний перець і заготовку з цвітної капусти на зиму.

Як солити гриби грузді по-алтайських

Старовинний алтайський рецепт засолювання білих груздів в бочці підкаже, як можна зберегти велику кількість зібраних грибів на зиму. Насправді процес приготування нескладний, незважаючи на тривале вимочування. Список інгредієнтів теж складається з усіх знайомих і класичних в консервації спецій. На виході виходить багато смачних і ароматних солоних груздів, якими можна пригостити велику кількість людей. Правильно розрахувавши продукти можна засолити і 20, і 30 кілограм грибів.

потрібно:

  • 10 кг свіжих груздів;
  • 0,4 кг харчової солі (НЕ йодованої);
  • 35 грам зеленого кропу;
  • 40 гр. нарізаного часнику;
  • 18 грам натертого кореня хрону;
  • 10 лавр. листочків;
  • 40 грам душ. перцю.

Як солити білі грузді:

  1. Грузді перебрати, відрізати ніжки (в засолюванні вони не знадобляться), капелюшки відмити.
  2. Оброблені гриби помістити у великій таз, залити повністю холодною чистою водою.
  3. Вимочування займе від двох до чотирьох діб, міняти воду в тазу обов`язково, робити це не рідше одного разу на день.
  4. З плином часу перекласти всі гриби в друшляк або решето, щоб залишки рідини стекли.
  5. Бочка повинна бути заздалегідь підготовлена: вичищена, обшпарити окропом і обсушити.
  6. Гриби закладаються в бочку шарами: гриби, сіль, спеції. Повторювати до того моменту, як всі інгредієнти виявляться в ємності.
  7. Накрити верхній шар чистого білого ганчіркою або полотняною серветкою, покласти підгнітний дерев`яний круг, поставити максимально важкий прес. Якщо вантаж буде недостатньо важкий, грузді не дадуть сік.
  8. В процесі засолювання обсяг грибів буде помітно зменшуватися, тому сюди можна додавати ще гриби, за бажанням.
  9. Протягом першої доби під гнітом над кругом повинен з`явитися грибний розсіл.
  10. Через 25 днів грузді просоляться і будуть придатні для вживання в їжу.

Рецепт засолювання груздів

В даному рецепті зовсім не використовуються будь-які спеції або прянощі, тільки єдиний консервант – велика сіль. Таким чином, ви в повній мірі відчуєте смак грибів, які не приправлених нічим зайвим. Солоні білі грузді можуть використовуватися в різних варіаціях: як окрема закуска, а також, як частина салатів і супів.

Для запасливих домогосподарок ми також приготували рецепти солоних патисонів, які не тільки прикрасять ваш обідній стіл, але і стануть прекрасним і смачним доповненням до вашого вечері.

беремо:

  • п`ять кг свіжозібраного груздів:
  • 300 грам великої кухонної солі.

Солити грузді рецепт:

  1. Кожен гриб відмити окремо в прохолодній проточній воді, приділити особливу увагу капелюшках, на них накопичується дуже багато лісового сміття. Зіпсовані ділянки зрізати, самі гриби нарізати на невеликі шматочки, таким чином, ви до того ж зможете побачити стан гриба всередині (якщо є сліди червоточини, то такі екземпляри потрібно викинути, в соління вони не підійдуть).
  2. Промиті і оброблені грузді помістити в чистий широкий таз або відро великого обсягу, налити сюди холодну воду. Так як вони самі по собі легше води, то, природно, спливуть, щоб занурити їх назад в рідину, треба покласти зверху плоский предмет трохи менше діаметра ємності і придавити чимось важким. Сильно притискати груздочкі не варто, нам лише треба, щоб вони повністю зникли в рідини і почався процес вимочування.
  3. Вимочування займе п`ять діб, причому кожен день обов`язково потрібно міняти воду як мінімум один раз. Розгромна замовна стаття на поверхні рідини, піна вказує, що пора освіжити воду для грибів, в іншому випадку вони просто скиснуть і, як наслідок, будуть непридатні до подальшої експлуатації – такі гриби вже отрута.
  4. Після п`яти діб процес вимочування закінчиться, грузді значно зменшаться в розмірах, про всяк випадок спробуйте на мову зріз гриба, якщо він не гірчить, то грибочки точно готові до послові.
  5. Укласти шматочки вимочені грибів в окремий таз, рясно пересипаними сіллю. Для будь-яких грибних солінь зазвичай беруть сіль, в якій немає вмісту йоду, інакше гриби просто почернеют.
  6. Зверху на грибну поверхню покласти підгнітний коло і поставити максимально важкий вантаж (тепер він повинен добре спресувати гриби).
  7. В такому стані грузді повинні простояти три доби, причому їх потрібно щодня перемішувати один раз. За цей час гриби виділять власний сік, змішавшись з сіллю, він стане розсолом, в якому і будуть солитися грузді.
  8. Три дні по тому розкласти грузді по банкам, укладати їх слід дуже щільно, без пустот. Кришки для закривання використовуються або поліетиленові, або звичайні з закруточной різьбленням.
  9. Заготівля повинна постояти близько місяця або трохи більше, тоді ви точно будете впевнені в її готовності.

Для любителів зимових заготовок в нашій скарбничці рецептів також є рецепт маринованого болгарського перцю, який може служити і окремим блюдом, так і використовуватися для приготування салатів.

Як солити грузді холодним способом рецепт

Не всіх любителів солоних груздів влаштовує гарячий посол грибів, багато людей вважають за краще солити груздочкі холодним способом. Приготовлені за допомогою цього варіанта засолу, білі грузді виходять хрусткими і залишаються такими ж білосніжними, як перед початком приготування. З таких груздів робляться різні салати, закуски, ікра і навіть котлети.

Список інгредієнтів рецепта:

  • грузді (білі) – п`ять кілограм;
  • сіль не йодована – дві склянки;
  • стебла старого кропу (без насіння) – 10 штук;
  • часник – 1 велика головка;
  • вишневі і смородини листя – по 15 шт .;
  • листя хрону – 5 штук;
  • хрін – 1 невеликий корінь.

Як засолити грузді холодним способом покроковий рецепт:

  1. Промити і почистити від бруду гриби.
  2. Скласти чисті грузді у містку посуд типу емальованого (пластикового) відра, каструлі, таза.
  3. Залити холодною водою з-під крана, накрити площу грибів широкої тарілкою або спеціальним кругом, придавити не надто важким тягарем.
  4. Ємність з груздями вимочувати в прохолодному приміщенні протягом 72 годин, міняючи щодня воду.
  5. Після вимочування кожен гриб обваляти в солі і укласти в ємність, де грузді будуть солитися.
  6. Упереміш з грибами укласти очищені зубчики часнику і порізану кружальцями корінь хрону.
  7. Закрити поверхню грибів марлею, складеною в кілька шарів, на неї покласти листя хрону, вишні, смородини і стебла кропу.
  8. Поставити важкий гніт, під ним груздочкі повинні закінчитися соком, який покриє їх повністю. Якщо розсолу буде недостатньо, то можна долити солоній холодній кип`яченої води (50 гр. Кам`яної солі на один літр). Не залишати верхній грибний шар сухим.
  9. Солитися грузді будуть протягом одного місяця в приміщенні, температура якого не повинна перевищувати +10 градусів.
  10. Далі зберігати солоні грузді можна в цій же ємності або перекласти в банки. Тримати в холоді.

Як посолити грузді

Даний рецепт – простий варіант засолювання білих груздів з нетривалим вимочуванням і бланшуванням. Зроблена за допомогою такого способу солона грибна заготовка готова вже через 25 днів.

взяти:

  • 3 кг груздів;
  • 150 грам солі;
  • столова ложка горошин чер. перцю;
  • 10 листя чер. смородини.

Солоні грузді рецепт:

  1. Свіжі гриби перебрати, почистити, відмити і замочити в підсоленій воді. Вода підсолювати за таким розрахунком – столова ложка солі розчиняється в одному літрі води.
  2. Вимочування займе 36 годин, воду за цей час міняти 4-5 разів, свіжу воду підсолювати.
  3. Після закінчення півтори доби промити гриби під струменем холодної води, а потім бланшувати в киплячій воді п`ять хвилин.
  4. Проварені грузді помістити в сито стікати.
  5. Розмістити гриби по банках присипаючи сіллю, перцем-горошком і черносмородинного листям.
  6. Закрити капроновими кришками, зберігати в холодильнику.

Солоні грузді дуже знамениті в російській кухні ще з давніх часів. Вони однаково хороші і як самостійна закуска, і як один з інгредієнтів якого-небудь блюда. Грузді по справжній день вважаються кращими класичними грибами для соління, тому солоний груздь іноді навіть називають «царським».

Посмотрите похожие рецепти
  • Як солити грузді на зиму: прості рецепти і способи Переглянути рецепт
  • Солоні грузді, приготовані гарячим способом. Рецепти приготування Переглянути рецепт
  • Холодний спосіб приготування солоних груздів Переглянути рецепт
  • Холодна засолювання грибів на зиму – домашній рецепти як солити гриби холодним способом. Переглянути рецепт
  • Засолка грибів гарячим способом Переглянути рецепт
  • Холодний спосіб засолювання грибів Переглянути рецепт
  • Як засолити грузді. 2 способи засолювання. Рецепти з фото крок за кроком Переглянути рецепт
  • Засолка груздів сухим способом швидко і просто – покроковий фото рецепт заготовки на зиму Переглянути рецепт
  • Засолка груздів. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Засолка груздів Переглянути рецепт
  • Рецепт з фото. Засолка груздів Переглянути рецепт
  • Гаряча засолювання груздів Переглянути рецепт
  • Груздь чорний засолювання Переглянути рецепт
  • Засолка груздів гарячим способом Переглянути рецепт
  • Способи засолювання груздів Переглянути рецепт
  • Чорний груздь: опис гриба, рецепти приготування Переглянути рецепт
  • Грузді солоні – рецепт приготування гарячих способом з покроковими фото на зиму Переглянути рецепт
  • Простий рецепт приготування з покроковими фото солоних груздів в банках на зиму Переглянути рецепт
  • Покроковий фото рецепт заготовки на зиму солоних білих груздів швидким способом Переглянути рецепт
  • Готуємо грузді солоні Переглянути рецепт

Рецепти засолювання груздів в домашніх умовах: холодним, гарячим способом, як солити, приготування білих, відео, фото

Засолені грузді – це особливий делікатес, який припаде до смаку любителям гострих і пікантних страв. Для того щоб зробити все правильно і отримати хороший результат, в першу чергу потрібно розбиратися у видах груздів і бути впевненим, що використовуються тільки їстівні їх сорти. Ще одна особливість цих грибів — вони трохи гірчать.

Засолені грузді – це особливий делікатес, який припаде до смаку любителям гострих і пікантних страв

Первинна обробка груздів для засолювання в домашніх умовах

Основним етапом у попередній обробці груздів перед засолом є їх очищення від лісового сміття і підгнили. Так як гриби є дуже важкою їжею для шлунково-кишкового тракту людини, то вони вимагають обробки.

Для початку їх вимочують три доби в трохи підсоленій воді для того, щоб пішла вся гіркота. Після всі зіпсовані місця відрізають гострим ножем і приступають до чищення. Найзручніше це робити за допомогою кухонного йоржика або грубої щітки. Також можна використовувати і зайву зубну щітку.

Грузді необхідно очистити до появи рівномірного білого кольору на капелюшку. Існує міф, що чорні і білі грузді чистять однаково, але це не так. У чорних груздів на капелюшку утворюється слиз, яку також потрібно видалити. Це ускладнює процес.

Якщо гриби чистяться дуже важко, то їх можна ненадовго замочити в окропі.

Як швидко засолити грузді (відео)

Також рекомендуємо прочитати:Мариновані рядовки: найкращі рецепти приготування в домашніх умовах
Створені одне для одного: гриби з вершками
Кращі рецепти печені з грибами
Як смачно приготувати смажені, мариновані та солоні гриби

Покроковий рецепт засолки груздів гарячим способом

Існує безліч методик засолу груздів, один з них — гарячий. Таким чином гриби перед безпосереднім змішуванням з сіллю проходять термічну обробку. Цей рецепт допоможе сирих грибів повністю розкрити смак. З ним впорається навіть новачок.

Знадобиться:

  • близько п’яти кг сирих плодів;
  • 10 столових ложок повареної солі;
  • 3 упаковки запашного перцю горошком;
  • 15 штук лаврового листа;
  • 8 зубчиків часнику;
  • 5 штук листя смородини.

Послідовність приготування:

Читайте також: ТОП-5 кращих рецептів фаршированих млинців з грибною начинкою

Страва має настоятися близько доби, після чого їх поміщають у холодильну камеру для зберігання. Вони повністю готові до вживання.

Засолені грузді гарячим способом

Класичний рецепт засолки груздів холодним способом

Для засолу груздів холодним способом використовуються виключно на цілі, неушкоджені гриби. Інакше є ризик, що закуска зіпсується в найкоротші терміни. Засолити можна білі, чорні або сухі грузді.

Знадобиться:

  • близько п’яти кілограмів груздів;
  • кухонна сіль грубого помелу без йоду — 2,5 склянки;
  • стебла кропу або його насіння;
  • листя хрону або висушений корінь;
  • головка часнику;
  • вишневі листя.

Для засолу груздів холодним способом використовуються виключно на цілі, неушкоджені гриби

Етапи приготування:

Засолювання груздів холодним способом

Як смачно засолити білі грузді на зиму

Для приготування ніжних груздів в банках знадобиться:

  • грузді (сорт білий) — більше двох кілограм;
  • півтора літра води;
  • 190 грам солі (без йоду);
  • 20 мл рослинного масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 столова ложка насіння кропу.

Читайте також: Перевірені та смачні рецепти ікри з опеньків

Приступаємо до приготування:

Як засолити грузді гарячим способом (відео)

Рецепт приготування хрустких солоних груздів на зиму

Для приготування солоних хрустких груздів знадобиться:

  • гриби;
  • часник;
  • листя лавра;
  • гвоздика;
  • перець горошком;
  • не йодована сіль;
  • вода для розсолу;
  • парасольки кропу.

Хрусткі солоні грузді готуються за наступним алгоритмом:

Хрусткі солоні грузді на зиму

Як правильно засолити грузді по-корейськи

Для приготування гострих грибів по-корейськи знадобиться:

  • 4 кілограми варених грибів;
  • 1 кілограм ріпчастої цибулі;
  • 4 великих моркви;
  • 2 головки часнику;
  • 2 стручка перцю чилі;
  • 30 грам приправи по-корейськи;
  • 250 мл рослинного масла;
  • 200 мл оцту;
  • 9 столових ложок цукрового піску;
  • 8 чайних ложок солі.

Послідовність робіт:

Читайте також: Картопляна запіканка з грибами: кращі варіанти приготування

Закуска готова. Її потрібно зберігати в прохолодному місце.

Засолювання груздів в капустяному листі

Грузді гарячого засолу — це відмінна закуска як для святкового столу, так і в якості доповнення до основного блюда. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

Для приготування знадобиться:

  • кілька зубчиків часнику;
  • 600 грам груздів;
  • 10 капустяних листків;
  • насіння кропу або коріандру;
  • не йодована сіль грубого помелу.

Приступаємо до засолюванні:

Засолювання груздів холодним способом (відео)

Зверніть увагу, що практично у кожного з видів груздів є двійник, який може бути небезпечний для здоров’я. Тому для приготування закусок використовують тільки перевірені гриби.

Прості рецепти засолювання грузді в домашніх умовах гарячим і холодним способами

Груздь – досить поширений гриб, який має багато видів. Але через гіркого смаку багато грибники обходять його стороною. Але смак можна виправити, якщо правильно обробити гриби. Після цього вони стають не менш цінними, ніж інші. Їх можна готувати свіжими або заготовляти про запас. Розглянемо,

  • Вибір і підготовка грибів перед початком процесу
  • Рецепти засолювання груздів в домашніх умовах
    • гарячим способом
    • холодним способом
    • Білі грузді в капустяному листі
    • Соління з цибулею
    • Солимо в гарячому розсолі
    • По-корейськи
    • Лісові хрусткі бочкові грузді

    як правильно солити грузді, щоб вони не були гіркими і не змінювали колір.

    Якщо солити їх в сирому вигляді, колір не змінюється, але якщо проварити, вони потемніють. Якщо додати лимонну кислоту при варінні, колір збережеться. Але варити треба недовго, всього пару хвилин.

    Вибір і підготовка грибів перед початком процесу

    Щоб приготувати смачну і якісну засолювання з груздів, потрібно брати відповідні гриби:

    • Не варто збирати всі підряд, надто застарілі стають грубими і несмачними. Їх краще залишати на місці, нехай визрівають і дають новий урожай на наступний рік.
    • Від червивих також слід відмовитися відразу в лісі, щоб не займали місце в кошику. Від личинок можна позбутися, але це не головна біда червивих грибів. Коли черв`яки їх під`їдають, вони починають псуватися всередині і стають небезпечними, ними можна отруїтися.
    • Гриби, покриті цвіллю, брати не можна, вони зіпсовані.

    Після походу в ліс насамперед треба гриби перебрати, прибрати сміття і, якщо є, позбутися сумнівних примірників, випадково або помилково потрапили в кошик.

    Потім приступити до вимочування. Гриби вимочують не менше трьох діб. У воду додають трохи солі. На літр води приблизно 50 м Стежать, щоб гриби не спливали і вимочувалися рівномірно. Міняти воду треба по можливості часто, так гіркоту піде швидше. Перед солінням грузді промити чистою водою кілька разів, краще під краном.

    Рецепти засолювання груздів в домашніх умовах

    Солоні грузді завжди були популярні на Русі. Сьогодні відомо багато рецептів їх приготування, але всі вони діляться на гарячі і холодні.

    гарячим способом

    Цей спосіб включає в себе термічну обробку. Після того як гриби пройшли процедуру вимочування, їх проварюють, потім складають в скляні банки, емальований або дерев`яний посуд і солять.

    Варять грузді недовго, близько 15-20 хвилин. Спочатку варіння вони знаходяться на поверхні води, а потім осідають на дно. У цей момент потрібно поміняти воду і варити далі, поки вони знову не осядуть.

    У перший раз воду можна заливати так, щоб вона накрила гриби до половини. Вони пустять свій сік, і цього буде достатньо. Потім заливати воду, щоб гриби були накриті.

    Повторюють процедуру 2-3 рази, потім грузді проціджують і промивають під краном. Подальші дії проводяться згідно з рецептом.

    холодним способом

    Цей спосіб простіший, і заготівля виходить більш ароматною. Без термічної обробки смак зберігається в повному обсязі. Але перед засолкою також потрібно довго вимочувати, щоб видалити гіркоту.

    Використовуються рецепти швидкого приготування з різними добавками. Грузді використовуються сирі, добре вимочені і промиті. Роблять з цибулею, з капустою, з часником і хріном. І це далеко не весь список інгредієнтів, які можна зустріти в цих соліннях.

    Підготовлені грузді складають в використовувану посудину шарами, чергуючи зі спеціями. Кожен шар добре просаливают, солі можна не шкодувати. Перед вживанням їх знову потрібно вимочити, але вже не так довго.

    Зверху прикладають вантажем і прибирають ємність на холод. Через добу повинен виділитися сік, що покриває гриби. Якщо цього не відбулося, потрібно збільшити гніт. Іноді це не допомагає, тоді потрібно ще підсолити гриби – можливо, що солі було недостатньо або вона виявилася з домішками і не Просолов. Згодом гриби осідають. Можна до них додати нові.

    Білі грузді в капустяному листі

    Смачно виходить, якщо посолити грузді разом з капустяним листям. Від цього виграють і гриби, і капуста:

    • Можна використовувати і гаряче соління, і холодне. Але гаряче краще, так не виділиться багато грибного соку і не зіпсується розсіл.
    • Відварені грузді проціджують і остуджують.
    • Робити засолювання краще в дерев`яному діжці, так вийде ароматні.
    • На дно укладають спеції і листя капусти товстим шаром. Зверху насипають шар грибів і солять. Так роблять кілька разів, поки не заповниться вся бочка.
    • Роблять розсіл і заливають в бочку по вінця.

    На Десятилітровий бочонок потрібні інгредієнти:

    • капустяне листя – 6 кг;
    • відварені грузді – 3 кг;
    • сіль для розсолу – 200 г;
    • вода – 5 літрів.

    При бажанні капусту можна не ділити на листя.

    Соління з цибулею

    Якщо засолити грузді з великою кількістю цибулі, вийде готова закуска. Для цього нарізати очищену цибулю півкільцями, а гриби відварити. Можна не відварювати, тоді перед вживанням має пройти більше часу.

    • грузді – 3 кг;
    • цибуля – 4-5 штук;
    • сіль – 100 г;
    • спеції за смаком і на вибір.

    Скласти в посуд цибулю і гриби рядами. Кожен ряд Просолов і приправити спеціями.

    Солимо в гарячому розсолі

    За цим рецептом грузді потрібно варити 15-20 хвилин у воді, потім процідити і опустити в киплячий розсіл і ще варити стільки ж. Після цього скласти їх в банки, зайвий розсіл злити і влити в кожну банку трохи рослинного масла, щоб припинити доступ повітря. Закрити кришкою і прибрати в льох.

    Для 1 л розсолу:

    • вода – 1 літр;
    • сіль – 1-2 ст. л .;
    • сухі спеції за смаком.

    При бажанні можна додати подрібнений часник і корінь хрону. Але їх додають в гриби після варіння і трохи наполягають, щоб все рівномірно просочилося.

    По-корейськи

    За цим рецептом грузді виходять дуже ароматними і смачними. Інгредієнти:

    • гриби – 3 кг;
    • цибуля – 1 кг;
    • морква – півкіло;
    • приправа «корейка»;
    • рослинне масло – 300 мл;
    • оцет – 200 мл;
    • сіль, цукор, часник, чорний перець за смаком.

    Моркву і цибулю обсмажують на олії, гриби відварюють. Все змішують і залишають для просочення.

    Лісові хрусткі бочкові грузді

    З давніх часів грибники солили грузді в дерев`яних діжках. Від цього у них був незвичайний смак, особливо якщо бочонок дубовий. У селах такі засолювання все ще можна зустріти. І, звичайно ж, можна роздобути рецепт, як це робити правильно.

    Щоб смак у основного інгредієнта не зіпсувався, потрібно приділити особливу увагу барилу. Перед застосуванням його потрібно ретельно підготувати. Якщо він новий, його досить вимочити пару днів, щоб дошки набрякли.

    Якщо бочонок раніше вже використовували, його потрібно вимочувати пару тижнів, змінюючи періодично воду, а потім ретельно вимити. Перед засолкою грибів в бочонок залити окріп і залишити до охолодження. Після всіх заходів посудина не повинна мати сторонніх запахів.

    Солити грузді в діжці можна різними способами – і холодним, і гарячим. Важливо перед послом гриби добре вимочити від гіркоти. Інгредієнти для самого простого способу:

    • грузді – 10 кг;
    • сіль – 0,5 кг;
    • листя хрону і чорної смородини.

    Сирі або відварені грузді викладають в бочонок, пересипаючи сіллю і перекладаючи листям. Сирі вийдуть більш хрусткими і пружними, відварні будуть помягче.

    Правила зберігання

    Зберігається грибна засолювання в холодному темному місці. Можна в холодильнику, але краще в підвалі або льосі.

Про автора

admin administrator