Як можна повернути передплату

Авторadmin

Як можна повернути передплату

Для того щоб повернути гроші або обміняти товар у покупця, обов'язково має бути чек (касовий або товарний). Згідно зі статтею 9 Закону України «Про захист прав споживачів», обмін товару належної якості провадиться, якщо збережено розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.

Повернення коштів за неотриманий товар/не надану послугу здійснюється у тій формі оплати, у якій була здійснена розрахункова операція. Суб'єкт господарювання зобов'язаний надати особі, яка повертає товар чи відмовляється від послуги, розрахунковий документ встановленої форми та змісту (видатковий чек).

Якщо продавець відмовляється повертати гроші за неякісний товар, потрібно звертатися до Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів – Держпродспоживслужби. Там допоможуть скласти заявку і приймуть її на розгляд.

гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору; в разі неможливості повернути гроші у день розірвання договору – в інший строк за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, які вкрали гроші із вашої банківської картки, треба повідомити про це ваш банк, а також звернутися у кіберполіцію. Для цього необхідно: надіслати заяву на електронну адресу [email protected]. або зателефонувати за номером 0 800 50 51 70 (понеділок – п'ятниця з 09:00 до 18:00).





Помилково сплачені суми ЄСВ можна або зарахувати в рахунок майбутніх платежів з ЄСВ, або повернути (ч. 13 ст. 9 Закону про ЄСВ). Сам механізм такого заліку та повернення прописаний у Порядку № 6*. Як же потрібно діяти? * Порядок зарахування у рахунок майбутніх платежів ЄСВ…, …

Про автора

admin administrator