Скільки додавати рідкого хлору до басейну

Авторadmin

Скільки додавати рідкого хлору до басейну

Скільки хлорки додавати в басейн: рівень, дозування, хлорування таблетками в домашніх умовах, інструкція, вплив на організм

Тепла вода в басейні сприяє розмноженню бактерій, які становлять небезпеку для здоров’я людини. Виробники розробили ефективні засоби для дезінфекції водойм. Хлорування води в басейні пригнічує розвиток хвороботворних мікроорганізмів.

Присутність у воді металів провокує розмноження бактерій, що веде до забруднення водоймища

Чи можна додавати хлорку в басейн

Хлорування дачних водойм – найпоширеніший і дешевий спосіб дезінфекції. Однак багато дачники нехтують цим методом. Це пов’язано з неприємним запахом речовини і роздратуванням слизистої оболонки очей.

Запах з’являється, якщо вода насичена брудна. З’єднання хлорамінів з азотів виділяє запах. Правильна норма хлору, розведеного у воді, не викликає подразнення слизової оболонки. Азот в поєднанні з хлором виділяє аміак, який і викликає неприємний запах.

Додавання хлору в басейн необхідно при великій кількості забруднюючих мікроорганізмів. При температурі вище + 28 0С бактерії активно розмножуються. В результаті вода каламутніє. Якщо вчасно не провести хлорування, почнуть рости водорості.

Навіщо додають хлорку в басейн

Хлорування проводять не тільки для дезінфекції, але і для фільтрації. Хлор окисляє органічні сполуки, які випадають в осад і починають вловлювати фільтром.

Правильна концентрація хлору в басейні, у відповідності з нормою, не викликає подразнення очей. Якщо для хлорування води застосовують якісний препарат, він не виділяє неприємний запах і не подразнює слизову.

Шкідлива й небезпечна хлорка в басейні для людини

Недолік речовини у воді не впорається з придушенням розвитку патогенних мікроорганізмів. А надлишок хлору в басейні робить негативний вплив на організм людини. Це призводить до порушення роботи шлунково-кишкового тракту, підвищує розвиток жовчно-сечокам’яної хвороби. Руйнівний вплив на вітамін Е призводить до статевих проблем.

Цікаве: Чи можна додавати білизну в басейн: дозування, пропорції, як заливати для дезінфекції, обробки, відгуки про те, як очистити воду хлоруванням

Досвідченим шляхом визначають норму забруднення басейну. Виходячи з отриманих результатів, розраховують норму хлору, необхідну для дезінфекції. Вчені виявили, що розвиток патогенної мікрофлори викликано відмерлими частками епідермісу, елементами косметики і кремів.

Увага! Щоб у басейні зберігався нормальний мікроклімат, і не підвищувалася кількість хлораміну, викликають різкий запах і подразнення очей, фахівці рекомендують перед відвідуванням водойми скупатися в душовій і змити бруд і косметику.

Як хлорка в басейні впливає на шкіру

Хлорована вода в басейні приносить шкоду і користь. Хлораміни викликають такі неприємні ознаки:

  • печіння в носі;
  • подразнення слизової оболонки очей;
  • різкий неприємний запах;
  • ламкість волосся;
  • розлад травної системи;
  • першіння в горлі;
  • головний біль;
  • загострення ознак астми.

Вчені довели вплив надлишку хлору на організм людини. При частому вживанні води з хлоркою для пиття виникають ускладнення:

  • з органами дихання;
  • підвищується ризик розвитку раку жовчного, сечового міхура, печінки, ШЛУНКОВО-кишкового тракту;
  • захворювань серцево-судинної системи;
  • розвиток анемії, атеросклерозу, гіпертонії.

Наслідки контакту з надмірно хлорованою водою залежать від тривалості впливу реагенту

Щоб зменшити вплив хлорованої води в басейні, не рекомендують її ковтати, на очі надягають окуляри, На голову гумову шапочку. Після відвідування басейну обов’язково змивають воду в душі з великою кількістю мила.

Все про хлор: скільки хлору додавати в басейн і коли

Незалежно від розміру чи типу басейну, він завжди потребуватиме хлору, щоб залишатися чистим. Хлор є основною хімічною речовиною, яка вбиває бактерії, які можуть зробити свій басейн зеленим або хмарно. Кількість хлору, яка знадобиться для кожного басейну, залежить від місця розташування, кількості сонячного світла, що знаходиться поблизу, і частоти використання. На кількість доданого хлору також впливає тип хлору та спосіб розподілу.

Ось що вам потрібно знати про хлор для басейну, зокрема про те, як він працює, типи хлору для басейну та скільки хлору для басейну потрібно додати, щоб ваша яма для плавання була чистою та блискучою.

Що таке хлор для басейну?

Хлор для басейнів використовується для дезінфекції води та підтримки чистоти та прозорості басейнів. У разі використання хлору для басейнів він, як правило, буде у формі твердої або рідкої речовини. Однак у своєму природному стані хлор насправді є жовтим газом, який важчий за повітря. Якщо їх залишити в спокої, таблетки хлору випромінюють дуже сильний запах, який не можна вдихати. Коли хлор додається в басейн, незалежно від того, в якій формі він знаходиться, він негайно змішується з водою і починає очищати.

Види хлору для басейну

Існує чотири основних типи хлору для басейнів: хлор у таблетках, хлор у рідині, хлор із брому та хлор із сіль . Усі ці типи створені або на основі хлору, іншої форми хлору, або мають хлор, який екстрагується для використання. Кожна форма і тип має свої переваги і недоліки.

Таблетки з хлором чудово підходять для загального обслуговування, але не найкращий вибір, якщо вам потрібно швидко підняти рівень хлору в басейні. Шок у рідкій формі краще підходить для швидкого підвищення рівня хлору через швидкість і ефективність змішування рідини з рідиною. Бром є чудовою альтернативою для людей з алергією на хлор, але він трохи слабший і не такий економічно ефективний, як таблетки хлору. Нарешті, сіль є економічно ефективною та чудовою для плавців з алергією на хлор, але вимагає додаткове обладнання для виробництва хлору, і важче підтримувати належний хлор рівнях.

Скільки хлору в басейн додати

Скільки хлору додати, залежить від типу, який ви використовуєте. Але оскільки таблетки є найпоширенішими, ми можемо сказати, що емпіричне правило щодо того, скільки хлору потрібно додати, це дві 3-дюймові таблетки на 10 000 галонів або одна 3-дюймова таблетка на 5000 галонів. Мета полягає в тому, щоб рівень хлору становив від 1 до 3 частин на мільйон (ppm). На упаковці вашого хлору має бути пояснено, скільки додати, щоб підвищити рівень на 1 проміле в басейні об’ємом 10 000 галонів.

Перевірте свій басейн, щоб дізнатися поточний рівень хлору, а потім додайте кількість хлору на основі того, скільки ppm вам потрібно, щоб підняти рівень, і скільки галонів ваш басейн. Перевіряйте воду щонайменше щотижня та за потреби додавайте хлор.

3 способи додати хлор у ваш басейн

Поплавок для басейну

Поплавок для басейну є найпоширенішим способом додавання хлору в басейн. Раз на тиждень наповнюйте поплавок таблетками хлору та переконайтеся, що нижні вентиляційні отвори відкриті, щоб забезпечити належне змішування.

Хлоратор

Хлоратор автоматично подає хлор у ваш басейн. Щоб додати хлор таким чином, необхідно вимкнути систему та ізолювати хлоратор від системи, якщо це можливо. Зніміть кришку хлоратора та заповніть його доверху таблетками. Знову встановіть кришку, відкрийте клапани та відрегулюйте диск керування, якщо потрібно. Переконайтеся, що хлоратор повністю заповнений водою, щоб уникнути появи повітряних кишень, які перешкоджатимуть хлоруванню води.

Генератор солі або хлору

Для належної роботи соляних басейнів потрібна сіль і соляна камера або генератор хлору. Сольова камера виробляє хлор, лише якщо басейн працює і в ньому достатній рівень солі. Для цього методу необхідно перевірте воду перед внесенням коригувань; Можливо, генератор налаштований правильно і не вистачає солі для вилучення хлору.

Розміщення таблетки хлору

Ніколи не додавайте таблетки хлору в горловину скиммера або кошик. Це підвищена концентрація
хлор з часом зробить пластик крихким і потріскається, а його внутрішні частини загниють система фільтрів .

Хлор проти Шок від басейну

Шок у басейні є набагато сильнішою формою хлору. Хлор зазвичай випускається у вигляді порошку або таблеток і використовується для загального обслуговування. Pool Shock може бути у вигляді порошку або рідини, і через його потужність використовується переважно для запуску басейну, закриття, або коли рівень хлору в басейні потрібно швидко підняти, наприклад, коли ваш басейн зелений.

Хоча вам не потрібно (теоретично) використовувати шок для вашого басейну, якщо ви вирішите використовувати лише хлор планшетів для очищення пулу знадобиться набагато більше часу, особливо якщо відкрити його на початку сезон. Зрештою, таблетки хлору є кращими для застосувань із тимчасовим вивільненням, тоді як шок є скоріше миттєвим варіантом для негайних результатів.

    Скільки хлору я можу додати в басейн на 10 000 галонів?

До пулу 10 000 галонів вам слід додати два 3-дюймові планшети.

Перший раз, коли ви наповнюєте басейн, ви повинні додати два 3-дюймові планшети на кожні 10 000 галонів. Зрештою ви можете додати трохи більше, щоб врахувати неочищену воду. Через 24 години перевірте рівень хлору та за потреби додайте ще.

Якщо він налаштований на хлор, так, ви можете просто додати хлор у басейн, але перевірте воду через 24 години, щоб зрозуміти, як ваш басейн поводиться, коли додається хлор. Якщо ви вирішили використовувати хлор у сценарії, де зазвичай використовується шок, будьте готові до цього хлору потрібно набагато більше часу, щоб виконати роботу шоку через порівняно повільніше вивільнення швидкість.

Отримуйте щоденні поради та підказки, щоб створити найкращий дім.

Рідкий хлор – ідеальний засіб для дезінфекції басейну

Щоб купатися в чистому басейні, воду в ньому необхідно регулярно очищати. Кращими дезінфектантами є препарати на основі хлору, оскільки хлор має потужну бактерицидну дію та є безпечним при правильному використанні. Якщо в басейні встановлено дозуючі станції, ідеально підійде гіпохлорит натрію – рідкий препарат на основі хлору. Рідка форма випуску забезпечує зручне та точне дозування, а також підходить для шокової та регулярної дезінфекції води в басейні.

Переваги засобу на основі рідкого хлору

Для якісного очищення води використовуйте хімічні засоби, які відрізняються високою ефективністю. AquaDoctor C-15L – препарат, який містить хлорнуватисту кислоту та гіпохлорит натрію з концентрацією хлору не менше ніж 15%. Такий склад ідеально дезінфікує воду, вбиваючи шкідливі мікроорганізми: бактерії, віруси, грибки. Після використання засобу вода стає кришталево прозорою та чистою.

Гіпохлорит натрію AquaDoctor C-15L:

• Підходить всім видам басейнів з водою будь-якої жорсткості
• Безпечний при правильному застосуванні
• Зручний в дозуванні та зберіганні
• Економічний у використанні

Автоматична дозації гіпохлориту натрію дозуючою станцією полегшує процедуру дезінфекції та перешкоджає перевитраті препарату.

Рекомендації щодо застосування рідкого хлору

Регулярно робіть заміри рівня pH води. Його норма: 7.2–7.4. Відхилення кислотно-лужного балансу від норми в ту чи іншу сторону погіршує якість води. Це негативно позначається на обладнанні та чаші басейну, а також шкодить здоров’ю людей, що купаються. Крім того, коректний рівень pH води – це обов’язкова умова для ефективної роботи хімічних засобів догляду за басейном.

Перед дезінфекцією басейну уважно вивчіть інструкцію, яка вказана на етикетці препарату. Ви також можете використовувати засіб вручну, досить дотримуватися зазначеного дозування.

Регулярна дезінфекція води забезпечує комфортне купання в чистій воді та продовжує термін експлуатації басейну.

Про автора

admin administrator