Як називається будинок для коней

Авторadmin

Як називається будинок для коней

Породи коней: список, назви та опис з фото

Коні завжди асоціювалися з благородством і граціозністю. Здавна цих тварин задіяли в господарстві, перегонах і просто для верхової їзди. Вони досить красиві, розумні і викликають масу позитивних емоцій. В залежності від використання тварин вибиралися і їх породи. За весь існуючий період контакту людей з цими прекрасними представниками багато різновидів розвивалися, вимирали і знову відроджувалися. Зазнавали змін й екстер’єрні особливості коней. Список порід, які популярні в нашій країні, ми пропонуємо розглянути в даному огляді.

Короткі відомості

У всьому світі налічується приблизно 300 різних видів коней. Деякі стандартні представники були відомі здавна, але такого розмаїття, як у даний час, у конярстві не спостерігалося ніколи. Список порід коней став значно збільшуватися з XVIII століття. Всі вони відрізняються своїм походженням, екстер’єром, габаритами, будовою тіла, ареалом поширення, продуктивністю та використанням у господарстві. В межах нашої країни розлучається близько 50 груп цих граціозних представників. В огляді наведено досить об’ємний список порід коней з фото деяких з них. Ілюстрації чудово демонструють зовнішні особливості цих тварин.

Як можна назвати коня (дівчинку, хлопчика): правильні імена, клички

При появі лошати на фермі господарі, як правило, вважають за краще використовувати прості, всім зрозумілі слова, які легко вимовляються і називають новонароджених тварин відповідно до визначених особливостями:

  • унікальність зовнішнього вигляду. Це можуть бути клички, які пов’язані з забарвленням, незвичайними плямами, якимись характерними рисами (наприклад: Угольок, Сніжок);
  • порода скакуна;
  • характер коня (Буян, Бравий, Грізна, Тихон);
  • тварина названо улюбленим людським ім’ям, персонажем або ім’ям видатного діяча.

Важливо! Купуючи дорослого коня, його ім’я міняти заборонено. Він може стати агресивним і відбитися від рук.

критерії добору

Бажаючи підібрати цікаве ім’я свого вихованця, варто звернути увагу на наступні критерії:

    1. Походження. Треба врахувати, чи є кінь племінним, чи буде він брати участь у спортивних змаганнях, домашня чи це кінь. Існують правила, як слід називати коней з родоводом, використовуючи за основу клички батьків лошати.
      1. Чистоту родоводу. Якщо жеребець відноситься до чистої породи, його можуть назвати Графом, Лордом, Барином.
      2. Масть, особливості забарвлення, можливі дефекти зовнішності, які виділяють лошати серед інших. Так, часто можна зустріти Грея, Блека.
      3. Пол скакуна. Традиція конярства бере своє коріння з далекої Англії, де існував звичай називати кобил кличками на основі англійських імен, а коней – на основі грецьких або римських.
      4. Характер. Активним особинам необхідно підбирати гучні і сильні клички. У комбінації з правильною інтонацією господаря кінь зможе стати впевненою і сильною, зайнявши лідируючу позицію в табуні.
      5. Акцент на улюблені ласощі коня або його власника. Можна зустріти коней на ім’я Іриска, Ягодка, Сахарок, Імбир.
      1. Кличка в честь героїв міфів і легенд древніх народів: Афродіта, Пегас.
      2. Уже з космічних об’єктів. Коні сміливо можна дати кличку Андромед, Оріон або Венера.
      3. Ім’я коня може бути пов’язано з музикою, мистецтвом: Терція, Квінта, Нона, Муза.
      4. «Квіткова» кличка для кобили. Підійдуть Ромашка, Лютик, Незабудка.

      антропонімів

      • Джон;
      • Джек;
      • Вільям;
      • Ніколь;
      • Ізольда;
      • Ванесса.

      Називаючи, коней на честь видатних діячів, власники сподіваються передати силу і міць знаменитого володаря імені свого скакуна.
      наприклад:

      Важливо! Не варто забувати про те, що кличка коня повинна бути милозвучною, а вимова м’яким і ласкавим. Якщо ім’я жеребця вимовляється занадто жорстко, краще підібрати більш м’яке його скорочення. Це допоможе налагодити контакт з твариною і уникнути агресії з його боку.

      ономастикон

      Цей критерій підбору імені для коня використовує за основу таку зовнішню характеристику, як масть. Як правило, по масті називають тюркських і арабських скакунів – в данину багатовікової традиції.

      Серед класичних ономастикон виділяють:

      • для рудої масті – Рудий, Рижик, Янтар, Кориця, Карамелька або Лиска;
      • вороною – Вороний, Черниш або Нічка;
      • гнідий – Гнедуха лібоГнедко.

      Однак не завжди окрас коня буває рівномірним і однотонним. У таких випадках клички можна підбирати, відштовхуючись від переважаючого кольору в забарвленні тварини (або навпаки, відповідно до забарвлення виділяється плями). Наприклад, кінь-хлопчика можна назвати так:

      • чорно-білого – Сівка, Зайкою, Білосніжкою, Далматин;
      • коричневого забарвлення – Корівка, бурки, Бурим;
      • світло-коричневого – Кауров або каурка.

      Бажаючи надати імені особливого звучання, клички підбирають відповідно до назви масті на іноземній мові. Ось приклади:

      Дуже часто за основу клички беруть пору року, коли народилися жеребець або кобила, або природні явища, характерні для певного сезону.
      Наприклад, можна зустріти такі прізвиська:

      • весняні: Травень, Листочок, Струмочок, Бузок, Травка;
      • літні: Сонце, Жара, Август, Августина;
      • осінні: Осінь, Октябрина, вересень, Дощ, Туман;
      • зимові: Січень, Заметіль, Сніжок, Мороз, Снєжка, Зима.

      Багато клички пов’язані з явищами природи і символізують швидкість, витривалість, силу і тому так популярні. наприклад:

      Якщо скакун має багату родовід, породистих батьків, бере участь в професійних перегонах і при цьому придатний до племінної роботи, то ім’я навмання йому дати неможливо.

      Чи знаєте ви У той час як більшість тварин бачить навколишній світ тільки чорно-білим, коні здатні розрізняти практично всі кольори, крім червоного і синього.

      Наречення ім’ям такого лошати пов’язане з цілою низкою формальностей і регламентацій, заснованих на традиціях тієї чи іншої країни, гласних і негласних правилах і явно виражених заборонах.

      Сьогодні підбір кінської клички все більше втрачає колишні романтизм і пафосність і все активніше скочується в прагматизм. На перший план виступає необхідність присутності в прізвисько лошати перших букв імен його батьків, в результаті чого часто ім’я відшукується просто в словнику або за допомогою спеціального генератора кличок.

      У західних країнах до цього присовокупляют найменування стаєнь, прізвища власників і навіть порядкові номери стійл. У підсумку виходять дивні важкі для імена, за якими неможливо визначити стать скакуна.
      Ось деякі приписи, згідно з якими привласнюють кінські імена в України і за кордоном:

      1. Всім рисакам, англійською чистокровки, арабським і Тракененськом породистим скакунам привласнюють імена, в яких присутня початкова буква клички материнського імені, а в середній частині розташовується початкова буква батьківській клички.
      2. У породистих Будьонівський, терських, донських, ганноверських і голштинских скакунів все навпаки: в їх кличках перша буква повинна збігатися з початковою літерою в батьківській прізвисько, а в середній частині – збігатися з першою літерою в материнській прізвисько.
      3. Ім’я ж ахалтекінських скакунів має право писатися з першої літери імені або батька, або матері – за бажанням господаря.
      4. Кличка орловських рисаків не може бути довшим 16 буквених знаків, а англійських чистокровок – довше 27 знаків в України і 18 – за кордоном. У той же час коні верхової голландської породи мають нести імена, в яких не менше 20 знаків.
      5. У Британії, якщо ім’я жеребця або кобили буде заявлено пізніше, ніж в лютому другого року після його народження, власники повинні будуть сплатити стягнення.

      Існують і заборони, пов’язані з вибором кличок коней:

      1. Категорично заборонено нагороджувати тварин кличками, заснованими на образливих, лайливих і, тим більше, нецензурні слова.
      2. Не можна називати своїх скакунів іменами з міжнародного охороняється списку, в якому присутні клички скакунів, що здобули гучні перемоги на великих міжнародних змагання, а також мають високу комерційну цінність.
      3. Не допускаються кінські імена, що містять в собі більшу кількість букв, ніж це передбачено за тими або іншими правилами.
      4. Існує негласне правило, за яким жоден власник, навіть володар безпородної коні, не стане називати свого вихованця Чумою, Горем, холеру, Бідою і тому подібним негативом.

      Слід зазначити, що коні, чиї клички порушують встановлені правила, просто не допускаються до участі в змаганнях.

      Чи знаєте ви Кінь, висловлюючи свій настрій і ставлення до навколишнього її дійсності, в стані видавати майже сотню різних звуків.

      Власники коней, які ніяк не регламентовані вибором кличок для своїх вихованців, проте практично завжди вибирають кінські імена не спонтанно, а під впливом різних асоціацій, що виникають при вигляді новонародженого тваринного.
      Найчастіше імена коней зв’язуються з такими факторами:

      1. Зовнішній вигляд лошати, в якому зазначаються його найбільш характерні риси. В результаті виходять клички типу Грації, Краси, Кошлатий, Гаразд у кобил або Оксамитового у жеребця.
      2. Характер, властивий тому чи іншому тварині. Відбивається в кличках, представлених бійцем, Воїном, Лідером, Ангелом, Буяном, чемпіон, Гаразд, Гроза, Перемогою, Силою, Ласкою.
      3. Птахи, виражені в Орлі, Голубці, Ластівці, Беркуті, Лебідонька.
      4. Напівкоштовні і дорогоцінні камені. Представлені Топазом, бірюза, Рубіном, опал, аметист, Алмазом.
      5. Прояви природи, представленими Вітром, Гроза, розкатам, Бураном, хуртовини, Сходом.
      6. Масть, коли рудуватою кобилі так і дають ім’я Руда, а для білого коня вибирають кличку Сніжок.
      7. Певна місцевість, в результаті чого з’являються такі імена, як, наприклад, Париж, Ялта, Волга, Ріо, Амур.
      8. Людські імена. Завдяки цьому п’ята частина всіх коней в світі названа в честь знаменитих людей або просто носить благозвучні людські імена типу Наполеона, Клеопатри, Цезаря, Чингисхана, Лінкольна, Василини, Ведмедики, Сидора, Джона, Мері.
      9. Пора року, коли лоша з’явився на світло. В результаті з’являються імена у вигляді Осені, Вересня, Октябрини, Августини, Мая, Августа, січня, Мороза, Сирени.
      10. Їжа, в результаті чого даються такі імена, як Імбир, Сахарок, Медок, Іриска, Ягодка.
      11. Найменування із зоряною карти, представлені Сатурном, Венерою, Марсом, ЮДніпром, Селеною, Андромедою, Оріоном.
      12. Квіти, які виражаються в Маке, Астри, Лілії, Розі, Тюльпані, Василька, Орхідеї, Ромашці.

      Як підбираються імена в племінних господарствах

      Існують певні стандарти, відповідно до яких називають спортивних і чистокровних коней, зареєстрованих в кінних клубах.
      Такі жеребці набувають ім’я ще до продажу у відповідності з наступними нормами:

      1. Кличка юного жеребця повинна містити великі літери імен його батьків (тобто його ім’я повинно починатися на таку ж букву, що і у його батька або матері). Велика літера імені другого з батьків має бути присутня в середині. Ось приклад: батько Бравий мати Граціозна = благородний або богатир; мати Кассандра батько Міраж = КасМір, Кама, Камі.
      2. Племінних жеребців називають по породі, а не по батьківській лінії. Такі суворі правила прийняті для коней Донський і Орловської порід, де клички можуть бути тільки українськими, властивими виключно цій породі.
      3. Спортивні коні можуть бути іменовані в честь кінного клубу або стайні. Таким чином, ім’я скакуна може складатися з декількох слів (максимум 5). Таке явище часто можна зустріти в європейських клубах.
      4. Мати і батько новонародженого лошати є учасниками спортивних змагань та представниками довгих династій з родоводом. Малюк може отримати подвійне або потрійне ім’я, яке буде записано в його паспорт. Все буде залежати від того, хто з батьків досяг великих висот в спорті. Таке ім’я і буде чільним.
      5. У напівкровок не дотримуються такі суворі правила, проте загальних рекомендацій все ж намагаються дотримуватися.

      Чи знаєте ви Коням Орловської породи було прийнято давати прізвисько не відразу при народженні, а через 3-4 роки, коли жеребець або кобила вже могли проявити свій характер в роботі, спілкуванні з людьми і з іншими представниками табуна. Так, кінь могла отримати кличку Дрібниця при простому, але роботящому вдачу, а Полкан – проявляючи особливу сміливість, витривалість і силу.

      Довге і правильне ім’я коня має велике значення для участі в племінному розлучення і спортивних змаганнях. У повсякденному житті, вдома і на тренуваннях господар може підібрати зменшувально-пестливе прізвисько від вихідного імені. Наприклад, жеребець Максимус Жак-Жеронімі може бути прозваний Максом для зручності.

      Будь-які правила мають певні обмеження, які існують і для підбору кличок коней – як племінних, так і спортивних:

      • необхідно виключити збіги з прізвиськами іменитих предків;
      • при використанні особистого імені знаменитості необхідно його офіційна угода;
      • кличка скакуна не повинна перевищувати 18 букв;
      • ім’я скакуна не повинно бути лайливим і неетичним.

      Процедура оформлення документів на новонародженого племінного скакуна передбачає:

      • реєстрацію його даних в офіційній організації;
      • отримання експертної оцінки, що полягає в огляді спеціаліста, зборі документів, що підтверджують інформацію про його батьків, і в оформленні медичної документації; у малюка беруть аналіз крові, який підтверджує те, що він є нащадком своїх батьків;
      • отримання паспорта;
      • реєстрація клички в племінній книзі (особливо якщо це лоша рідкісної породи).

      Про правила, яким підкоряється вибір кінських кличок в племінному конярстві, вже йшлося вище. Тут слід підкреслити, що і у напівкровок, хоча на них не поширюються настільки суворі правила, все ж прийнято, щоб кличка лошати починалася з літери, ідентичною початковій букві в батьківському імені.

      У багатьох країнах Західної Європи і в США у спортивних скакунів до їх імені обов’язково присовокупляют назву стайні або команди, що робить їх клички складною. У нас це не є обов’язковою умовою, але іноді теж практикується.

      Ім’я ж домашнього коня повністю залежить від рівня освіти, віку, фантазії, статі і навіть настрою її власника, хоча, як ми вже говорили раніше, в результаті воно теж виявляється під впливом тих чи інших традицій, тенденцій і моди в даний період.

      Важливо! Використовувати прізвище відомої людини як кінської клички можна тільки з його письмового дозволу.

      Красиві клички для лошати

      буква алфавітуімена жеребцівімена кобилок
      АОтаман, Август, Адмірал, Авангард, Агат, Алмаз, Азарт, Амур, Апполон, Август, Аклон, Антей, Ангел, Астон, Адоніс, Аметист, Абсент, Атлантик, Арлекін.Артеміда, Адель, Амазонка, Анталія, Альфа, Акуратна, Агата, Аврора, Акварель, Ангел, Арабеска, Анабель, Акація, Актриса, Астра, Адель, Аліса, Акварель, Альфа, Аніка, Аріна, Афіна, Асторія.
      ББарс, Шляхетний, Бунтар, Браслет, Бард, Бісер, Буцефал, Беркут, Байкал, Блиск, Бінго, Бостон, Бен, Бенефіс, Буран, Базилік, Беркут, Брюс, Буян, Болівар, Бубенчик, Булат.Багіра, Швидка, Богиня, Балада, Бариня, Буря, Бронза, Бьюті, Барселона, Бассі, Белла, Боніта, Бурка, Беатріс, Білочка, Баффі, Бьянка, Буланка.
      ВСхід, Вівальді, Воланд, Вавилон, Вітер, Вольт, Вулкан, Везунчик, Віраж, Валет, Чарівник, Вальс, Вебстер, Віконт, Версаль, Вірний, Вахтар, Візорг, Вулкан.Варшава, Вічність, Чарівниця, Венера, Спалах, Весна, Ваніль, Вірджинія, Хвиля, Ванесса, Васара, Вендетта, Веронія, Венді, Вайга, Завірюха, Веста.
      ГГлянець, Галантний, Горизонт, Геній, Граф, Гермес, Гамбіт, Гранд, Гіпноз, Голлівуд, Гром, Граніт, Гіацинт, Геракл, Геркулес, Гефест, Гранат, Ганібал, Гарт, Гамлет, Галоп, Генрі, Геопард.Гармонія, Пані, Гірка, Гравюра, Галактика, Герда, Гавана, Гера, Готика, Граціозна, Гроза, Гранта, Гортензія, Гвоздика, Герань, Гліцинія, Гербера, Горда, Гучний, Гвіана, Гайлі, Глюкоза, Гельда, Гімбі.
      ДДруг, Джин, Дон Дієго, Дальгов, Дим, Джокер, Дракон, Данте, Дрифт, Дим, Джокер, Дакар, Даніель, Дарко, Дінго, Домбай, Дублон, Делі, Дюранго.Гідна, Приязна, Дельта, Дакота, Димка, Джесі, Дивная, Дюна, Частка, Дама, Димка, Коштовність, Дівчина, Драцена, Джулі, Деза, Дженіфер, Діва, Джиллі, Дасті, Доброта, Докса.
      ЕЄнісей, Єрмак, Єгипет, Єлисей, Єдиноріг, Осавул, Ельман, Євро, Євфрат, Ерос, Єгер, Єкімов, енду.Європа, Єгиптянка, Їдкий, Ожина, Євразія, Єва, Ейра, Ессі, Ената, Еві, Єсенія, Елініра, Еббі, Елагія, Ейла, Еліс.
      ЖЖереб, Живописець, Жорстокий, Жрець, Перли, Жак, Жаргон, Жеронімі, Жора, Жафрей, Жак, Жеронімі, Жибек, Жнець, Жокер, Жермес, Жаден.Бажана, Жозефіна, Перлина, Женева, Жаклін, Жазель, Жар-Птиця, Жасмин, Жульетта, Жриця, Жоржет, Жастіна, Желік.
      ЗЗахід, Зигзаг, Кумедний, Звіздар, Захід, Зеніт, Завзяття, Захід, Зодіак, Зоряний, Зайка, Замбо, Зевс, Зераб, Зорик, Зулай, Зуфар.Зірочка, Забава, Зорька, Злочинниця, Злата, Загадка, Зефірка, Попелюшка, Суниця, Зірка, зіра, Зія, Завзята, Зайда, Зорія, Забава.
      ІІдеал, Спокусник, Імпульс, Ізмаїл, Ідальго, Смарагд, Ізюм, Імператор, Вигин, Гравець, Іній, Исток, Ікар, Індиго, Ірбіс, Ірхат, Іштар, Ілла.Іскра, Імперія, Родзинка, Смарагдова, Іспанія, Іззі, Іриска, Ілюзія, Бо він, Ігогоша, Витончена, Ізольда.
      ДоКнязь, Кристал, Кавалер, Колдун, Кайто, Корал, Каштан, Камелот, Карнавал, Кипарис, Кадет, Каїр, Камерон, Каприз, Карат, Каскад, Квінт, Кінг, Король.Куниця, Копія, Клеопатра, Кобра, Комета, Карамель, Класика, Капельца, Кориця, Куба, Красуня, Камелія, Комета, Красуня, Казарка, Полуничка, Капель, Кетті, Латаття, Цукерка.
      ЛЛадний, Ловелас, Ламанш, Легіонер, Лондон, Лазурит, Лаки, Лайт, Лорд, Ліверпуль, летить, Леон, Лагун, Лаврион, Лорд, Лотос, Лукас, Люцифер.Літунів, Кохана, Стрічка, Логіка, Лагуна, Легенда, Лаванда, Місяць, Ліберті, Лайма, Леді, Лебідонька, Лазур, Місяць, Ластівка, Лілія, Лакшері, Лейла, Лава, Лоліта, Люсі.
      ММаестро, Мономах, Мрійливий, Мустанг, Міраж, Марсель, Мускат, Магніт, Момент, Малахіт, Мармур, Мрійник, Мигдаль, Метеор, Магістр, Маклай, Марафон, Мартін, Мауглі, Махито, Мілан, Мічиган.Мрія, Магія, Міледі, Моніка, Мелодія, Мандаринка, Муза, Мечтательница, Мрія, Муза, Мелодія, Магнолія, Магія, Маркіза, Марі, Мафія, Моніка, Моллі, Мальта.
      ННептун, Незбагненний, Ненаглядний, Характер, Нефрит, Непал, Немо, Нептун, Нарцис, Нік, Нефрит, Норд, Нарцис, Норд, Нейрон, Наполеон, Наутілус, Непереможний.Норвегія, Ніжність, Нефертіті, Німезія, Нічка, Нарнія, Нірвана, Ніжність, Нагорода, Ніка, Ніжна, Ніч, Нефритовая, Німфа, Нота, Незабудка, Нора, Натті, Ніколь, Наріта.
      ПроОрфей, Орландо, Бешкетник, Огнегрів, Оріон, Вогник, Оазис, Оракул, Ореол, Океан, Вогонь, Онікс, Орлик, Одіссей, Озар, Олсан, Ольхард, Омар, ОптимусОрієнтація, Оттава, Орбіта, Олівія, Олімпія, Омега, Осінь, Отрада, Охра, Орхідея, Вогняна, Одіссея, Овація, Орліта, Офея, Онежка, Орнета
      ППерсей, Посейдон, Проблеск, Престиж, Париж, Пегас, Принц, Пломбір, Плутон, Пірат, Півонія, Попіл, Поліс, Посейдон, Покер, Привид, П’єроПентограмма, Парабель, Поезія, Перспектива, Пандора, Палітра, Прага, Поема, Перемога, Прерія, Прима, Пантера, Персика, Паллета, Пума, Платина, Пісня.
      РРональд, Реаліст, Ремембр, Світанок, Рубін, Рафаель, Ріко, Рекорд, Ральф, Лицар, Гуркіт, Розбійник, Ріккі, Рінго, Романтик, Рудий, РифРубрика, Румба, Рубіна, Веселка, Ребекка, Романтика, Рига, Радість, Рада, Румба, Ремір, Риона, Ромашка, Роель, Розмарі, Розочка, Регіна.
      ЗСерпантин, Сапфір, Стимул, Спіріт, Сапфір, Сальвадор, Секрет, Султан, Смерч, Салют, Сатурн, Гіпс, Сандор, Сивий, Сенсей, Соломон, Стюарт.Стріла, Казка, Симфонія, Скарлет, Сакура, Свобода, Сніжинка, Стихія, Вільна, Софія, Сьюзі, Стратегія, Снєжка, Соналі, Стрілка.
      ТТитул, Терплячий, Тайфун, Талісман, Туман, Тамерлан, Титан, Техас, Топаз, Танцюрист, Танго, Тарзан, Торнадо, Тюльпан, Талін.Тіара, Таємнича, Таємниця, Тайга, Тінь, Текіла, Хмара, Таврія, Трейсі, Таміко, Таврида, Титана, Теодора, Тиша, Теміда.
      УВізерунок, Угольок, Унікальний, Ураган, Успіх, Уран, Уно, Уїлл, Унікум, Вугілля, Улкус, розумник, Ульсан, Умберто.Услід, Загроза, Розумниця, Удача, Посмішка, Уна, Ультра, Уїтні, Умка, Утопія, насолода, Угода, Розумниця.
      ФФорсаж, Фарадей, Фенікс,, Фоваріт, Флеш, Фабіо, Фарт, Фрегат, Фалінопсіс, Фанат, Фараон, БЕК, Філіп, Фламінго, Флиппер, Флюгер.Фантазія, Фліка, Флора, Фортуна, Фієста, Фисташка, Філадельфія, Фоксі, Фуксія, Фергана, Фаїна, Флорида, Фріда, Фаворитка, Фауна, Фераррі.
      ХХаліф, Хантер, Холод, Хьюго, Харлей, Хантер, Хатіко, Хелл, Хоробрий, Харлей, Харрісон, Хатхул, Хілтон, Хижак, Хьюго.Хризантема, Художниця, Хитра, Хлоя, Харизма, Хохлома, Гельза, Холлі, Хіларі, Хейді, Хельга, Хіделія, Хонда, хлопавка.
      ЦЦентуріон, Цитрус, Цукати, Цезар, Цент, Циклон, Цербер, Цирконій, Квітка, Царгун, Цимбал, Цістан, Цедрик, Цостер.Циганка, Цариця, Цунамі, Целеста, Цукер, Циния, цукати, Циганочка, Целеста.
      ЧЧерниш, Чарльз, Чемпіон, Чикаго, Чіпс, Чудовий, Чалий, Честер, Черчиль,, Чорний, Чародій, Чемпіон, Чесс, Чікі.Чайка, Черничка, Чудесница, Чіллі, чесну, Череда, Чала, Чародійка, Чорна, Чернобурка, Чайка, Челсі, Чайра, Черрі, Чудо, Чорнушка.
      Ш-ЩПустун, Шекспір, Шепіт, Шторм, Шаман, Шанс, Шериф, Шервуд, Шовк, Шоколад, Щербет, Шанхай, Шумахер, Шавлія, Щеголев.Шоколадка, Витівка, Шанель, Шотландія, Шер, Жарт, Шакіра, Шарлін, Щедра, сороки.
      ЕЕльбрус, Еталон, Еверест, Еклер, Екліпс, Ерагон, Ефект, Еван, Егоїст, Екстрім, Ельф, Ерагон, Ексклюзив.Емоція, Еріка, Елінор, Ельза, Еббі, Ешлі, Ера, Еджі, Еквіда, Евеліна, Епоха, Ейла, Етуаль, Егіда, Естелла.
      ЮЮДніпро, Юмрак, Юджин, Південь, Юніс, Юлдаш, Ютон, Ювелір, Юлій, Ювента, Південний, Ютон, Юкас.Юта, Юніорка, Юкі, Юнона, Юна, Юніті, Юлка, Юсіта, Ютана, Юлика, Юніора, Югославія.
      ЯЯрий, Ягуар, Янтар, Яструб, Ямал, Яго, Ярик, Яскравий, Яків, Ясний, Якір, Ямато, січень, Ярмак.Ягодка, Яшма, Ясна, Яра, Ява, Янтарка, Ялта, Яскравість, Ядвіга, Лють, Ярмарок, Ямайка.

      Чи знаєте ви Представникам голландської і голштинської порід кличку привласнюють відповідно до року народження лошати. Так, кожному році присвоєно літеру алфавіту (наприклад, в 2008 році це була буква D). Не прийнято використовувати букви X і Q, а ось J і I об’єднані в один рік.

      Імена в історії

      Існують імена, які залишаться в історії на довгі роки, прославляючи їх володаря. Ці коні ставали переможцями, були самими жвавими, швидкими, витривалими, тому і стали дуже знаменитими. Особливо виділяють такі прізвиська коней (відповідно, і імена людей):

        1. Буцефал. Залишився в історії завдяки своєму господареві Македонському. Отримав таке прізвисько через нестандартної форми голови. Його кличка грецького походження, перекладається як «бичьеголовий», оскільки череп коня був схожий за будовою на бичачий; з широким і трохи опуклим чолом. Однак знаменитий він ще й своїм характером, адже тільки його власнику вдалося підкорити настільки норовиста і примхливу тварину.
          1. Інцитат. Належав Калігулу, був дуже красивим вороним імператорським конем. Він улюбленець господаря, який створив для нього виключні умови утримання, оточивши його дорогоцінними металами і камінням. Настільки шановний кінь вперше був удостоєний звання почесного громадянина Риму (достовірно відомо, що він став навіть сенатором).
          2. Гамблетоніан. Цей кінь став засновником американської сучасної рисистої породи коней. Він справив на світло близько тисячі особин, а прізвиська багатьох його синів стали вкрай популярними для представників цієї породи. Найчастішими є Джордж, Диктатор, Хеппі Медіум.
          3. Абсент. Кращий спортивний кінь у світі за станом на 1960 р .; вороною ахалтекинской породи, який став історичною особиною в СРСР після того, як здобув першу перемогу в кінних змаганнях на Олімпіаді в Римі з наїзником С. Філатовим. Довгий час був володарем чемпіонського титулу. Також кінь став жеребцем-виробником.
          1. Сухар. Жеребець, чиє ім’я увійшло в історію як уособлення надії і мужності. Проживав чистокровний кінь верхової породи за часів Великої депресії в США. При народженні був надто слабкий і не подавав надій, проте, наполеглива праця його тренера і господаря зробили з коня чемпіона, який приносив на скачках величезний капітал. Внаслідок популярності Сухаря йому було присвоєно титул «Кінь року».

          Різноманітність прізвиськ, представлених в даній статті, дозволить власникам коней швидше визначитися з кличкою вихованця. Головне – пам’ятати: ім’я повинно бути оригінальним і гармонійним, тоді воно додасть силу і енергію своєму власникові.

          Чи була ця стаття корисною

          1 раз вже
          допомогла

Про автора

admin administrator