Рік тигра які страви готувати

Авторadmin

Рік тигра які страви готувати

Гарячі страви на Новий рік 2022: рецепти страв, які краще смакують наступного дня

Святкове меню на Новий рік 2022 – смачні рецепти та корисні поради – читайте на УНІАН. Ми підкажемо, як влаштувати собі і рідним людям незабутнє свято.

Сучасний новорічний стіл – це головне застілля року. Меню на Новий рік 2022 складають мало не за місяць до свята, довго обговорюють, перевіряють рецепти і ретельно роблять заготовки на Новий рік.

Але, хоча сам стіл ломиться від всяких страв і смаколиків, дочекатися півночі, щоб все-все на столі перепробувати, вдається далеко не всім. А після бою курантів об’їдатися не рекомендують вже лікарі. Ось і виходить, що основну масу святкових страв ми доїдаємо вже вранці 1 січня. Або навіть під вечір першого дня року. Відтак раціональніше і правильніше буде приготувати на Новий рік 2022 хоча б три страви, які є смачнішими на наступний день.

А що не можна ставити на стіл у рік Тигра та як приготувати смачні новорічні салати – читайте в нашому матеріалі Бомбічні салати на Новий рік 2022 за 10 хвилин: як вразити гостей і чим задобрити Тигра.

Новорічний стіл – коли подавати страви

Дієтологи однозначно радять не переїдати на Новий рік пізно вночі – а спокійно повечеряти десь о 18:00-20:00 (тобто в звичайний, несвятковий час). Тим більше що до цього часу відзначать Новий рік 2022 вже багато далекосхідних країн – можна подумки приєднатися до них.

Читайте також М’ясні зрази із соковитою начинкою: як правильно солити фарш і чому потрібне борошно А вже під бій курантів можна подати на стіл новорічні закуски. І при цьому пити побільше води – для поліпшення травлення і профілактики похмілля.

Як варіант – можна компенсувати собі новорічну “дієту”, влаштувавши ситне новорічне застілля вранці або в обід 1 січня, коли новий рік остаточно вступить у свої права. При цьому на першосічневий стіл не зайвим буде подати курячий бульйон (або будь-який легкий суп на такому бульйоні, наприклад, із локшиною): він відмінно допомагає від похмілля.

Незвичайні страви на Новий рік, які смачніші на наступний день

Багатьом стравам потрібно настоятися, щоб повністю розкрилися всі відтінки смаку. В основному, це категорія страв, до складу яких входить м’ясо. І в цьому плані нам пощастило: 2022, за китайським календарем, рік тварини м’ясоїдної – Чорного Водяного Тигра. Тому якраз на м’ясні страви і треба робити акцент, коли складаєш новорічне меню 2022.

Отже, топ-10 страв, які смачніші наступного дня:

  • борщ;
  • гороховий суп;
  • м’ясний рулет;
  • піца;
  • смажена курка;
  • риба під маринадом;
  • лазанья;
  • бефстроганов;
  • тушкована яловичина;
  • салати з майонезом.

Є й десерти, які відмінно можна приготувати на Новий рік 2022 – а з’їсти спокійно і на наступний день. Наприклад, будь-який фруктовий пиріг краще смакуватиме після того, як просочиться фруктовими соками. Дуже добре зберігаються в холодильнику і млинці.

А тепер пропонуємо вам рецепти новорічних страв, які з часом стають тільки смачнішими.

Гаряче на Новий рік 2022 – лазанья для ледачих: дуже просто і смачно

Щоб шари лазаньї не розпадалися, а м’ясна начинка добре просочила тісто – їсти її рекомендується не відразу після приготування, а давши їй настоятися хоча б кілька годинок.

  • фарш курячий – півкіло;
  • пара цибулин (все залежить від їхнього розміру);
  • свіжі гриби – теж півкіло (найкраще брати печериці), в якості заміни або доповнення тут можуть виступити помідори;
  • тонкий лаваш;
  • стакан молока;
  • нежирний сир;
  • борошно – 1 столова ложка.
  1. Обсмажити гриби з цибулькою і м’ясним фаршем – посолити.
  2. Для соусу: розвести борошно в молоці, додати сіль і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати загуснути.
  3. У формі для запікання викласти шарами: лаваш – потім фарш, лаваш – потім гриби – знову лаваш і далі за цією схемою. Зверху заливаємо соусом і посипаємо сиром.
  4. Відправляємо в духовку до утворення рум’яної скоринки: зазвичай це займає 30-40 хвилин.

Ресторанні страви на Новий рік 2022 – м’ясний рулет смачніший, ніж у ресторані

Ця страва – справжня знахідка для любителів бутербродів із чимось ковбасним. Він не розвалюється при нарізці, а смак у нього такий – що пальчики оближеш!

  • філе курячої грудки – 350 г;
  • желатин – 30 г;
  • спеції на свій смак (в ідеалі це сіль, сухий часник, паприка, гостра паприка, сушена петрушка, спеції для курки) – кожної спеції приблизно по 1/2 ч. л.
  1. Філе нарізати на невеликі шматочки, змішати зі спеціями і викласти на харчову плівку. Зверху посипати желатином.
  2. Акуратно загортаємо все в рулет. “Ковбаску”, що вийшла, загортаємо ще й у фольгу.
  3. Духовку заздалегідь розігріти до 200 градусів. На деко налити води і викласти рулет (вода повинна діставати приблизно до середини рулету).
  4. Готуємо рулет приблизно годину. Потім охолоджуємо блюдо приблизно дві-три години. Остиглий рулет краще нарізається.
  5. Можна зробити бутерброди з рулетом або подавати як самостійну страву.

Сучасний новорічний стіл – піца-палички просто бомбічні!

Це скоріше святкові закуски 2022, а не основне блюдо. Але вони ситні (198 ккал на 100 г), оригінальні – і ви навіть не уявляєте, як же це смачно.

  • сир брикетний – 180 г;
  • борошно (можна змішати рисове та пшеничне в рівних пропорціях) – 4-5 ст. л.;
  • одне яйце;
  • розпушувач – 1/2 ч. л.;
  • сіль.
  • сметана (як альтернатива – томатна паста);
  • шинка;
  • сир;
  • солоні огірочки.
  1. Гарненько замішати сир із яйцем, поступово додаючи борошно і розпушувач. Тісто має вийти еластичним.
  2. Розділити тісто на дві частини і тоненько розкачати.
  3. Змастити основу сметаною або томатною пастою, зверху додати начинку. Згорнути все трубочками, нарізати порційно (або можна ламати вже готову).
  4. Для додання особливої пікантності можна змастити трубочки жовтком і посипати кунжутом.
  5. Приготування в духовці займає близько 25-30 хвилин при температурі всередині 180 градусів.
  6. Насолоджуємося незабутнім смаком!

Які страви не можна готувати на Новий Рік-2022, щоб не розлютити тигра?

Ці страви можуть розлютити тигра, тоді весь рік піде нанівець.

Чорний водяний тигр, який вступає у свої права у 2022 році — вибагливий і не терпить, щоб на святковому столі знаходилися продукти та страви, які йому не підходять, інформує Ukr.Media.

Цього року, накриваючи стіл, потрібно пам’ятати, що він повинен бути особливо шикарний. Річ у тім, що тигр — тварина особлива і вимагає до себе належної поваги. Що не можна ставити на святковий стіл у 2022 році?

Головне, чого спочатку не повинно бути на святі — синтетичних матеріалів, одноразового, пластикового посуду та іншої «дешевки». Девіз страв — багатошаровість, яка буде порівнянна зі смужками тигра.

Прибрати зі столу варто дичину. Чому, запитаєте ви, адже тигр-хижак? Річ у тім, що він не любить ділити здобич з ким-небудь ще. Щоб не провокувати звіра, краще уникати подібних частувань. Табу для зустрічі тигра і Корейська кухня, адже місцеві вживають м’ясо тигра як делікатес.

Обмежити варто і кількість рибних частувань. Тигр поганий рибалка, а тому не оцінить велику кількість таких страв на столі. Готувати морепродукти не заборонено категорично, проте варто зробити акцент на іншій їжі.

Картопля та овочі краще на столі, ніж каші та злаки. Не скупіться на спеції, адже тигр любить яскраві запахи. Водночас сири та різкі соуси на столі не бажані.

Не переборщіть з вишукуваннями, м’ясо краще запікати або навіть готувати на відкритому вогні. Все повинно мати свій природний аромат і смак. Не варто заставляти стіл алкоголем. Шипучки, колу та інші газовані води краще замінити натуральним соком.

Про автора

admin administrator