Як роблять ревакцинацію поліомієліту

Авторadmin

Як роблять ревакцинацію поліомієліту

Графік щеплень від поліомієліту передбачає, що вакцинація від поліомієліту дітям повинна проводитись кілька разів: в 2, 4, 6 місяців, в 1.5 року, в 6 і в 14 років. Вакцина проти поліомієліту може вводитися перорально крапельно (щеплення ОПВ) та внутрішньом'язово у вигляді ін'єкції (щеплення ІПВ).

Куди роблять щеплення проти поліомієліту? Інактивована вакцина вводиться ін'єкційно в область стегна, область під лопаткою або в плече. Після її введення в крові дитини утворюються специфічні антитіла.

у 14 років роблять ревакцинацію проти поліомієліту; у 16 років роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця; надалі, з 26 років, кожні 10 років роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця.

Шість доз вакцини формують імунітет до поліомієліту на все життя. Якщо ви з якихось причин були пропустили щеплення або не впевнені, що отримали потрібну дозу вакцинації для дитини, — надолужте їх.

Чи можна митися після щеплення від дифтерії і правця? Більшість фахівців не рекомендують мочити місце щеплення протягом 3 діб. Якщо ви не можете відкласти водні процедури на стільки днів, то після вакцинації краще користуватися душем, а не ванною.

Як передається поліомієліт Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше – через брудні руки, заражену їжу та воду. Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована людина – і дитина, і дорослий.





Поліомієлі́т (від дав.-гр. πολιός — сірий, дав.-гр. µυελός — мозок і лат. itis — запалення; застаріле — дитячий спинальний параліч) — гостре інфекційне захворювання, яке спричинює поліовірус. Хвороба здатна перебігати з ураженням ЦНС, із виникненням парезів і паралічів, іноді …

Про автора

admin administrator