Як правильно варити смородинове варення

Авторadmin

Як правильно варити смородинове варення

Як правильно зварити смородинове варення: 3 способи

Смородина – найцінніша ягода, яка дуже стимулює імунітет, в ній багато вітамінів і мінералів. Навіть маленька жменя чорної смородини покриває добову потребу дорослої людини у вітаміні С, із неї можна приготувати багато смачних страв, наприклад, солодкі пироги, вареники, компоти, лимонади, морозиво й ароматні джеми.

Редакція FoodOboz підготувала для вас 3 смачних рецепти домашнього смородинового варення.

1. Класичне варення-п’ятихвилинка зі смородини

Інгредієнти:

  • смородина – червона, чорна – 1 кг
  • вода – 200-250 мл
  • цукор – 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Цукор всипте в каструлю, залийте водою, варіть помішуючи до повного розчинення цукру і закипання сиропу.
  2. Помийте ягоди і засипте в киплячий сироп, постійно помішуючи, поки все закипить, варіть ще 5 хвилин, зніміть з вогню і відразу законсервуйте.
  3. Гарячі банки переверніть догори дном, накрийте теплою тканиною, коли повністю охолонуть – винесіть у прохолодне, темне місце.

2. Варення зі смородини і вишні

Інгредієнти:

  • смородина будь-яка – червона, чорна – 500 г
  • вишні – 500 г
  • цукор – 1 кг

Спосіб приготування:

  1. З вишні видаліть кісточки і засипте половиною цукру, залиште на 30 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
  2. Смородину покладіть у блендер, засипте цукром і подрібніть, готове пюре перекладіть у каструлю, на слабкому вогні доведіть до кипіння.
  3. Потім – додайте вишні і варіть ще 10-15 хвилин.
  4. Гаряче варення розлийте в банки і законсервуйте.

3. Варення зі смородини й апельсинів

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Апельсини очистьте від шкірок, поріжте на середні шматочки і разом зі смородиною подрібніть в блендері або за допомогою м’ясорубки.
  2. Готову суміш перекладіть у каструлю і щедро засипте цукром, добре перемішайте і залиште так на 30 хвилин.
  3. Опісля – доведіть до кипіння і варіть ще 10 хвилин після.
  4. Гаряче варення розлийте по банках, закатайте і переверніть догори дном.

Найкраще його зберігати в холодному, темному місці.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, як правильно зварити малинове варення так, щоб воно було густим, смачним і ароматним.

2 рецепти смачної кабачкової ікри, яка буде кращим частуванням, як зараз, так і взимку.

Солодкий ягідний смаколик на зиму: рецепти варення з чорної та червоної смородини

Смородина – дуже смачна та корисна ягода. Аби насолоджуватися цією соковитою ягодою взимку, з неї варто приготувати варення. Воно завжди виходить смачним, ароматним та доволі насиченого кольору.

Варення зі смородини можна використовувати як начинку для різноманітної випічки, а також як доповнення до млинців та оладок.

Варення з чорної смородини

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукор – 1,4 кг
  • Вода – 1 ст.

Свіжозібрані стиглі ягоди смородини перебрати, ретельно промити їх у холодній воді, потім відкинути на друшляк і залишити на 30 хвилин, щоб стекла вода.

В емальованій мисці для варення варимо сироп. Коли він закипить, зменшити вогонь до мінімуму. Ягідки смородини акуратно помістити в сироп. Довести до кипіння та вимкнути. Настоювати варення 2 години.

Знову покласти його на вогонь. Довести до кипіння й варити рівно 5 хвилин на повільному вогні. Пінку, яка утворюватиметься, обов’язково знімати чистою дерев’яною ложкою.

Мішати варення ложкою не можна. Натомість краще злегка кілька разів струснути миску.

Другий раз настояти варення. Через дві години знову довести до кипіння, варити п’ять хвилин і вимкнути. Гаряче варення залити в попередньо простерилізовані банки і закрутити стерильними кришками. Перевернути банки кришками вниз, ретельно закутати і залишити так до повного охолодження.

Зберігати варення можна при кімнатній температурі. Банки з капроновими кришками неодмінно тримати в прохолодному місці: холодильник, балкон або льох.

Варення з червоної смородини п’ятихвилинка

До смородини додати цукор. Усе добре перемішати. Покласти на середній вогонь й варити 5 хвилин.

Готове варення можна закатати в попередньо простерилізовані банки. А можна відразу ж подавати на стіл.

Варення з чорної смородини п’ятихвилинка жельоване

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 150 мл

Промити очищені ягоди чорної смородини і всипати їх у каструлю або ємність з антипригарним дном. Засипати цукром і залити водою. Нагріти всі інгредієнти, перемішавши між собою.

Томити з моменту закипання приблизно 5-6 хвилин до повного розчинення цукру. Розподілити готове варення в сухі прогріті банки, закрутивши їх гарячими кришками.

Перевернути кожну банку з варенням верх дном і дати їм охолонути в цьому положенні, а потім – сховати в комору.

Варення з червоної смородини з апельсинами

  • Смородина червона – 2,4 л
  • Родзинки – 680 г
  • Апельсин (великі) – 4 шт.
  • Цукор – приблизно 3,2 кг

Потовкти смородину. Блендером подрібнити родзинки та апельсини (разом зі шкіркою).

Змішати фрукти, зважте їх і додати необхідну кількість цукру.

Варити до загустіння, часто помішуючи, щоб не підгорало. Можна декілька разів довести його до кипіння й залишити остигати. Таким чином варення густітиме самостійно.

Зберігати варення можна під пластиковою кришкою у прохолодному місці.

Смородинове варення: легкий рецепт приготування

Смородина – один з найкорисніших видів ягід, в якій містяться вітаміни E та С. Якщо правильно приготувати смородинове варення, то у ньому збережуться усі корисні властивості, які є у сирій ягоді. Простий та смачний рецепт приготування – читайте далі.

Чорна смородина неабияк потрібна людині взимку, коли можна легко захворіти. Тож, аби вилікувати застуду, окрім ліків також радять вживати варення, яке містить в собі безліч вітамінів. Чорна смородина здатна в декілька разів підсилювати ефективність противірусних препаратів та антибіотиків.

Лікарі рекомендують їсти смородину при сезонних авітамінозах і загальному виснаженні організму як тонізуючий і загальнозміцнюючий засіб. Варення також не лише корисне, а й смачне, воно відмінно підійде до смачного чаю чи кави.

Класичний рецепт приготування смородинового варення

Інгредієнти:
– 1 кг чорної смородини;
– 1 кг цукру;
– 0, 2 л води.

Рецепт приготування смородинового варення

Рецепт смородинового варення

1. Переберіть ягоди смородини, промийте і дайте обсохнути. Воду вилийте в каструлю, додайте склянку цукру і доведіть до кипіння (на слабкому вогні). Після закипання додайте склянку смородини і варіть 5 хвилин, постійно помішуючи і прибираючи піну.

2. Після варіння додайте по склянці цукру і ягід. Продовжуйте варити ще 5 хвилин, помішуючи і прибираючи піну.

3. Повторюйте додавати цукор та ягоди доти, поки вони не закінчаться. Під час варіння додавайте кожних 5 хвилин по склянці цукру і смородини.

4. Після останнього додавання порції ягід та цукру, варення можна знімати з плити та розливати по стерилізованим банкам. Банки закрутіть і переверніть, оберніть полотенцем і чекайте повного охолодження.

Варення зі смородини п’ятихвилинка

Інгредієнти:
– 1, 5 кг цукру;
– 1 кг смородини;
– 1 склянка води.

Рецепт приготування смородинового варення

Рецепт смородинового варення

1. Переберіть ягоди, промийте та обсушіть. В емальовану каструлю вилийте воду, всипте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння.

2. У закипілий сироп всипте смородину, знову доведіть все до кипіння і проваріть на повільному вогні 5 хвилин, після чого розлийте гаряче варення по стерилізованих банках і закатайте кришками.

Щоб під час приготування варення зі смородини не зморщилися, опустіть ягоди перед варінням на кілька хвилин у киплячу воду, потім відкиньте на друшляк.

Смачного!

Про автора

admin administrator