Як самостійно прибрати пробки з мигдаликів

Авторadmin

Як самостійно прибрати пробки з мигдаликів

Пробки в мигдалинах зазвичай видаляються за допомогою промивання мигдаликів або вакуумного відсмоктування пробок. Для проведення таких процедур потрібно звернутися до отоларинголога.

Пробки в горлі мають медичну назву тонзилоліти. Ці скупчення кальцифікованої речовини відкладаються у мигдалинах – на поверхні та у поглибленнях (лакунах). Їх видно при огляді горла – вони виглядають як білі крапки. У складі пробок – шматочки гною, залишки їжі, фрагменти слизового епітелію та кальцієвих солей.

При лікуванні тонзиліту народними засобами дуже добре себе проявляє календула. Використовують 10 квіток на одну склянку гарячої води. Її слід охолодити при кімнатній температурі. Настій потрібно процідити і прополоскати ним горло кілька разів в день.

Операція, при якій гланди видаляються повністю, називається тонзилектомії. Повне видалення частіше рекомендується дорослим. У дітей частіше виконують тонзилектомію — часткове видалення мигдаликів. При цьому втручанні застосовують радіохвильову методику.

Боротьбі з лихоманкою можуть допомогти холодні компреси на лоб та шию, а також правильне зволоження шляхом пиття води, малинового соку або чаю з лимоном.





Перш ніж розбиратися, як можна видалити пробки в мигдалинах, слід зрозуміти, чому вони утворюються. Пробки є результат діяльність бактерій, як патогенних, так і умовно-патогенних, в нормі населяють ротову порожнину. Однак не у всіх бактерії викликають закупорку лакун. Тут …

Про автора

admin administrator