Які види спорту на Олімпіаді 2021 року

Авторadmin

Які види спорту на Олімпіаді 2021 року

У програму Олімпійських ігор входять 33 види спорту, що включають 52 дисципліни. Загалом в окремих змаганнях розігрується близько 400 медалей. До програми Пекінської Олімпіади 2008 року входило 28 видів спорту.

Серед літніх олімпійських видів спорту є водні – плавання, синхронне плавання, стрибки у воду, академічне веслування, веслування на байдарках і каное, веслувальний слалом, вітрильний спорт. Є єдиноборства – бокс, дзюдо, тхеквондо, вільна боротьба, класична (греко-римська) боротьба.

Розрізняють зимові види спорту на снігу (біатлон, фристайл, гірськолижний спорт, лижні гонки, лижне двоборство, стрибки на лижах з трампліна, сноубординґ), на льоду (бобслей, керлінґ, хокей, фігурне катання на ковзанах, ковзанярський спорт, санний спорт, шорт-трек, скелетон, буєрний спорт, хокей з м'ячем), а також …

Види спорту

Вид спорту88
Хокей із шайбою1
Санний спорт3
К о в з а н иФігурне катання4
Шорт-трекХ

У яких видах спорту проводились перші змагання достеменно невідомо, однак, вважається, що це був біг на один стадій (192 метри) і переможцем перших Олімпійських ігор став Кореб з Еліди. Починаючи з 14-ї Олімпіади (724 до н. е.)





Вперше турнір з карате пройде на Олімпійських іграх. Серед чоловіків змагання відбудуться за такими ваговими категоріями: 67 кг, до 75 кг і понад 75 кг, жінки ж змагатимуться у категорії до 55 кг, до 61 кг, понад 61 кг. Весь турнір в рамках однієї вагової категорії однієї статі займе один змагальний день.

Про автора

admin administrator