Як роблять АСІТ

Авторadmin

Як роблять АСІТ

Існує 3 способи проведення АСІТ: у вигляді підшкірних ін'єкцій, у вигляді таблетованих форм (таблеток) та під'язикових (сублінгвальних) спреїв. Схема прийому алергену може бути різною (це залежить від форми препарату).

АСІТ (алерген-специфічна імунотерапія) — це спеціальний метод лікування алергії. Пацієнту вводять алергени, починаючи з малої їх концентрації і поступово збільшуючи дозу, у результаті чого до подразника виробляється резистентність.

Тривалість лікування Для досягнення максимального ефекту тривалість АСІТ складатиме 3-5 років.

Вводити алергени необхідно при гарному самопочутті та здоров'ї дитинки. Давати алергени необхідно вранці, щоб протягом дня прослідковувати реакцію. Пропонуйте один продукт алерген в один прийом їжі. Вам не потрібно чекати декілька днів, щоб запропонувати алерген знову.

Симптоми алергії на пил

  1. тривале чхання;
  2. закладеність носа, нежить і тиск у носових пазухах;
  3. сухий кашель та задишка;
  4. свербіж у горлі та на піднебіні;
  5. головні болі;
  6. висипання на шкірі;
  7. свербіж та почервоніння очей, сльозотеча;
  8. загальна втома.

Що ж до безпосереднього старту лікування, то тим, хто страждає від полінозу, слід починати АСІТ до періоду цвітіння. Ті, кого дошкуляють цілорічні алергени, можуть звертатись за допомогою будь-якої миті. Не можна розпочинати терапію під час вагітності, а ось продовжувати її — можна.





Після ін’єкційного методу АСІТ можуть спостерігатися в місці введення алергену такі місцеві реакції: 1. почервоніння; 2. свербіж; 3. набряк. У більшості випадків вони проходять протягом доби без стороннього втручання, іноді протягом трьох діб. При сильно виражених місцевих …

Про автора

admin administrator