Піца з сиром з пліснявою

Авторadmin

Піца з сиром з пліснявою

Піца 4 сиру

Найпопулярнішою італійською піцою з сиром прийнято вважати піцу чотири сиру. Назва цієї піци говорить сама за себе, в ній дійсно чудово поєднуються чотири виду сиру. Це: сир «Дор-блю», що надає особливої пікантності страві, сир «Фонтіна », який всесвітньо відомий своїм ароматом, «Моцарелла» з неймовірним вершковим смаком і класичний сир «Пармезан». Кожен з вище перерахованих сирів надає піці 4 сиру свій неповторний аромат, а в комплексі вони несуть чарівний букет смаків. Одного разу спробувавши це ласощі, ви вже ніколи не зможете від нього відмовитись.

Інгредієнти для приготування піци 4 сиру:

  1. Сир «Дор-блю» — 200 грам
  2. Сир «Фонтіна» 200 грам
  3. Сир «Пармезан» — 200 грам
  4. Сир «Моцарелла» — 200 грам
  5. Оливкова олія — 4 столові ложки
  6. Помідор — 3 штуки
  7. Базилік — 1 чайна ложка
  8. Орегано — 1 чайна ложка
  9. Гіркий паприка ½ чайної ложки
  1. Сухі дріжджі — 1 пакетик
  2. Цукру — 3 чайні ложки
  3. Молоко 250 мл
  4. Борошно пшеничне 500 грам
  5. Яйце куряче 2 штуки
  6. Сіль — за смаком

Інвентар:

  1. Обробна дошка
  2. Гострий ніж
  3. Віночок
  4. Робоча поверхня столу
  5. Скалка
  6. Терка
  7. Деко
  8. Плита

Приготування піци 4 сиру.

Крок 1: Тісто для піци

В чисту миску налийте молоко, висипте в нього сухі дріжджі, додайте цукор і поставте суміш у тепле місце. Потім збийте яйця, за допомогою віночка, підсолити, додайте оливкову олію. Через 20 хвилин дріжджі з молоком повинні піднятися, додайте їх до яєць з маслом і гарненько перемішайте. Тепер додайте борошно і починайте замішувати тісто. Коли тісто буде готове, його потрібно накрити і прибрати в тепле місце приблизно на 40 хвилин для того, щоб воно піднялося. Після цього, розгортайте тісто у форму кола.

Крок 2: Готуємо компоненти

Поки тісто піднімається, приготуйте соус. Візьміть 2 помідори і неабияк обдайте їх окропом, потім очистіть від шкірки і наріжте на дрібні кубики. Після цього, обсмажте на сковороді з оливковою олією, додати орегано, сіль за смаком. Помідору розріжте на тонкі кружечки. Сир моцарелу, фонтину і дор-блю наріжте на маленькі кубики, а пармезан натріть на дрібну тертку.

Крок 3: Викладаємо шари

Тепер розкатане тісто перемістіть на рясно змащений вершковим маслом деко. Змастіть тісто, заздалегідь приготованим соусом з м’якоті помідора і починайте викладати шари. Спочатку викладіть сир, який нарізаний кубиками, в якому порядку, на ваш розсуд. Потім посипте все спеціями і красиво розкладіть кружечки помідора.

Крок 4: Подаємо піцу 4 сиру

Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте в неї деко з піцою. Запікайте близько 15 хвилин, потім вийміть і посипте дрібно натертим сиром. Запікайте ще 5 хвилин. Тепер можна діставати піцу, її потрібно трохи остудити і після цього можна починати отримувати шалену насолоду від такої ніжної смакоти.

Приємного Вам апетиту!

Поради:

— Для того щоб піца 4 сиру придбала чудовий аромат, потрібно заправити тісто заздалегідь приготовленою сумішшю, що складається з оливкового масла, базиліка і орегано. Все перемішайте і настоюйте близько 2 годин.

Потім процідіть, відіжміть і змащуємо тісто.

Сир, при бажанні ви можете замінити на будь-який інший схожий за смаком, найголовніше, щоб був присутній сир з пліснявою.

— Якщо ви не маєте часу для приготування тіста, то можете придбати його в магазині, вийде не гірше.

Сирна піца

Проста сирна піца готується з томатним соусом, кількох видів м’якого та напівтвердого сиру, які легко можна купити у найближчому магазині.

Автор понад 1100 рецептів. Буду радий, якщо ви поділитеся рецептом.

Схожі рецепти

Проста піца

Піца з моцарелою

Піца з ковбасою і сиром

Проста сирна піца, це гранично проста в приготуванні страва, для якої треба тільки тісто, соус і сир. За великим рахунком, у найпростішому варіанті, поки піднімається тісто, можна піти в магазин і купити 2-3 види сиру, які там є. Якщо немає можливості приготувати соус з томатів, можна обмежитись навіть примітивним кетчупом або швидко приготувати соус на основі томатного соку..

Купуйте кілька видів сиру, натурального, звичайно ж. У будь-якому магазині є сир із цвіллю – дорблю, данаблю, рокфор або подібні. Завжди можна купити моцареллу – розсольну або тверду. А також нарізний італійський сир, який легко плавиться. Ну і, для остаточного посипання, купіть пармезан чи грана падано.

Більшість видів хорошого сиру чудово та швидко плавляться при нагріванні, практично не виділяючи рідину та жир. Розкладати їх поверх тіста можна досить «хаотично», для піци це нормально. Ідеально, якщо соус можна приготувати з м’якоті свіжих або консервованих томатів. У складі начинки варто використовувати орегано – смак буде незрівнянним.

Інгредієнти

  • Дріжджове тісто для піци 400 гр
  • Томатний соус 50 гр
  • Сир з пліснявою 100 гр
  • Моцарелла 100 гр
  • Нарізний напівтвердий сир 100 гр
  • Пармезан 50 гр
  • Орегано, оливкова олія добавки

Покроковий рецепт

  1. Сирна піца – це страва, яка виходить завжди. Важливо, щоб сир був натуральним. Для своєї піци я купив трохи данаблю, твердої моцарелли та нарізку італійського сиру «проволоне», з урахуванням того, що пармезан вдома є завжди.

Про автора

admin administrator