Як збити температуру у кошеня в домашніх умовах

Авторadmin

Як збити температуру у кошеня в домашніх умовах

Покладіть прохолодну вологу тканину на голову і шию кішки. Один зі способів зробити це – покласти прохолодну вологу тканину на голову і шию кішки. Це допоможе знизити температуру тіла і запобігти перегріву. Ви також можете змочити шерсть кішки прохолодною водою, але уникайте її обличчя та очей.

Щоб перевірити температуру кошеня, використовуйте цифровий ректальний термометр. Вставте термометр у пряму кишку не більше ніж на 12 міліметрів. Дочекайтеся звукового сигналу, потім вийміть термометр і перевірте показання. Нормальна температура для кошеня становить від 37.7 до 38.2 градусів за Цельсієм.

Коту загрожує перегрів, якщо в приміщенні або на вулиці він не має змоги знайти тінь і прохолодне місце. Загальні симптоми теплового удару: млявість, слинотеча, блювання, діарея, дихання ротом та задишка, хитка хода, падіння.

Можна використати розчин оцту або спирту /горілки з водою, також ефективною в цьому випадку є проста тепла вода. Змоченою таким чином тканиною треба протерти відкриті ділянки тіла хворого. Якщо йому стане холодно,- укрийте ковдрою, душно- зніміть теплий одяг.

Кота краще притримувати за загривок. Перед процедурою термометр слід продезінфікувати, змастити кінчик вазеліном або гелем. Кінчик градусника ввести у пряму кишку трохи більше, ніж 2 см. Електронний утримувати до звукового сигналу, а ртутний – 3-4 хвилини.

Температура -15°C є критичною для котів, що мешкають на вулиці. А для ослаблених тварин цей поріг іще нижчий. Насамперед обмороженню піддаються вушка і хвіст, тоді – лапки, а потім і все тіло. При температурі -20°C голодна кішка гине всього за 40 хв!





Якщо у кота температура, слід помістити вихованця в прохолодне приміщення, накрити мокрим рушником і дати води. Допоможуть зняти жар шматочки льоду, які потрібно помістити на шию і внутрішню поверхню стегон. Необхідно стежити, щоб тварина не отримало переохолодження. З цієї …

Про автора

admin administrator