Зміст:
- 1 Гарбуз, запечений у духовці цілком – 8 смачних рецептів
- 1.1 Гарбуз, запечений в духовці цілком із сухофруктами і рисом
- 1.2 Потрібні компоненти:
- 1.3 Готуємо:
- 1.4 Як приготувати пшон
- 1.5 Потрібні компоненти:
- 1.6 Готуємо:
- 1.7 Готуємо з гречкою
- 1.8 Потрібні компоненти:
- 1.9 Готуємо:
- 1.10 Солодкий гарбуз, запечений в духовці цілком з медом
- 1.11 Потрібні компоненти:
- 1.12 Готуємо:
- 1.13 З м’ясом, грибами і картоплею
- 1.14 Потрібні компоненти:
- 1.15 Готуємо:
- 1.16 Покрокове приготування з сиром
- 1.17 Потрібні компоненти:
- 1.18 Готуємо:
- 2 Гарбуз, запечена в духовці цілком — 6 рецептів з начинкою
Гарбуз, запечений у духовці цілком – 8 смачних рецептів
Гарбуз – смачний і корисний овоч, що підходить для створення різноманітних страв. Її гасять з цукром, використовують для приготування каш, смажать з фруктами, грибами або м’ясом. Найпростіший і найефектніший варіант – це ароматний гарбуз, запечений в духовці цілком. Її обов’язково варто навчитися готувати!
- Гарбуз, запечений в духовці цілком із сухофруктами і рисом
- Потрібні компоненти:
- Готуємо:
- Як приготувати пшон
- Потрібні компоненти:
- Готуємо:
- Готуємо з гречкою
- Потрібні компоненти:
- Готуємо:
- Солодкий гарбуз, запечений в духовці цілком з медом
- Потрібні компоненти:
- Готуємо:
- З м’ясом, грибами і картоплею
- Потрібні компоненти:
- Готуємо:
- Покрокове приготування з сиром
- Потрібні компоненти:
- Готуємо:
Гарбуз, запечений в духовці цілком із сухофруктами і рисом
Овоч, фарширований солодким рисом і сушеними фруктами, може стати чудовим десертом для всієї сім’ї.
Під час запікання, продукти зберігають більшу частину цінних вітамінів, тому гарбуз, приготований в духовці, виходить легким, корисним і поживним.
Щоб частування було особливо смачним, слід підібрати зрілий плід невеликого розміру яскраво-помаранчевого кольору з щільною і гладкою шкіркою без пошкоджень.
Потрібні компоненти:
- стиглий гарбуз – 4,8 кг;
- густі вершки (35%) -35 мл;
- цукор-пісок – 40 г;
- чорнослив – 120 г;
- курага – 90 г;
- ізюм – 100 г;
- масло вершкове (82%) – 40 г;
- довгий рис – 130 р.
Готуємо:
- Овоч помити і обережно зрізати його верхівку. Потім вийняти м’якоть з насінням і за допомогою ножа підрівняти внутрішню поверхню так, щоб товщина гарбузових стінок становила 2,5 см.
- Рис добре вимити, потім засипати в каструлю з холодною водою і зварити до напівготовності. Гарячу крупу перекласти в дуршлаг і дати збігти всій рідині.
- Сухофрукти сповснути проточною водою, залити окропом і залишити на півгодини. Потім дістати і обсушити.
- Остиглий рис перекласти в глибоку миску, додати цукор і сухофрукти. Потім налити вершки, ввести розтоплену олію і перемішати.
- Готову начинку закласти в порожнину гарбуза, накрити відрізаною верхівкою і помістити в розпечену до 160 градусів духовку на 1,5 години.
Watch this video on YouTube
Гаряче частування трохи остудити, потім перемістити на красивий піднос і поставити на стіл. До нього можна запропонувати рідкий мід і улюблені напої.
Як приготувати пшон
Цей цікавий рецепт сподобається всім прихильникам правильного харчування. У гарбузі Пшікаша отримує весь її аромат, збагачується вітамінами, розпаровується і набуває просто дивовижного смаку.
Потрібні компоненти:
- гарбуз – 3,5 кг;
- пшоно – 200 г;
- дві невеликі морквини;
- молоко (2,5%) – 100 мл;
- цукровий пісок, сіль – на свій смак.
Готуємо:
- Плід вимити, відрізати у нього верхню частину і акуратно видалити всю м’якоть. Потім підрізати стінки гарбуза з внутрішнього боку до товщини 2 см.
- Морква почистить от кожицы и измельчить на тёрке с крупными отверстиями.
- Пшоно помити під краном водою і помістити всередину гарбуза. Потім налити молоко, засипати натерту моркву, посолити і додати цукор.
- Після цього закрити овоч зрізаною макушкою і відправити в духовку.
- Готувати страву при температурі 175 градусів близько п’ятдесяти хвилин.https://www.youtube.com/watch?v=n90QzNBGOOE
Варто враховувати, що гарбуз повинен бути заповнений начинкою до половини або трохи більше, оскільки під час приготування крупу буде збільшуватися в обсязі.
Гарбуз з пшеном витягти з духовки і дати їй постояти півгодини. Потім розкласти кашу по тарілках, додати порізані шматочки гарбуза і пригостити всіх присутніх.
Готуємо з гречкою
М’який, запашний гарбуз з начинкою з гречаної каші – прекрасне рішення для корисної вечері. Це частування можна легко зробити на своїй кухні, а отриманий результат приємно здивує неповторним ароматом і ніжним, приємним смаком.
Потрібні компоненти:
- гречана крупа – 0,3 кг;
- тверде масло – 55 г;
- гарбуз – 3,3 кг;
- вершки (20%) – 0,2 л;
- кухонна сіль – 3 г;
- вода – 0,32 л.
Готуємо:
- Сповіснути овоч проточною водою, зрізати верхню частину і за допомогою великої ложки вийняти внутрішні волокна.
- Гречку перебрати і промити кілька разів водою.
- Підготовлену крупу засипати в гарбуз, потім посолити, влити вершки, додати воду і перемішати.
- Накрити овоч зрізаною макушкою, обернути його верхню частину фольгою, потім помістити на противінь і поставити в духовку.
- Запікати гарбуз з гречкою при температурі 200 градусів протягом двох годин.
Watch this video on YouTube
У готове частування покласти вершкове масло і дати йому настоятися в теплій духовці сорок хвилин. Розсипчасту і пишну кашу рекомендується подавати з котлетами і овочевим салатом.
Це цікаво:страви з гарбуза
Солодкий гарбуз, запечений в духовці цілком з медом
Гарбуз, приготований у вигляді горнятка з солодкою начинкою з горіхів, меду і яблук, підкорить серця навіть найбільш спокушених солодкоїжок! Така страва виглядає дуже ошатно і зможе гідно прикрасити будь-який святковий стіл.
Потрібні компоненти:
- три маленькі гарбузи;
- яблука – 2,8 кг;
- масло з вершків – 32 г;
- щепітка кориці;
- волоські горіхи – 125 г;
- мед – 100 г;
- ізюм – 85 г.
- малина, полуниця – по 90 р.
Готуємо:
- Овочі промити під краном з водою, відрізати у них верхівки і очистити від внутрішніх волокон.
- Тепер необхідно підготувати начинку. Для цього яблука очистити від шкірки і порізати невеликими дольками. Ягоди сповснути водою, відкинути на сито і злегка обсушити. Ізюм промити в гарячій воді. Горіхи поламати на маленькі шматочки.
- Всі інгредієнти з’єднати, додати мед, розсипати корицю і розмішати.
- Починити помаранчеві плоди солодкою сумішшю, зверху покласти по шматочку масла, прикрити зрізаними верхівками і помістити в духовку.
- Запікати овочі протягом години при температурі 185 градусів, потім дістати і охолодити.
Watch this video on YouTube
Незвичайний десерт готовий, його рекомендується поставити на стіл в цілому вигляді, потім розділити на порції і запропонувати всім спробувати.
Солодкий запічений гарбуз добре поєднується з теплим молоком або свіжим гарячим чаєм.
З м’ясом, грибами і картоплею
Щоб здивувати запрошених до обіду гостей, можна зробити шикарне частування – гарбуз, фарширований м’ясом, картоплею і грибами. Оригінальна страва володіє насиченим смаком і неповторним ароматом лісових грибів, тому обов’язково сподобається всім учасникам домашнього банкету.
Потрібні компоненти:
- свинина – 320 г;
- велика цибулина;
- картопля – 4 шт.;
- сметана (20%) – 0,2 кг;
- гарбуз – 1,45 кг;
- приправи для овочів, мелений перець, велика сіль – на свій смак;
- два часникові зубчики;
- білі гриби – 220 г.
Готуємо:
- Гарбуз вимити і обсушити кухонною серветкою. Потім відрізати верхівку і через отриманий отвір видалити всі м’які тканини і насіння.
- Свиняче м’ясо добре промити і нарізати невеликими брусочками. Потім відправити на сковороду, посмажити на рослинній олії до коричневого кольору і перекласти в миску.
- Цибулю почистити і нашинкувати напівкільцями, гриби обмити чистою водою і порізати слайсами. Потім помістити продукти в посуд, де гасилося м’ясо, і обсмажити до золотистого відтінку.
- Картоплю нарізати кубиками, помістити в киплячу воду і відварити до м’якості. Потім злити всю рідину, присипати сухими спеціями і розмішати.
- На дно гарбуза покласти половину відвареної картоплі, зверху помістити м’ясо і покрити його другим шаром картоплі. Потім рівномірно розподілити тушковані гриби і налити воду до рівня нижнього картопляного шару.
- Часник розчавити під пресом, змішати зі сметаною, посолити і отриманим соусом полити гарбузову начинку.
- Закрити помаранчевий плід зрізаною кришкою, помістити в гарячу духовку і запікати одну годину при температурі 190 градусів.
Watch this video on YouTube
Коли овоч придбає рум’яний відтінок, вийняти його з духовки і помістити на сервірувальну страву. Подавати гарбуз, запечений з м’ясом, грибами і картоплею, потрібно гарячою, в поєднанні з часниковим соусом або майонезом.
Покрокове приготування з сиром
Осінній плід, начинений горіхами і сиром, виходить ніжним, ароматним і має приємний, вершковий смак. Таке частування ідеально підійде для ситного сніданку перед початком трудового або навчального дня.
Потрібні компоненти:
- сир твердий – 0,5 кг;
- вершки (23%) – 1 л;
- мускатний горіх – 4 г;
- гарбуз – 1,1 кг;
- натуральна олія – 53 г;
- цукор-пісок, дрібна сіль – по 4 г.
Готуємо:
- За допомогою тьорки перетворити сир на дрібну стружку.
- Вершки з’єднати з мускатним горіхом і розмішати.
- Гарбуз помити, відрізати її макушку і видалити «нутрощі».
- В овочевий «горщик» помістити сирну крихту, влити вершки і насипати цукор. Потім покласти вершкове масло, присолити і ретельно перемішати.
- Накрити виріб відрізаною верхньою частиною і відправити в духовку з температурою 180 градусів на 70 хвилин.
Гарбуз, запечена в духовці цілком — 6 рецептів з начинкою
Прагнучи оригінально подати страву, досвідчені кулінари при запіканні страв в духовці, часто замінюють горщики гарбузом. Цікава подача викликає захоплення, про смак начинок і говорити не доводиться. Фарширувати незвичайний горщик можна чим завгодно! У гарбузі готують кашу, тушкують м’ясо і овочі, роблять запіканки і солодкі десерти.
Серед начинок лідирують солодкі наповнювачі. Це яблука, родзинки, чорнослив, курага та інші фрукти. Часто в рецептах зустрічаються горіхи, мед.
Наповнювачем «горщика» може стати крупи: пшоно, гречка, рис. Мясоєдов порадує додаток з курки, яловичини, будь-якого фаршу.
Порада: для запікання вибирайте гарбуз невеликого або середнього розміру.
- 1 Гарбуз, запечена цілком з рисом і м’ясом у фользі
- 2 Гарбуз, запечена цілком з картоплею і м’ясом в духовці
- 3 Гарбуз цілком, фарширована рисом і сухофруктами
- 4 Як запекти цілком солодку гарбуз з медом
- 5 Рецепт гарбуза, запеченої в духовці з фаршем
- 6 Гарбуз, запечена цілком з пшоном
Гарбуз, запечена цілком з рисом і м’ясом у фользі
Ситне блюдо, прекрасна альтернатива будь-якої страви з рису на вечерю. Родина буде в захопленні від незвичайного горщику з овочами і м’ясом.
- Рис – стакан.
- Гарбуз.
- М’ясо (курка, яловичина) – 800 гр.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Болгарський перець.
- Помідор.
- Морквина.
- Часник – за смаком.
- Пучок листового салату, кріп, петрушка, сіль, перець.
- Соняшникова олія.
Гарбуз, запечена цілком з картоплею і м’ясом в духовці
М’ясо беріть будь, раджу курку, вона швидше запікається. Блюдо виходить дієтичним, приголомшливо ароматним і ситним. Ще один чудовий рецепт з м’ясом дізнайтеся на іншій сторінці сайту.
- Гарбуз.
- Куряче філе – 300 гр.
- Гриби (печериці) – 200 гр.
- Бульби картоплі – 300 гр.
- Велика цибулина.
- Сметана – 200 мл
- Зубчики часнику – пара штук.
- Сіль, перець, олія, лавровий лист.
Гарбуз цілком, фарширована рисом і сухофруктами
Солодкий варіант приготування целікова гарбуза. Якщо зберетеся запікати влітку, замініть сухофрукти свіжими ягодами і фруктами в будь-якому поєднанні.
- Гарбуз.
- Рис – 3 великі ложки.
- Родзинки – жменя.
- Чорнослив без кісточки – 5-7 шт.
- М’якоть гарбуза – 3 ложки.
- Мед – маленька ложечка.
- Сіль, вершкове масло.
Як запекти цілком солодку гарбуз з медом
А ще з горіхами, корицею – справжній бенкет для ласунів. Рецепт підійде для дитячого свята, здатне стати «фішкою» столу. У мене є ще кілька чудових рецептів гарбуза з медом, заходьте, буду рада.
- Гарбуз.
- Горіхи (мигдаль, волоські) – 200 гр.
- Мед – 170 гр.
- Мелена кориця – щіпка.
- Лимонний сік – ложка.
Рецепт гарбуза, запеченої в духовці з фаршем
Рецептів запеченої гарбуза не злічити, я вибрала з східним колоритом, адаптувавши під китайську кухню.
- Гарбуз.
- Будь фарш – 400-500 гр.
- Цибуля – пара штук.
- Соєвий соус – велика ложка.
- Мелений імбир – щіпка.
- Крохмаль – ст. ложка.
- Кунжутне масло – ложка.
- Сіль.
Гарбуз, запечена цілком з пшоном
З цілої гарбуза, фаршированої пшоном можна наготувати ряд ситних страв із м’ясом. Сьогодні я пропоную десертний варіант запікання в духовці. для святкової подачі можна додати жменю горіхів або насіння.
- Гарбуз.
- Родзинки, курага – 200 гр.
- Пшоно – 1,5 склянки.
- Цукор – 4 великі ложки.
Відео-рецепт з покроковим розповіддю про запіканні в духовці гарбуза цілком. Нехай вам завжди буде смачно!
Про автора