Як готувати гарбуз у духовці цілком

Авторadmin

Як готувати гарбуз у духовці цілком

Зміст:

Гарбуз, запечений у духовці цілком – 8 смачних рецептів

Гарбуз – смачний і корисний овоч, що підходить для створення різноманітних страв. Її гасять з цукром, використовують для приготування каш, смажать з фруктами, грибами або м’ясом. Найпростіший і найефектніший варіант – це ароматний гарбуз, запечений в духовці цілком. Її обов’язково варто навчитися готувати!

  • Гарбуз, запечений в духовці цілком із сухофруктами і рисом
  • Потрібні компоненти:
  • Готуємо:
  • Як приготувати пшон
  • Потрібні компоненти:
  • Готуємо:
  • Готуємо з гречкою
  • Потрібні компоненти:
  • Готуємо:
  • Солодкий гарбуз, запечений в духовці цілком з медом
  • Потрібні компоненти:
  • Готуємо:
  • З м’ясом, грибами і картоплею
  • Потрібні компоненти:
  • Готуємо:
  • Покрокове приготування з сиром
  • Потрібні компоненти:
  • Готуємо:

Гарбуз, запечений в духовці цілком із сухофруктами і рисом

Овоч, фарширований солодким рисом і сушеними фруктами, може стати чудовим десертом для всієї сім’ї.

Під час запікання, продукти зберігають більшу частину цінних вітамінів, тому гарбуз, приготований в духовці, виходить легким, корисним і поживним.

Щоб частування було особливо смачним, слід підібрати зрілий плід невеликого розміру яскраво-помаранчевого кольору з щільною і гладкою шкіркою без пошкоджень.

Потрібні компоненти:

  • стиглий гарбуз – 4,8 кг;
  • густі вершки (35%) -35 мл;
  • цукор-пісок – 40 г;
  • чорнослив – 120 г;
  • курага – 90 г;
  • ізюм – 100 г;
  • масло вершкове (82%) – 40 г;
  • довгий рис – 130 р.

Готуємо:

  1. Овоч помити і обережно зрізати його верхівку. Потім вийняти м’якоть з насінням і за допомогою ножа підрівняти внутрішню поверхню так, щоб товщина гарбузових стінок становила 2,5 см.
  2. Рис добре вимити, потім засипати в каструлю з холодною водою і зварити до напівготовності. Гарячу крупу перекласти в дуршлаг і дати збігти всій рідині.
  3. Сухофрукти сповснути проточною водою, залити окропом і залишити на півгодини. Потім дістати і обсушити.
  4. Остиглий рис перекласти в глибоку миску, додати цукор і сухофрукти. Потім налити вершки, ввести розтоплену олію і перемішати.
  5. Готову начинку закласти в порожнину гарбуза, накрити відрізаною верхівкою і помістити в розпечену до 160 градусів духовку на 1,5 години.

Watch this video on YouTube

Гаряче частування трохи остудити, потім перемістити на красивий піднос і поставити на стіл. До нього можна запропонувати рідкий мід і улюблені напої.

Як приготувати пшон

Цей цікавий рецепт сподобається всім прихильникам правильного харчування. У гарбузі Пшікаша отримує весь її аромат, збагачується вітамінами, розпаровується і набуває просто дивовижного смаку.

Потрібні компоненти:

  • гарбуз – 3,5 кг;
  • пшоно – 200 г;
  • дві невеликі морквини;
  • молоко (2,5%) – 100 мл;
  • цукровий пісок, сіль – на свій смак.

Готуємо:

  1. Плід вимити, відрізати у нього верхню частину і акуратно видалити всю м’якоть. Потім підрізати стінки гарбуза з внутрішнього боку до товщини 2 см.
  2. Морква почистить от кожицы и измельчить на тёрке с крупными отверстиями.
  3. Пшоно помити під краном водою і помістити всередину гарбуза. Потім налити молоко, засипати натерту моркву, посолити і додати цукор.
  4. Після цього закрити овоч зрізаною макушкою і відправити в духовку.
  5. Готувати страву при температурі 175 градусів близько п’ятдесяти хвилин.https://www.youtube.com/watch?v=n90QzNBGOOE

Варто враховувати, що гарбуз повинен бути заповнений начинкою до половини або трохи більше, оскільки під час приготування крупу буде збільшуватися в обсязі.

Гарбуз з пшеном витягти з духовки і дати їй постояти півгодини. Потім розкласти кашу по тарілках, додати порізані шматочки гарбуза і пригостити всіх присутніх.

Готуємо з гречкою

М’який, запашний гарбуз з начинкою з гречаної каші – прекрасне рішення для корисної вечері. Це частування можна легко зробити на своїй кухні, а отриманий результат приємно здивує неповторним ароматом і ніжним, приємним смаком.

Потрібні компоненти:

  • гречана крупа – 0,3 кг;
  • тверде масло – 55 г;
  • гарбуз – 3,3 кг;
  • вершки (20%) – 0,2 л;
  • кухонна сіль – 3 г;
  • вода – 0,32 л.

Готуємо:

  1. Сповіснути овоч проточною водою, зрізати верхню частину і за допомогою великої ложки вийняти внутрішні волокна.
  2. Гречку перебрати і промити кілька разів водою.
  3. Підготовлену крупу засипати в гарбуз, потім посолити, влити вершки, додати воду і перемішати.
  4. Накрити овоч зрізаною макушкою, обернути його верхню частину фольгою, потім помістити на противінь і поставити в духовку.
  5. Запікати гарбуз з гречкою при температурі 200 градусів протягом двох годин.

Watch this video on YouTube

У готове частування покласти вершкове масло і дати йому настоятися в теплій духовці сорок хвилин. Розсипчасту і пишну кашу рекомендується подавати з котлетами і овочевим салатом.

Це цікаво:страви з гарбуза

Солодкий гарбуз, запечений в духовці цілком з медом

Гарбуз, приготований у вигляді горнятка з солодкою начинкою з горіхів, меду і яблук, підкорить серця навіть найбільш спокушених солодкоїжок! Така страва виглядає дуже ошатно і зможе гідно прикрасити будь-який святковий стіл.

Потрібні компоненти:

  • три маленькі гарбузи;
  • яблука – 2,8 кг;
  • масло з вершків – 32 г;
  • щепітка кориці;
  • волоські горіхи – 125 г;
  • мед – 100 г;
  • ізюм – 85 г.
  • малина, полуниця – по 90 р.

Готуємо:

  1. Овочі промити під краном з водою, відрізати у них верхівки і очистити від внутрішніх волокон.
  2. Тепер необхідно підготувати начинку. Для цього яблука очистити від шкірки і порізати невеликими дольками. Ягоди сповснути водою, відкинути на сито і злегка обсушити. Ізюм промити в гарячій воді. Горіхи поламати на маленькі шматочки.
  3. Всі інгредієнти з’єднати, додати мед, розсипати корицю і розмішати.
  4. Починити помаранчеві плоди солодкою сумішшю, зверху покласти по шматочку масла, прикрити зрізаними верхівками і помістити в духовку.
  5. Запікати овочі протягом години при температурі 185 градусів, потім дістати і охолодити.

Watch this video on YouTube

Незвичайний десерт готовий, його рекомендується поставити на стіл в цілому вигляді, потім розділити на порції і запропонувати всім спробувати.

Солодкий запічений гарбуз добре поєднується з теплим молоком або свіжим гарячим чаєм.

З м’ясом, грибами і картоплею

Щоб здивувати запрошених до обіду гостей, можна зробити шикарне частування – гарбуз, фарширований м’ясом, картоплею і грибами. Оригінальна страва володіє насиченим смаком і неповторним ароматом лісових грибів, тому обов’язково сподобається всім учасникам домашнього банкету.

Потрібні компоненти:

  • свинина – 320 г;
  • велика цибулина;
  • картопля – 4 шт.;
  • сметана (20%) – 0,2 кг;
  • гарбуз – 1,45 кг;
  • приправи для овочів, мелений перець, велика сіль – на свій смак;
  • два часникові зубчики;
  • білі гриби – 220 г.

Готуємо:

  1. Гарбуз вимити і обсушити кухонною серветкою. Потім відрізати верхівку і через отриманий отвір видалити всі м’які тканини і насіння.
  2. Свиняче м’ясо добре промити і нарізати невеликими брусочками. Потім відправити на сковороду, посмажити на рослинній олії до коричневого кольору і перекласти в миску.
  3. Цибулю почистити і нашинкувати напівкільцями, гриби обмити чистою водою і порізати слайсами. Потім помістити продукти в посуд, де гасилося м’ясо, і обсмажити до золотистого відтінку.
  4. Картоплю нарізати кубиками, помістити в киплячу воду і відварити до м’якості. Потім злити всю рідину, присипати сухими спеціями і розмішати.
  5. На дно гарбуза покласти половину відвареної картоплі, зверху помістити м’ясо і покрити його другим шаром картоплі. Потім рівномірно розподілити тушковані гриби і налити воду до рівня нижнього картопляного шару.
  6. Часник розчавити під пресом, змішати зі сметаною, посолити і отриманим соусом полити гарбузову начинку.
  7. Закрити помаранчевий плід зрізаною кришкою, помістити в гарячу духовку і запікати одну годину при температурі 190 градусів.

Watch this video on YouTube

Коли овоч придбає рум’яний відтінок, вийняти його з духовки і помістити на сервірувальну страву. Подавати гарбуз, запечений з м’ясом, грибами і картоплею, потрібно гарячою, в поєднанні з часниковим соусом або майонезом.

Покрокове приготування з сиром

Осінній плід, начинений горіхами і сиром, виходить ніжним, ароматним і має приємний, вершковий смак. Таке частування ідеально підійде для ситного сніданку перед початком трудового або навчального дня.

Потрібні компоненти:

  • сир твердий – 0,5 кг;
  • вершки (23%) – 1 л;
  • мускатний горіх – 4 г;
  • гарбуз – 1,1 кг;
  • натуральна олія – 53 г;
  • цукор-пісок, дрібна сіль – по 4 г.

Готуємо:

  1. За допомогою тьорки перетворити сир на дрібну стружку.
  2. Вершки з’єднати з мускатним горіхом і розмішати.
  3. Гарбуз помити, відрізати її макушку і видалити «нутрощі».
  4. В овочевий «горщик» помістити сирну крихту, влити вершки і насипати цукор. Потім покласти вершкове масло, присолити і ретельно перемішати.
  5. Накрити виріб відрізаною верхньою частиною і відправити в духовку з температурою 180 градусів на 70 хвилин.

Гарбуз, запечена в духовці цілком — 6 рецептів з начинкою

Прагнучи оригінально подати страву, досвідчені кулінари при запіканні страв в духовці, часто замінюють горщики гарбузом. Цікава подача викликає захоплення, про смак начинок і говорити не доводиться. Фарширувати незвичайний горщик можна чим завгодно! У гарбузі готують кашу, тушкують м’ясо і овочі, роблять запіканки і солодкі десерти.

Серед начинок лідирують солодкі наповнювачі. Це яблука, родзинки, чорнослив, курага та інші фрукти. Часто в рецептах зустрічаються горіхи, мед.

Наповнювачем «горщика» може стати крупи: пшоно, гречка, рис. Мясоєдов порадує додаток з курки, яловичини, будь-якого фаршу.

Порада: для запікання вибирайте гарбуз невеликого або середнього розміру.

  • 1 Гарбуз, запечена цілком з рисом і м’ясом у фользі
  • 2 Гарбуз, запечена цілком з картоплею і м’ясом в духовці
  • 3 Гарбуз цілком, фарширована рисом і сухофруктами
  • 4 Як запекти цілком солодку гарбуз з медом
  • 5 Рецепт гарбуза, запеченої в духовці з фаршем
  • 6 Гарбуз, запечена цілком з пшоном

Гарбуз, запечена цілком з рисом і м’ясом у фользі

Ситне блюдо, прекрасна альтернатива будь-якої страви з рису на вечерю. Родина буде в захопленні від незвичайного горщику з овочами і м’ясом.

  • Рис – стакан.
  • Гарбуз.
  • М’ясо (курка, яловичина) – 800 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Болгарський перець.
  • Помідор.
  • Морквина.
  • Часник – за смаком.
  • Пучок листового салату, кріп, петрушка, сіль, перець.
  • Соняшникова олія.

Гарбуз, запечена цілком з картоплею і м’ясом в духовці

М’ясо беріть будь, раджу курку, вона швидше запікається. Блюдо виходить дієтичним, приголомшливо ароматним і ситним. Ще один чудовий рецепт з м’ясом дізнайтеся на іншій сторінці сайту.

  • Гарбуз.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Гриби (печериці) – 200 гр.
  • Бульби картоплі – 300 гр.
  • Велика цибулина.
  • Сметана – 200 мл
  • Зубчики часнику – пара штук.
  • Сіль, перець, олія, лавровий лист.

Гарбуз цілком, фарширована рисом і сухофруктами

Солодкий варіант приготування целікова гарбуза. Якщо зберетеся запікати влітку, замініть сухофрукти свіжими ягодами і фруктами в будь-якому поєднанні.

  • Гарбуз.
  • Рис – 3 великі ложки.
  • Родзинки – жменя.
  • Чорнослив без кісточки – 5-7 шт.
  • М’якоть гарбуза – 3 ложки.
  • Мед – маленька ложечка.
  • Сіль, вершкове масло.

Як запекти цілком солодку гарбуз з медом

А ще з горіхами, корицею – справжній бенкет для ласунів. Рецепт підійде для дитячого свята, здатне стати «фішкою» столу. У мене є ще кілька чудових рецептів гарбуза з медом, заходьте, буду рада.

  • Гарбуз.
  • Горіхи (мигдаль, волоські) – 200 гр.
  • Мед – 170 гр.
  • Мелена кориця – щіпка.
  • Лимонний сік – ложка.

Рецепт гарбуза, запеченої в духовці з фаршем

Рецептів запеченої гарбуза не злічити, я вибрала з східним колоритом, адаптувавши під китайську кухню.

  • Гарбуз.
  • Будь фарш – 400-500 гр.
  • Цибуля – пара штук.
  • Соєвий соус – велика ложка.
  • Мелений імбир – щіпка.
  • Крохмаль – ст. ложка.
  • Кунжутне масло – ложка.
  • Сіль.

Гарбуз, запечена цілком з пшоном

З цілої гарбуза, фаршированої пшоном можна наготувати ряд ситних страв із м’ясом. Сьогодні я пропоную десертний варіант запікання в духовці. для святкової подачі можна додати жменю горіхів або насіння.

  • Гарбуз.
  • Родзинки, курага – 200 гр.
  • Пшоно – 1,5 склянки.
  • Цукор – 4 великі ложки.

Відео-рецепт з покроковим розповіддю про запіканні в духовці гарбуза цілком. Нехай вам завжди буде смачно!

Про автора

admin administrator