Як називають японські сади

Авторadmin

Як називають японські сади

11. Є в Японії справжні дива. Одне з них – бонсай – мініатюрні сади. Це маленькі садки, але своїми розмірами, що не перевищують розмірів кімнати.

Характерними елементами його композиції є штучні гори і пагорби, ставки і острови, струмки і водоспади, доріжки і ділянки піску чи гравію, прикрашені камінням незвичайних обрисів. Пейзаж саду формується за допомогою дерев, кущів, бамбуку, трав, квітів і моху, які покликані передавати відчуття змін пір року.

Японський сад – це втілення Країни Вранішнього Сонця на окремо взятій території. Мета його створення – позитивний вплив на життя господаря, підтримка його життєвих сил, допомога у здобутті внутрішньої гармонії, позбавлення стресів.

7 років поспіль визнавався найкращим садом Японії. Заснував сад місцевий бізнесмен Адачі Дзенко, який роками збирав для свого творіння різні сорти хвойних дерев, красиві камені та мохи.

В основу моделі японського саду покладено союз трьох головних стихій – води, каміння і рослин. Вода (або пісок, який її замінює) асоціюється з водоймами (озерами й гірськими річками). Камені символізують гори, скелі, острови.





Япо́нський сад (яп. 日本庭園, にほんていえん, ніхон тей’ен або яп. 和風庭園, わふうていえん, вафу тей’ен) — різновид саду або приватного парку, принципи організації якого були розроблені у Японії протягом 8 — 18 століття.…

Про автора

admin administrator