Як довго минає контузія

Авторadmin

Як довго минає контузія

Симптоматика минає протягом 3–7 днів. Забій (контузія) ГМ характеризується наявністю локалізованого макроскопічного значимого пошкодження речовини ГМ. Відмічається у 10–15% постраждалих з ЧМТ.4 жовт. 2022 р.

Для середньої форми контузії лікування триває від 1 до 3 тижнів, для важкої довше в залежності від стану самого пацієнта. Крім того, лікар може призначити для лікування снодійні та седативні препарати.

Як правило, в легких випадках, реабілітація після травм головного мозку займає до 10 діб, при травмах середньої тяжкості – до 1-2 місяців, у важких випадках – від півроку і більше.

Симптоми контузії нагадують, в основному, симптоми струсу мозку. При цьому виді ураження часто спостерігаються кровотечі з вух і носа, відзначається глухонімота, розвивається сенсоневральна туговухість чи тінітус, розлади когнітивних функцій. Зазвичай цей розлад минає, але термін відновлення може бути різним.

Ступені тяжкості контузії Симптоми поступово послаблюються протягом кількох днів. – середня: втрата свідомості повна до 1-2 годин, зовнішні прояви у вигляді кровотечі з вух, рідше з носа й рота. Після повернення свідомості — виражене запаморочення, сильний головний біль, нудота і блювання, сильна загальмованість.

Важливо! В разі контузії категорично не можна давати постраждалому пити або робити штучне дихання. Усе тому, що в людини можуть бути розриви внутрішніх органів.





Якщо стан людини важкий, то її госпіталізують на кілька тижнів. За легкого травмування пацієнт може відновлюватися вдома. Лікують контузію таблетками. Майже завжди люди успішно одужують без негативних наслідків для здоров’я. Під обстрілами дуже мало часу на обдумування ситуації. …

Про автора

admin administrator