Яка норма кальцію в крові у жінщин

Авторadmin

Яка норма кальцію в крові у жінщин

Для дорослих вважається нормою, якщо рівень кальцію в сироватці крові – 2,25-2,75 ммоль/л. Для новонароджених у віці до півроку нормою є 2,3-2,5 ммоль/л, а найвищий рівень спостерігається у дітей від півроку до 14 років – 2,5-3,0 ммоль/л.

Норма іонізованого кальцію в крові У крові здорових людей спостерігається концентрація вільного кальцію відповідає рівню 1,1-1,35 ммоль/л. У людей похилого віку концентрація іонів кальцію значно знижена – це варіант норми.

Діагностика дефіциту кальцію Діагностувати брак кальцію в організмі досить просто – для цього потрібно здати спеціальний аналіз крові та визначити концентрацію загального кальцію. Також може знадобитися інший аналіз – концентрація іонізованого кальцію в сироватці.

Загальний аналіз кальцію є найпоширенішим тестом на вміст кальцію в крові. Показання для призначення: Остеопороз та інші захворювання кісток Захворювання нирок

Рівень кальцію в крові зростає при хворобах крові, паращитоподібних залоз, інфекціях, гіперфункції наднирників, надлишку вітаміну D та зневодненні. Знижується кальцій при дефіциті вітаміну D і магнію або нирковій недостатності.

В середньому, норма кальцію в крові 2,15-2,5 ммоль / л. З віком його концентрація може зростати, і показники 2,2-2,55 будуть також вважатися нормою. Пов'язано це з віковими змінами кісткової тканини і функціонуванням щитовидки.





Норма кальцію в крові у чоловіків і жінок дорівнює значенню від 2,15 до 2,5 ммоль / л. У дітей цей рівень трохи нижче, ніж у дорослих. Наприклад, у новонародженого нормальний рівень кальцію становитиме 1,75 ммоль / л. Таблиця: Залежність стану організму від кількості кальцію …

Про автора

admin administrator