як пересадити орхідею в домашніх умовах відео

Авторadmin

як пересадити орхідею в домашніх умовах відео

Сам горщик поставити в гарячу воду, щоб субстрат нею наситився. Залишити на ніч, потім злити рідину. Горщик вимити, на дно висипати дренаж, помістити рослину в горщик і засипати грунтом. Після пересадки поставити орхідею в тінь, періодично обприскувати листя водою, а полити найкраще через 4-5 днів після пересадки.

Чи можна пересаджувати квітучі орхідеї Якщо пересадка під час цвітіння неминуча, потрібно обрізати квітконоси приблизно на 2 см для того, щоб рослина перекинула основні сили з цвітіння на нарощування кореневої системи та адаптацію до нового кашпо.

Час пересадки: найкращий час для пересадки орхідеї – весна чи раннє літо, коли вона активно росте і починає формувати нове коріння. Якщо орхідея захворіла або її коріння сильно пошкоджене, пересадка може знадобитися будь-якої пори року.

У воді оживити орхідею можна, якщо в неї ще залишився хоча б один листок. Наберіть у прозору ємність теплу воду і опустіть орхідею листям донизу так, щоб рідина не торкалася розетки, звідки росте стебло. Через 4-6 годин рослину треба витягнути і просушити. Потім процедуру повторюють, поки не почне з'являтися коріння.

Як доглядати за орхідеєю після пересадки Якщо ти при пересадці використав(-ла) вологий субстрат, то рослину не потрібно поливати протягом кількох днів. Достатньо обприскувати її, це допоможе прискорити процес приросту нового коріння.





Насамперед, перед пересаджуванням орхідеї потрібно звернути увагу на її зовнішній вигляд, особливо на стан квітів, стебла, …

Про автора

admin administrator