Наполеон повертається: історія та наслідки

Авторadmin

Наполеон повертається: історія та наслідки

На початку 19 століття Європа здригалася від військових мінливостей, що були викликані приходом на політичну арену геніального стратега і полководця на ім'я Наполеон. Він привів Францію до величезних перемог та розширив її вплив на всю Європу. Але в 1814 після поразки при Березіні, Наполеон був змушений зректися престолу і вирушити у вигнання на острів Ельба.

Однак це було лише тимчасовою перемогою для його супротивників. В 1815 Наполеон зміг втекти з острова і повернутися до Франції. День його повернення, 20 березня 1815 року, назавжди запам'ятався як переломний момент історії не лише Франції, а й усієї Європи.

Повернення Наполеона викликало масове хвилювання серед його прихильників і зустрічалося з побоюванням серед його супротивників. Французький народ був налаштований зустріти свого лідера з розкритими обіймами та надією на відновлення колишньої слави. У той же час, багато хто з тих, хто розділив Європу, хотів, щоб ця людина більше ніколи не стала загрозою для миру.

Коли повернувся Наполеон
ДатаПодія
26 лютого 1815Повернення Наполеона до Франції
20 березня 1815Наполеон приймає владу у Франції
22 червня 1815Поразка Наполеона у битві при Ватерлоо
15 жовтня 1815Наполеона відправляють на острів Святої Єлени в атлантичному океані
9 травня 1821Смерть Наполеона на острові Святої Єлени

Коли Наполеон повернувся до Франції?

березні 1815 Програвши Битву народів під Лейпцигом, Наполеон вже не міг протистояти об'єднаній армії союзників. Після вступу військ коаліції до Парижа зрікся престолу 6 квітня 1814 року і вирушив у заслання на острів Ельба. Повернувся на французький престол у березні 1815 року (на сто днів).

Коли Наполеон повернувся до влади?

20 березня 1815 року 20 березня 1815 роки, через двадцять днів після висадки на французьке узбережжя, Наполеон Бонапарт без жодного пострілу увійшов до Парижа і знову став головою Франції.

Яким чином Наполеон прийшов до влади?

Він прийшов до влади внаслідок буржуазної революції, що відбулася в період з 1789-1799 років. У той час стара монархічна влада мови у Франції було повалено, але в її місце прийшла перша республіка. Так Наполеон зміг обійняти головну посаду у державі.

Що таке 100 днів Наполеона?

Повернення Наполеона до влади одержало назву «Сто днів». У цей час помістилися і тріумфальне вступ до Парижа, і катастрофа при Ватерлоо.

Про автора

admin administrator