Бізон запасні частини

Авторadmin

Бізон запасні частини

Зміст:

Саморобний трактор Бізон в роботі

Під найменуванням Бізон на сьогоднішньому ринку сільгосптехніки представлені найрізноманітніші агрегати – різні за потужністю, комплектації, функціоналу, зовнішнім виглядом, параметрами обробки грунту. Але особливу увагу привертають трактори Бізон. Відповіді на запити пошукові роботи видають нестандартні і несподівані. Ми провели систематизацію лінійки тракторів Бізон:

  • міні-трактори Бізон, зроблені в КНР
  • мототрактори BIZON виробництва Білорусі
  • найбільш велика група – найнеймовірніші агрегати, саморобні трактори Бізон.

Модельний ряд тракторів Бізон

Лінійка моделей представлена ​​малогабаритними інноваційними мототракторамі, виготовленими на базі мотоблоків серії SH з водяним охолодженням. Машини відрізняються не тільки гідними технічними характеристиками, але і високою ергономічністю, комфортом в роботі.

При розробці конструкції мототрактора Бізон передбачені всі особливості, щоб власники сільгоспмашини могли працювати на більш високому рівні, ніж керуючи звичайними мотоблоками, які багато користувачів всіляко покращують «під себе» для полегшення управління.

Перш за все, машини відрізняються сучасним обтічним дизайном, їх зовнішній вигляд надзвичайно привабливий. Оскільки міні-трактори Бізон є малогабаритної технікою легкого класу, кабіна на них не передбачена. А ось конструкції сидіння приділено особливу увагу – регулюється воно в декількох положеннях.

Всі органи управління знаходяться на відстані витягнутої руки. Сільгоспмашини відрізняються інтуїтивно зрозумілим управлінням.

За відгуками користувачів, навіть новачкам в аграрному справі вдається за найкоротший період повністю освоїти управління мінітракторів.

Світлотехнічна система також виконана з урахуванням забезпечення комфорту – з потужною галогенною фарою можна працювати в темний час.

Зразкові технічні характеристики машин дозволять вибрати найбільш прийнятний варіант з модельного ряду: повнопривідні агрегати або 4х2, з блокуванням диференціалу, гідропідсилювачем керма, збільшеною колісною базою, регульованими колесами, потужністю двигуна від 12 до 20 к.с.

Крім огляду тракторів «Бізон», пропонуємо вам ознайомитися з описом модельного ряду Беларус МТЗ.

Мототрактор BIZON SH – 121A

Потужність дизельного агрегату 12 к.с., колісна формула 4х2. Мінітрактор оснащений колесами, системою електрозапуска, блокуванням диференціалу.

У базовій комплектації йде плуг, активна фреза, регульовані за допомогою гідравліки. Призначений для різних агротехнічних робіт. Трансмісія забезпечує швидкості 6вперед / 2назад.

Параметри обробки грунту: глибина 20 см, ширина захвату 110 см.

Мінітрактор BIZON SH – 121B

Удосконалена модель із заднім ведучим приводом потужністю 12 л.с. Від попередньої версії відрізняється сучасним дизайном, великими колесами, модернізованої фрезою. На ринку також присутній модель BIZON SH-121Е з аналогічними технічними характеристиками.

Трактор BIZON SH-120E LUX

Люкс-модель відрізняється від попередніх версій поліпшеним виконанням вузлів і механізмів, оснащенням двосекційною гідравлікою, грунтової фрезою з боковим редуктором, регульованою колією передніх і задніх коліс. Вага трактора 560 кг.

Трактор BIZON SH – 151B

Більш потужна модифікація 15 к.с. розроблена на основі базової моделі Бізон SH-121A. Мототрактор є повнопривідної модифікацією, відрізняється сучасним дизайном, збільшеними передніми колесами, посиленим заднім валом, модернізованої великий тракторної фрезою. Інші технічні характеристики машин ідентичні.

Трактор BIZON SH-150Е

Ще одна повнопривідна машина потужністю 15 л.с. Відрізняється грунтофрезою з боковим редуктором.

Мінітрактор Бізон 160DVX

Потужність агрегату 16 к.с., колісна формула 4х2. У порівнянні з молодшими версіями, вигідно виділяється наступними удосконаленнями: плаваючим режимом гідравліки, тракторної КПП, швидкороз’ємними гідромуфтами, посиленою регульованою передній балкою, регульованою колією. Може комплектуватися додатково однокорпусним плугом і фрезою, в цьому випадку ціна комплекту буде вище.

Трактор Бізон 160 LUX

Покращена модифікація попередньої моделі, в якій оптимально враховані недоліки всіх попередніх модифікацій.

Мінітрактор характеризується: модернізованої трансмісією, вдосконаленим генератором, гідравлікою двосторонньої дії, збільшеною колісною базою.

Мототрактор раціонально агрегатується з широким переліком навісних пристосувань для мотоблока, що дозволяє значно розширити його функціонал. Вантажопідйомність трактора 0,5 т.

Трактор BIZON SH-164E

Мототрактор оснащений дизельним двигуном потужністю 15 к.с. з водяним охолодженням. Машина здатна виконувати безліч аграрних робіт, комунальних, будівельних, перевозити вантажі. Ця модель відрізняється не тільки поліпшеним дизайном, але і високою ергономічністю, раціональним технічним рішенням.

Мінітрактор Бізон 180е з генератором

Агрегат має потужність 15 к.с., в комплекті поставляється плуг і активна фреза. Особливістю модифікації є наявність зчіпки з плаваючим режимом, додаткового генератора для зарядки акумулятора.

Мінітрактор BIZON 2 WD

Модель оснащена двигуном CF13NM потужністю 16 л.с. з горизонтальним розташуванням. Ширина колії коліс регулюється. Привід фрези прямий, безпосередньо від коробки передач. Замість педалей встановлені важелі блокування задніх коліс. Додаткова комплектація – фреза. Успішно виконує будь-які сільськогосподарські, комунальні, дорожньо-будівельні роботи.

Трактор Бізон 4WD

Повнопривідний колісний мінітрактор оснащений потужним двигуном ZH1100N 18 к.с., електростартером, блокуванням заднього диференціала, рульовим управлінням з гідропідсилювачем, великим паливним баком 40 л. Максимальна швидкість пересування 29,57 км / год.

Призначений для виконання широкого спектру агротехнічних робіт, використовується в комунальній сфері, будівництві, дорожніх і транспортних роботах. Трактор комплектується: великий грунтофрезою, причіпним пристроєм для додаткових знарядь, двокорпусним плугом.

Маса трактора 755 кг.

Мінітрактор BIZON 201DVX

На СІЛЬГОСПАГРЕГАТ встановлений новий потужний двигун 20 к.с. з горизонтальним розташуванням ZS1100H, охолодження водяне. Модифікація має колісну формулу 4х2, блокування диференціала. Колія регулюється.

Параметри обробки грунту аналогічні з початковими версіями: глибина 10-20 см, ширина захвату 110 см. Доступно агрегатується з мотоблочним навісним обладнанням, перевозить вантажі.

Може реалізуватися модифікація з фрезою і без фрези.

Особливості експлуатації

Мототрактори Бізон виготовлені з якісної сировини, відрізняються спрощеною конструкцією, мінімальним обслуговуванням. Майже всі модифікації комплектуються активною фрезою і плугом.

В агрегації з навісними пристосуваннями виконують різноманітні аграрні роботи: оранка, культивація, прополка міжрядь, підгортання, нарізка борозен під посадку рослин, посів сільгоспкультур, збирання врожаю.

Чи під силу тракторів Бізон виконання комунальних робіт, на будівництвах, транспорті.

Насиченість необхідним функціоналом, зручність і простота в експлуатації, оснащеність пристроями для кріплення навіски, надійність – саме завдяки цим показникам споживачі вибирають трактор Бізон.

обслуговування

Агрегати працюють на дизельному паливі. Споживають масло моторне класу 15W-30, 15W-40. Для трансмісії рекомендується масло ТАП-15, ТАД-17.

На питання про технічне обслуговування тракторів відповідь однозначна – як і вся техніка, міні-трактори Бізон вимагають проведення відповідних регламентних робіт: щозмінне мінімальне обслуговування, надалі періодичне ТО, в залежності від ступеня складності агрегату.

Олива ТАД-17 Масло ТАП-15 Моторне масло 15W-30 Моторне масло 15W-40

Основні несправності, ремонт

Для мінітракторів Бізон властиві всі ті ж можливі відмови в роботі, як і для аналогічних моделей Зубр, Кентавр, Уралец: проблеми з двигуном, трансмісією, КПП.

Перелік можливих несправностей, в общем-то, стандартний, так само як і практичні поради щодо їх усунення.

Завдяки простому пристрою тракторів, високою уніфікації основних вузлів і механізмів, власники без особливих труднощів можуть самостійно впоратися з усуненням дефектів і проведенням ремонту.

Саморобні трактори Бізон

Природно, неможливо здійснити будь-яку єдину класифікацію саморобних тракторів Бізон. Єдине, що їх об’єднує – то, що виготовлені унікальні машини власними руками талановитих творчих людей, нехай і з різним ступенем технічної підготовки.

Очевидно, не випадково склалося таке номінальне позначення ексклюзивних саморобок – Бізон. Загальновідомо, що бізон – дуже потужне, сильне тварина. Довжина дорослої бика може досягати 3 м при зростанні 2 м, а маса перевалює за тонну. Це шалені, нестримні тварини, але не безрозсудні. За аналогією з їх якостями і названий народний бренд – саморобні трактори Бізон.

Саморобний трактор Бізон

У численних обговореннях на форумах можна побачити представлені огляди вже працюючих агрегатів і покрокові інструкції з практичними порадами для новачків. Потужність саморобних Бізонів починається від декількох кВт і часом перевершує 300-400 конячок.

Як правило, багато користувачів не тільки охоче діляться досягненнями та напрацюваннями, а й застерігають від повторення власних помилок, дають відповіді на самі хитромудрі питання початківців «кулібіних».

До реалізації індивідуальних проектів підштовхує наявність старої списаної техніки; нових уніфікованих вузлів і механізмів, які є у продажу; бажання і можливість проявити свій талант і вміння на практиці; реальна вигода в грошовому еквіваленті.

Саморобні Бізони за технічними характеристиками не тільки не поступаються серійної техніці, а іноді і перевершують, а вартість машин не йде ні в яке порівняння із заводськими моделями. Іноді міні-трактори від відомих брендів просто не виправдовують себе ні за ціною, ні за заявленим показникам продуктивності.

Саморобний мінітрактор Бізон

Крім того, ремонт дорогих імпортних мототракторов також не дешеве задоволення, оскільки запасні частини і витратні часом потрібні тільки оригінальні.

Чого не скажеш про народну бренд Бізон, де взаємозамінність вузлів і механізмів знаходиться на найвищому рівні.

В обговореннях можна зустріти навіть досвід використання деталей від пральних машин, елементів мотопомпи, дюралюмінію від літаків, не кажучи вже про двигуни ГАЗ, ВАЗ та інших модулях.

Незаперечною перевагою саморобних Бізонів є і те, що їх конструкція створюється з заздалегідь визначеними характеристиками, тобто власник при виготовленні трактора спочатку виходить на необхідні параметри.

Загальна інформація

Далі розглянемо особливості саморобного трактора «Бізон» і можливості його збірки. Як радять фахівці, попередньо необхідно вивчити креслення і накидати майбутню конструкцію на папері. Такий підхід дає можливість уникнути непотрібних помилок під час робіт. Крім того, слід підготувати всі необхідні матеріали, деталі і інструмент.

  • Набір ключів і викруток.
  • Дриль і болгарка.
  • Зварювальний апарат.
  • Куточки і труби для створення несучих конструкцій.
  • Відповідний силовий агрегат.
  • Колеса.
  • Елементи кріплення.
  • Рівень, рулетка та інші вимірювальні пристрої.

Як зробити саморобний трактор «Бізон»?

Всі основні операції по збірці даної техніки можна розділити на кілька етапів:

  • Збірка рамної частини. Тут головне – не поспішати, продумати максимально раціональне розміщення елементів даного вузла, з урахуванням передбачуваного навантаження та інших технічних моментів. Як варіант, можна використовувати аналог з моделі К-150.
  • Вибір силової установки. У цій частині вибір досить широкий, багато що залежить від ваших можливостей і вимог. Ефективним двигуном на такій машині стане дизельна версія з водяним охолодженням.
  • На третій стадії слід зайнятися підбором коробки передач і раздатки вала відбору потужності. Користувачі відзначають, що найкраще в цьому плані підходить роздавальна коробка типу 4х4. Щоб забезпечити правильне зчеплення маховика силової установки, потрібно доопрацювання вузла на токарному верстаті. Кожух для кошика краще зробити з нуля, точно підігнавши його по необхідних розмірах.
  • Монтаж моста зазвичай не викликає особливих проблем. Головне – підібрати деталь з дотриманням габаритів.
  • На фінішному етапі залишиться встановити колеса, відрегулювати амортизацію, наприклад, за допомогою пневматичних шин. Крім того, потрібно обладнати саморобний трактор «Бізон» елементами управління. Як правило, їх підбирають з інших аграрних машин.

переваги

Вже згадана сільськогосподарська машина об’єктивно має ряд переваг, а саме:

  • Невеликі габаритні розміри.
  • Компактність.
  • Економічність.
  • Хороший показник продуктивності.
  • Можливість монтажу ВВП.
  • Простота в управлінні і обслуговуванні.
  • Висока ремонтопридатність.

Переважно для збірки використовують перевірені і надійні вузли, в результаті чого виходить багатофункціональна сільськогосподарська техніка потужністю до 240 кінських сил.

Особливості

Саморобний трактор «Бізон», фото якого наведено нижче, припав до душі багатьом користувачам. Вони навіть і не думають про його заміну на дорогий фабричний аналог.

І це не дивно: якщо на розглянуту машину запчастини можна знайти на будь-який розбиранні, то лагодження заводських тракторів часто обходиться практично в суму їх первісної вартості.

Ще одним величезним плюсом описуваного агрегату є його швидка окупність.

Саморобний трактор «Бізон» з двигуном ЯМЗ-236

Розглянемо орієнтовні характеристики техніки:

  • Мотор – дизельний 12-клапанний силовий агрегат (чотири такту, шість циліндрів).
  • Габаритні розміри двигуна – 1,8 / 1,06 / 1,19 м.
  • Потужність – від 150 до 250 кінських сил.
  • Рама – від моделі Т-150К.
  • Коробка передач – ЯМЗ-236П (механіка на 5 діапазонів).
  • Передній / задній міст – МАЗ / Т-150К.
  • Шини – К-701 / Т-150К.
  • Кабіна – від ЮМЗ-6.

Детальніше про силовий агрегат

Оскільки дизельний мотор ЯМЗ-246 має широкий спектр застосування і найчастіше використовується для монтажу на саморобний трактор «Бізон», розглянемо його параметри більш поглиблено.

Шість циліндрів дизельного силового агрегату розміщені в два ряди, під прямим кутом. Циліндри мають V-подібне розташування, що дозволяє знизити довжину і масу мотора. Особливістю моторів цієї категорії є раціональне розміщення всіх вузлів, в поєднанні з простотою конструкції. При цьому всі елементи доступні для експлуатації та ремонту.

У фронтальній частині силової установки знаходиться паливний фільтр, пневматична гальмівна система з компресором, електричний генератор. Деталі закріплені на верхній кришці блоку. У роботу елементи наводяться за допомогою пасових шківів від вала вентилятора.

Крім того, спереду є водяний насос і гідравлічний рульової підсилювач. Вони запускаються безпосередньо від шківа коленвала силової установки. У лівій частині на торці блоку циліндрів передбачена система грубої і відцентрової очистки масла.

Від шестірні колінчастого вала також функціонує масляна помпа, яка перебуває на кришці фронтального корінного підшипника.

Збирання тракторів Бізон

Виробництво придатних для різних сільськогосподарських робіт тракторів розвивається досить успішно. Однак далеко не кожне фермерське господарство може дозволити собі покупку такої необхідної техніки. Оренда сільськогосподарських машин теж не завжди доцільна і вигідна для підприємців-початківців.

Але обходиться без трактора при розпушуванні грунту, обробці і культивації землі, транспортуванні врожаю і невеликих вантажів, переміщення різних несамохідних механізмів, косовиці трави та інших сільськогосподарських роботах не представляється можливим. Адже повноцінно замінити потужну багатофункціональну машину ручною працею нереально. На щастя, можлива і самостійна збірка цього виду сільгосптехніки.

Як зробити самому трактор Бізон?

Зібрати своїми руками трактор Бізон не так складно, як може здатися на перший погляд. Будь-яка інформація і донорські деталі доступні кожному бажаючому. Найважливіше – знайти грамотні креслення, а також правильно підібрати вузли та запчастини для майбутнього СІЛЬГОСПАГРЕГАТ.

Процес виготовлення функціонального міні-трактора включає кілька етапів:

  • Збірка рами. Важливо розташувати її елементи і всі вузли максимально раціонально. Оптимальним рішенням буде використання рами від трактора ДО150;
  • Підбір силового агрегату. Підійде абсолютно будь-яка модель двигуна. Головний критерій вибору – можливості і потреби фермера. Можливе використання движка від ЯМЗ 238 або іншого дизельного мотора з водяним охолодженням;
  • Вибір коробки передач і роздавальної коробки ВВП. Для власників міні-тракторів кращі 4х4 раздатка з невеликими доробками і установка КП від КАМАЗа;
  • Установка моста. При правильному підборі не викликає особливих труднощів. Можна також використовувати деталі від ДО150;
  • Підбірка коліс і монтаж передньої балки. Підійдуть вузли від знайомого всім комбайна Дон.

Саморобний трактор не поступається за характеристиками дорогим конкурентам іноземного виробництва. При цьому істотно заощаджує бюджет фермерських господарств. Як на саму техніку, так і на її подальшу експлуатацію і паливо. При оранці та інших операціях Бізон витрачає на 10-30% менше дизпалива, ніж фірмові аналоги.

Привід може бути 4х4 або задній, в залежності від бажання і призначення.

Щоб зробити самому саморобний трактор «Бізон» буде потрібно зібрати інструментарій:

  1. Рама майбутнього трактора.
  2. Відповідний силовий агрегат. Багато конструктори використовують двигун ЯМЗ.
  3. Зварювання.
  4. Кутки, профілі та інший металопрокат для створення несучих конструкцій.
  5. Колеса.
  6. Дриль, болгарки, набори ключів і викруток.

Розглянемо, основні етапи складання трактора «Бізон»:

  1. Розробка точного креслення, а також продумування повної конструкції майбутнього транспортного засобу.
  2. Збірка рамної частини. При цьому не варто поспішати, оскільки необхідно продумати, де будуть розміщуватися все основні вузли, місця їх кріплення, а також зручність розташування. Всі ці нюанси будуть залежати від рамного матеріалу, який був узятий за основу.
  3. Залежно від призначення і можливостей, варто підібрати відповідний силовий агрегат. В цьому випадку, вибір досить великий, від простих моторів МТЗ до сильних ЯМЗ. Також необхідно передбачити розміщення і кріплення майбутнього двигуна на рамі.
  4. Коли зроблені перші три пункти, слід подумати про коробку передач і раздатке. Відповідно до думки більшості конструкторів, найкращим варіантом є роздавальна коробка відбору потужності з конфігурацією 4х4. При цьому варто враховувати, що необхідна доробка маховика. Зчеплення індивідуально підганяється до двигуна і КПП за розмірами.
  5. Проводиться монтаж мостів. В цьому випадку, якщо правильно підібрані габарити, то проблем виникнути не повинно.
  6. На останньому етапі встановлюють все наступні вузли. Гальмівна система, рульове управління і частини підвіски підбираються з інших сільгосп машин. Не варто забувати, що потрібно тягово-зчіпний пристрій або агрегат для кріплення навісного обладнання.

Якщо виникли проблеми, то можна відвідати форум. Наприклад, добре описаний трактор «Бізон» на фермер.ру в категорії: «питання, відповіді, обговорення».

переваги трактора

У порівнянні із заводськими тракторами схожого типу, трактор «Бізон» має ряд значних переваг в порівнянні з іншою сільгосптехнікою подібного типу:

  1. Можливість установки будь-якого навісного або тягового обладнання.
  2. Економічність. Спірне питання, оскільки все залежатиме від вузлів і агрегатів, якими комплектувався трактор.
  3. Висока продуктивність.
  4. Швидка окупність.
  5. Можливість доопрацювань та модернізації основних вузлів, а також кузовний що накопичується.
  6. Компактність, в деяких випадках малі габарити.

А тепер про недоліки:

  1. Реєстрація саморобного трактора, не завжди є можливою.
  2. Поломки, пов’язані з неправильним вибором конструктивних елементів.
  • У порівнянні з перевагами трактора, недоліки здаються незначними.
  • Величезним плюсом у виборі саморобного трактора стане те, що собівартість такого сільськогосподарського апарату досить низька.
  • Хто не може побудувати трактор самостійно, той може купити в Росії і СНД, на різних майданчиках продажу сільгосптехніки.

обслуговування

Технічне обслуговування залежить від вузлів і агрегатів, які на нього встановлені. Якщо стоїть силовий агрегат ЯМЗ, то ТО проводиться один раз на 15 000 км пробігу або через 720 мотогодин роботи. При цьому варто змінити моторне масло, а також фільтри грубого і тонкого очищення. Не варто забувати і про ТНВД, яке вимагає періодичного ремонту і технічного обслуговування.

Якщо використовується інший силовий агрегат, то варто подивитися технічні карти проведення ТО саме для цієї моделі двигуна. Також перед початком будь-якої роботи рекомендується проводити візуальний і технічний огляд транспортного засобу, перевірку основних вузлів і агрегатів.

Саморобний трактор «Бізон» з двигуном ЯМЗ 236

Найбільшою популярністю «Бізон» користується з мотором ЯМЗ 236. Це пов’язано з тим, що силовий агрегат має високі технічні характеристики, а також не вередливий в обслуговуванні та ремонті.

Трактор Бізон – Побудувати своїми руками

Власники сільськогосподарських угідь далеко не завжди можуть дозволити собі придбати новий або був в експлуатації трактор, так як така техніка відрізняється високою вартістю. Але вихід є – це трактор Бізон, який можна виготовити власними руками.

Для цього підійдуть запчастини від інших машин. Незважаючи на те, що це саморобка, у неї є ряд очевидних переваг.

Зокрема, порівняльна дешевизна, можливість індивідуалізації, установка будь-якого типу навісного обладнання, невибагливість в експлуатації, а також хороша продуктивність.

Початок робіт

Бізон – це машина, яка призначена для обробки сільськогосподарських ділянок, з використанням додаткового технічного оснащення. Його застосування дозволяє істотно прискорити проводяться роботи, зменшити фінансові витрати і фізична праця.

Але потрібно розуміти, що зробити трактор своїми руками – це складне і тривалий захід.

Перед початком виконання будь-яких робіт обов’язково треба ознайомитися з технічною частиною питання, вивчити фотографії цього трактора, його особливості та можливості.

Складається креслення – чим якісніше він буде, тим нижче ризик того, що в процесі виготовлення будуть допущені помилки, як невеликі, так і критичні.

Далі підбирається необхідний набір інструментів, завдяки яким можна буде зібрати трактор Бізон. Ось що треба підготувати:

В першу чергу – зварювальний апарат. Не забудьте про набір ключів, викруток, кріпильних елементах (гайки, болти і т.д.). Знадобляться вимірювальні інструменти – лінійка, рулетка, рівень. Свердлити і різати можна за допомогою дрилі і болгарки.

Щоб зібрати трактор Бізон своїми руками, готують:

  1. раму – основа майбутньої машини. У більшості випадків беруть раму зі старих моделей компактних тракторів, наприклад, Т-150;
  2. кабіну – її можна взяти, наприклад, з МТЗ, або ж виготовити самому. У другому випадку потрібно запастися металопрокатний продукцією – куточками, трубами, профілями і т.д., з яких і буде виготовлена ​​саморобна кабіна;
  3. колеса – будь-які тракторні, на свій вибір;
  4. вісь кочення – добре зарекомендувала себе вісь від гусеничного трактора;
  5. привід – за вибором. Рекомендується віддавати перевагу 4х4, хоча можна вибрати і задній. А ось передній привід для такої машини – це не найкраще рішення;
  6. двигун – більшість таких тракторів комплектуються силовим агрегатом марки ЯМЗ 236. Він має хороші технічні та експлуатаційні характеристики, надійний, не втрачає своїх робочих якостей при несприятливих умовах навколишнього середовища, економічний і невимогливий у догляді. Саморобний трактор Бізон з двигуном ЯМЗ 236 – наймасовіший варіант, перевірений часом і суворими умовами експлуатації.

Трактор Т-170 (гусеничний) – Технічні характеристики

процес складання

Трактор Бізон сільськогосподарський саморобний збирається поетапно, із суворим дотриманням існуючих норм і рекомендацій. Даний процес поділяється на кілька основних кроків:

Дуже важливий етап. Поспішати з його виконанням не потрібно. Обов’язково треба чітко продумати, як буде виглядати міні-трактор, де в ньому будуть розташовані всі елементи, механізми і вузли. Необхідно враховувати ймовірні навантаження і особливості майбутньої експлуатації, щоб машина їх витримувала.

Якщо можливості придбати ЯМЗ немає, можна звернути увагу на більш дешеві моделі від МТЗ. Бажано, щоб силова установка була дизельної або турбодизельной (що ще краще). Подбайте про якісне охолодження мотора.

Раздатка вала відбору потужності і коробка передач підбираються строго індивідуально, з орієнтуванням на обраний силовий агрегат.

Як уже згадувалося вище, рекомендується використовувати повнопривідні механізми, які забезпечують істотний приріст продуктивності і потужності трактора. Зчеплення підганяється конкретно під двигун.

Тому знадобиться обробка маховика на токарному верстаті. Кожух коробки бажано виготовити з нуля.

Даний етап вважається одним з найлегших. Займатися монтажем мостів нескладно, головне тут – це грамотний підбір деталей, які повинні мати відповідні розміри, без будь-яких відхилень. Недотримання цього правила призведе до того, що трактор власного виробництва Бізон міні навіть не вийде зібрати.

Основним моментом цього етапу є регулювання амортизації. У домашніх умовах її можна виконати за допомогою пневматичних шин.

Етап включає в себе установки таких вузлів, як:

  1. гальмівна система;
  2. рульове управління;
  3. важільне управління;
  4. тягово-зчіпний пристрій;
  5. елементи підвіски.

Перераховані вище механізму і деталі можна взяти з інших сільськогосподарських машин, які виступають як донори запчастин.

Трактор МТЗ 50: Технічні характеристики

Переваги і недоліки

Саморобки трактора типу Бізон мають як очевидні переваги, так і не менш помітні недоліки, що характерно для машин, виготовлених в домашніх умовах, а не на заводі.

До переваг таких тракторів відносять компактні габарити, економічність, порівняно невелика вага, високу ремонтопридатність (в тому числі і в польових умовах), гарну продуктивність, просте управління і легкість обслуговування.

Також можна постійно допрацьовувати і модернізувати вузли і механізми, що підвищує технічні та експлуатаційні характеристики трактора. Сюди можна встановити будь-який навісне обладнання. Наприклад, для оранки – плуг, для прибирання снігу – відвал, і т.д.

Недоліки – це можливі проблеми з реєстрацією Бізона як транспортного засобу, а також часті поломки через не надто грамотною збірки. Так само можете прочитати про Трактор Т-130 “Бульдозер” – Технічні характеристики. неможливо повноцінно і якісно обробити землю.

Позитивні якості саморобного апарату

Компактний, малогабаритний, економічний і продуктивний саморобний трактор Бізон дозволяє багаторазово спростити виконання багатьох сільськогосподарських робіт.

Він з успіхом справляється з такими завданнями, як оранка і розпушування грунту, обробка грунту і культивація, транспортування невеликих вантажів, покіс трави, переміщення несамохідних механізмів і техніки.

Відносно невисока вартість, висока ефективність і продуктивність трактора Бізон допомагають значно скоротити трудові і тимчасові витрати.

Багато неодноразово чули про саморобні трактори, а ті, хто бачив їх вживу, сходяться в одному: після них не хочеться навіть дивитися на нові або навіть колишні у вживанні фірмові трактора, що стоять божевільних грошей.

Більш того, ці трактори дорогі в експлуатації і обслуговуванні, а їх ремонт або заміна запчастин нерідко порівнянна з покупкою нового агрегату.

Саморобний же трактор за витратами обійдеться не дорожче середньої іномарки, а користь від нього дозволить окупити всі витрати в максимально короткий термін.

Принцип конструкції і процес виготовлення

Як зробити самому трактор Бізон – питання, яке мучить кожного, хто хоч раз побачив це чудо техніки в справі. На щастя, в наш час загальної доступності інформації, зібрати своїми руками трактор може навіть далекий від цієї галузі людина. Всі креслення, процес виготовлення, список донорських деталей, фотографії та навіть відео процесу виготовлення, складання готового механізму або процес ремонту і заміни деталей – все це доступно в мережі інтернет, досить лише забити в пошуковому рядку відповідний запит.

Сам процес виготовлення трактора Бізон можна умовно розбити на кілька основних складових:

  • Збірка рами. Головне, щоб все її елементи, з’єднувальні вузли і частини шасі були розміщені найбільш раціонально.
  • Далі варто вибрати силовий агрегат, яким може бути будь-який двигун, тут орієнтиром служать тільки ваші можливості. Оптимальним варіантом вважається дизельний двигун з водяним охолодженням.
  • Наступний етап – коробка передач і роздавальна коробка вала відбору потужності. Серед власників міні-тракторів найбільш популярна 4х4 раздатка. Для правильного зчеплення маховик двигуна зазвичай потребує доопрацювання на токарному верстаті, а кожух кошика краще зварити повністю новий для оптимальної підгонки за розміром.
  • Установка моста, як правило, не викликає особливих труднощів, досить вибрати відповідний за розміром.

Далі залишиться лише правильно встановити колеса і досягти позитивної амортизації (можна використовувати пневмошіни), а також розмістити елементи рульового управління, взяті зазвичай з іншої техніки. Іншими словами, зробити трактор Бізон своїми руками під силу кожному.

Комплектуючі для котлів Бізон

Періодичне підвищення цін на комунальні послуги провокує пошук вигідних альтернатив для котлів газового і електричного типів. Ефективною заміною стандартним тепловим пристроям стане прилад, що працює від твердого палива. Він має високу продуктивність, при цьому нітрохи не гірше аналогів.

Переваги таких моделей:

  • високий рівень тепловіддачі;
  • ефективність в експлуатації;
  • надійність;
  • тривалий термін використання.

Правильно вибудувана система опалення можлива із застосуванням певних комплектуючих. Якісні запчастини для котлів — запорука успішної й безперебійної роботи пристрою.

Крім переваг використання твердопаливної техніки, є суттєвий мінус. Це необхідність постійної присутності людини в будівлі з таким типом обігрівальних приладів. Головною функцією людини є своєчасне завантаження паливних компонентів, а також регулювання температурного режиму.

Досить трудомістку задачу можна вирішити простим способом — придбати спеціалізовані запчастини для твердопаливних котлів для автоматичної роботи. Автоматика складається із стандартного набору програматора і вентилятора наддуву. Завдяки таким компонентам, можна забезпечити поліпшення продуктивності згоряння ресурсів і, відповідно, ККД.

Робота твердопаливного котла в автоматичному режимі знижує утворення числа відходів за рахунок поліпшеного спалювання сирого палива. Особливі елементи дозволять автоматизувати включення і виключення насоса при розігріванні теплового носія до визначеної користувачем температурної позначки.

Автоматика надає можливість керування приладом у дистанційному режимі з сусідніх кімнат або більш віддалених локацій. Такі комплектуючі для котлів, працюючих на твердому паливі, полегшать процес обслуговування пристрою, до того ж непогано заощадять фінанси власника на купівлю ресурсів.

На що звернути увагу при виборі

Для правильного підбору необхідних комплектуючих для твердопаливних котлів варто врахувати всі нюанси. Щоб купити оптимальні запчастини для котла на твердому паливі, потрібно врахувати відсутність або наявність елементів регулювання таких як:

  • вентилятор;
  • насос ГВП;
  • пелетні пальник;
  • шнек;
  • трехкодовый вентилятор.

При цьому слід зробити вибір на користь комплектуючих, які відповідають типу твердопаливного котла. Різні моделі обладнані певними пристроями — це слід враховувати при покупці. Наш інтернет-магазин запчастин для котлів пропонує широкий асортимент товарів за доступними цінами.

Вибираючи твердопаливний прилад для опалення приміщень та підігріву води, варто брати до уваги масу характеристик. Від них буде залежати продуктивність і безперебійність роботи, а також сумісність з опалювальним приладом в цілому.

Щоб купити відповідні запчастини на котел за вигідними цінами, сконцентруйтеся на наступних нюансах:

  • матеріал, з якого виготовлено пристрій;
  • функція приладу;
  • номінальне навантаження на електромережу;
  • втратна потужність;
  • метод роботи.

У нашому інтернет-магазині ви можете придбати комплектуючі для котла, за привабливими цінами, з гарантією якості. У нас ви підберете оптимальний варіант запчастин для опалювальних приладів, які підвищать його ефективність.

На нашому сайті Ви можете купити котли тривалого горіння купити, додатково можливо придбати купити котел на твердому паливі, а також бак теплоакумулятор, приємних покупок!

  • Про нас
  • Прайс
  • Політика Конфіденційності
  • Договір Оферти
  • Співпраця
  • Кредит/Розстрочка
  • Оплата і доставка
  • Контакти

Про автора

admin administrator