Як почалася Друга світова війна коротко

Авторadmin

Як почалася Друга світова війна коротко

1 вересня 1939 року із нападу Німеччини на Польщу розпочалася Друга світова війна. Це сталося через тиждень після підписання пакту Договору про ненапад між гітлерівською Німеччиною і сталінським СРСР ( і таємного протоколу до нього – Пакту Молотова-Ріббентропа).8 трав. 2023 р.

Основними причинами війни стали політичні суперечності, породжені недосконалою Версальською системою, та агресивна експансіоністська політика нацистської Німеччини, Японської імперії та Італії. 1 вересня 1939 року гітлерівські війська вторглися в Польщу. 3 вересня Велика Британія та Франція оголосили Німеччині війну.

напад Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 р.

На світанку 22 червня 1941 гітлерівські війська вторглися в межі СРСР. Почалася Велика Вітчизняна війна.

Німецькі війська вторглися до Польщі 1 вересня 1939 року, розпочавши Другу світову війну. У відповідь на напад нацистської Німеччини, Великобританія та Франція оголосили їй війну. Військова перевага нацистської Німеччини над Польщею була приголомшливою.

Війну розпочала гітлерівська Німеччина, напавши на Польщу. Водночас не меншу роль у розв'язанні війни зіграв Йосиф Сталін. Підписання «Пакту про ненапад» між СРСР та Німеччиною 23 серпня 1939-го відкрило шлюзи Другої світової.





Друга світова війна. За годинниковою стрілкою з лівого верхнього кута: Британська піхота на вогневих позиціях біля Ель-Аламейна. 17 липня 1942; Китайські цивільні живцем поховані японськими …

Про автора

admin administrator