Коагулянт – це речовина, що застосовується для згущення рідин із зваженими частинками. У кулінарії коагулянти використовують у виробництві сиру для створення сирного згустку на одному з етапів сироваріння.
Що робить коагулянт?
Коагулянти – це реагенти, які склеюють колоїдні частинки в пластівці. Такі пластівці вже досить великі та важкі, тому воду після коагуляції можна очистити механічними способами. Є два види коагулянтів: органічні та неорганічні (синтетичні). Збережена копія
Навіщо потрібна коагуляція?
Мета коагулювання полягає в тому, щоб у процесі флокуляції домішки утворили «флокули» — пластів'єподібні скупчення, які через їх великий розмір легко видалити з води відстоюванням або фільтруванням. Збережена копіяПохожі
Про автора