Весною хрін більш пекучий і гіркий: у кореневищах більше фітонцидів і речовин, що відповідають за гіркоту. У вересні, жовтні, листопаді вміст цукрів та поживних речовин максимальний, але гострота знижується. Якщо ж ви вирішите викопати хрін восени, то найкращий час для цього третя декада листопада.23 лист. 2021 р.
Як правильно використовувати хрін?
Тертий хрін додають у різні соуси. Сирий корінь іноді додають в овочеві салати та супи, переважно холодні. Щоб пом'якшити гостроту, приправу роблять на сметані, вершках чи йогурті. Є рецепти квасу та алкогольних напоїв з додаванням хрону.
Кому корисний хрін?
Хрін використовується як загальнозміцнюючий засіб. Він стимулює апетит, нормалізує роботу ШКТ, посилює вироблення шлункового соку, активізує метаболізм. Засоби з хрону використовують для лікування гастриту зі зниженою кислотністю, а також при атонії кишечника.
Про автора